Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan kaçamadılar
Jandarmadan kaçamadılar
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Çiftçi’ye sağlık hizmetleri brifingi
Dal’dan başkent mesaisi
Dal’dan başkent mesaisi
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
Yunus Emre türbesinde Türk Düşünce Tarihi Dersi
HABERLER>SİYASET
21 Mart 2020 Cumartesi - 12:40

Aydemir: ‘Tedbir bizden, takdir Mevla’dandır’

Milletvekili Aydemir, ‘Alvarlı Muhammed Lütfü Efemizin şehri mübarek Erzurum için vurguladığı niyazı, Tüm İslam Alemi ve ülkemiz için yineliyor, korona virüs illetinin küresel tehdit oluşturduğu dönem kaydında ‘Mevla’ya emanet olsun Türkiye’ duasında gönüllerimizi buluşturuyoruz. ‘ dedi.

Aydemir: ‘Tedbir bizden, takdir Mevla’dandır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Alvarlı Muhammed Lütfü Efemizin şehri mübarek Erzurum için vurguladığı niyazı, Tüm İslam Alemi ve ülkemiz için yineliyor, korona virüs illetinin küresel tehdit oluşturduğu dönem kaydında ‘Mevla’ya emanet olsun Türkiye’ duasında gönüllerimizi buluşturuyoruz. ‘ dedi.

‘İSTİKAMETİMİZİ BİR TUTUYORUZ’

Ecdadın tüm musibet, illet ve kaza karşısında müşterek bir tevekkül ve tedbir duruşu sergilediği, Hakka teslimiyeti ‘Bu da geçer Ya Hu’ kabulüyle bir üslup halinde ifade ettiklerini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Kutlu bir zaman dilimi olan Mirac’ın manasında, devletimizin aldığı tedbirleri canlı tutup, uygulayarak, milletçe;  ‘tedbir bizden, takdir Mevla’dandır’ hükmüne rızada istikametimizi bir tutuyoruz. ‘ mesajını verdi.

Milletvekili Aydemir, ‘İslam aleminin Mirac coşkusunu paylaşıyor, manasına erişmek niyazıyla ‘Rabbim milletçe birliğimizi, devletçe dirliğimizi, inananlarca kardeşliğimizi ebedi kılsın’ duasına gönül ve dimağımızı teslim ediyoruz. ‘ mesajını iletti.

‘TEDBİR VE DAYANIŞMA ZAMANI’

Küresel boyutta yaşanan koronavirüs musibetinin insanlık ve millet için bir sınav olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Böylesi vakitler dayanışma, yardımlaşma ve feragat hasletlerinin ortaya çıktığı demlerdir. Yeryüzüne selameti, esenliği ve huzuru taşımayı ilahi bir görev halinde telakki eden Yüce milletimiz, bir hastalık halinde ortaya çıkan sınavı da başarıyla verecek; devletin aldığı tüm tedbirlere uyarak, ihtiyaç maddelerinin arzında gerekirse kazançtan fedakarlık ederek, hem asaletini bir kez daha küresel izana idrak ettirecek hem de toplumsal dayanışmasıyla cihana büyük bir millet olduğu gerçeğini bir kez daha söylettirecektir. ‘ dedi.

MİRAC DUA VE NİYAZ VAKTİ

Mirac’ın taşıdığı mesaj kapsamında bir niyaz ve dua iklimi olduğu, bu anlamda inananların başlarına gelen musibetler karşısında korku, panik, vesveseye düşmek yerine, tedbirli olarak Hakka teslimiyet göstermesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘Mirac bu haleti ruhiyeyi ifade etmek fırsatıdır. Küresel korona virüs musibetini, ‘O sabredenler, kendilerine bir belâ geldiği zaman: Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz, derler. ‘ ilahi hükmü çerçevesinde karşılamalı, Lâ havle ve lâ kuvvete illa billâh’ hükmüne baş koyarak, “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir” tevekkülünü göstermeliyiz. ‘ vurgusunu yaptı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DUACIYIZ

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, küresel illet korona virüs için aldığı, zamanındaki tedbir ve çalışmalarla dünyanın gıpta ettiği bir ülke olarak kaydedildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Mirac Gecemizde ‘Allah devletimize zeval vermesin’ duasını en yüksek perdeden seslendirmeli, canlarını ortaya koyarak şifa dağıtmayı vazife edinen Sağlık  çalışanlarımıza minnetimizi dillendirmeli, devletimizce deklare edilen tedbirlerden asla taviz vermeden, musibetin defi için niyazda bulunmalıyız.’ ‘ dedi.

 
“Miraç hidayettir, hikmettir”
 
Aşkale istasyon binası dezenfekte edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Miraç hidayettir, hikmettir”
Sekmen, “Rahmete muhtacız, merhamete muhtacız; afetlerden, türlü musibet, ...
AK Parti’de infaz indirimi gündemi
AK Parti, virüs sebebiyle cezaevlerindeki doluluğun riski artırdığına ...
Öz: “Mirac Kandili’ni evimizde geçirelim”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Mirac Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
‘Miraç, imanla anlaşılabilecek büyük bir manadır’
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Miraç Kandili ...
BBP Erzurum buluşması ertelendi
Destici, 'korona virüs' tedbirleri kapsamında bölge ve genel istişare ...
‘Hükümetin alacağı her kararın arkasındayız’
Bahçeli, "Kovid-19 salgınının sosyal ve ekonomik neticelerini olabilecek ...
 
Aydemir: ‘Çanakkale ruhu, Milli yol haritamızdır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Şühedanın Çanakkale’deki ...
Yazıcı: “Desteğe hazırız”
MHP MYK Üyesi Ahmet Gökhan Yazıcı, korona virüsü nedeniyle işsiz ve gelirsiz ...
‘Çanakkale, emsalsiz bir şahlanış destanıdır’
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 18 Mart Çanakkale ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri