Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
16 Mart 2013 Cumartesi - 11:33

Ahde Vefa’ya ödül

Gazeteci Öztürk Akkök’ün fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve folklorunu anlatan, ‘Kar Şehri Erzurum’ isimli kitabının tanıtımı Öğretmen Evinde düzenlenen ‘Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödül’ gecesinde yapıldı.

Ahde Vefa’ya ödül

ERZURUM (İHA) - Gazeteci Öztürk Akkök’ün  fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve folklorunu anlatan, ‘Kar Şehri Erzurum’ isimli kitabının tanıtımı Öğretmen Evinde düzenlenen ‘Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödül’ gecesinde yapıldı.
Geceye, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Başsavcı Ramazan Apaçık, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Akkök’ün gazeteci meslektaşları katıldı.
Gazeteci Öztürk Akkök, yayımladığı eserde 10 yıllık birikimini ortaya koyduğunu ifade etti. Erzurum genelindeki 315 farklı mekandan çekilmiş fotoğrafların kitapta yer aldığına vurgu yapan Akkök, "Erzurum, tarih, kültür ve folkloruyla ilgili önceden kişi, kurum ve kuruluşların yayımladığı eserler vardı. Ancak bunların aynı kaynak kitaplardan beslendiği için benzerlik gösteriyordu. Önceki eserlerde ayrıca yazı ağırlıklı olup fotoğraflar çok az yer alıyordu. Güncel bilgi ve fotoğraflarla şehrin kültür, medeniyet ve folkloruna ayna tuttuk. Sahibi olduğumuz zenginlikleri iyi bir sunumla ortaya koymak istedik. Eserimizde farklı zaman ve mekanlarda çekilmiş, özel olarak işlenmiş 315 fotoğraf var. Özgün metin ve fotoğrafların yer aldığı kitap için 10 yıl boyunca yaklaşık binlerce kilometre yol kat ettik. Azimli ve özverili çalışma sonucunda Erzurum ve ülke kültürüne 'Kar şehri Erzurum'u kazandırdığımız için mutluyum." dedi.
Daha sonra gecede Erzurum'un kültürüne, sanatına ve tanıtımına katkı yapan, değerli çalışmaları ile her türlü takdiri hakedenlere de, "marifet iltifata tabidir" sözünden yola çıkarak "ahde vefa ödülleri" takdim edildi. Mavi-beyaz çizgi Derneği'nce organize edilen gecede Vali Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, tarihçi-yazar Muzaffer Taşyürek, türkü ustası Mehmet Çalmaşır, Bindallı ekibini kuran Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek, edebiyatçı-yazar Muammer Çelik ve Allahuekber şehitlerinin anılmasını sağlayan dönemin ERVAK Başkanı Necati Bölükbaşı ile mütvelli heyeti üyesi Prof. Dr. Durkaya Ören ve Dadaşın Gönül Sesi ödüllerini aldı.
 

 
Ovit, cazibe merkezi
 
Organ naklinde büyük başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmen Okulları 165. Yılında
Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim ...
Yakutiye Vali Küçük’ü ağırladı
Karabük Valisi İzzettin Küçük, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a ...
ÖİB'ten Palandöken kararı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden ...
 
Şehitler mevlidle anıldı
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından 1915 olaylarında ...
Fazla merak canlarına mal olacaktı..
Erzurum’da ESKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kanalizasyon çalışması sırasında ...
ERGİAD'ta Teşvik Zirvesi
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ...
 
‘Savunma hakkı yok sayılamaz’
Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, TBMM’den çıkacak olan ‘Dördüncü ...
Pulur taştı…
Erzurum'da havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi, sel ve su taşkınlarına neden oldu.
Doğan ve Özer'den Tıp Bayramı mesajı
Erzurum Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan ve AK Parti İlçe Başkanı Taner ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri