Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MİT’ten hainlerin İsveç yapılanmasına darbe
MİT’ten hainlerin İsveç yapılanmasına darbe
Atatürk Üniversitesinin 3 projesi finalde
Atatürk Üniversitesinin 3 projesi finalde
Olur’da dutun pekmeze yolculuğu sürüyor
Olur’da dutun pekmeze yolculuğu sürüyor
Yaz dönemi Kuran kursları başladı
Yaz dönemi Kuran kursları başladı
 Erzurum’da yol verme kavgası
 Erzurum’da yol verme kavgası
HABERLER>GUNCEL
3 Temmuz 2013 Çarşamba - 14:05

Aziziye’de milli coşku

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum'a teşrifinin 94. yıldönümü dolaysıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi.

Aziziye’de milli coşku

ERZURUM (İHA) – Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum'a teşrifinin 94. yıldönümü dolaysıyla ilk tören Aziziye ilçesinde düzenlendi.
Öğrencilerin ve muharip gazilerin Türk bayrağı ile Atatürk’ü temsilen tören alanına gelmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. Törene Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 9'ncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Aziziye Kaymakamı Asalet Karabulut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
CENGİZ’İN SUNUMU

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Cengiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi teşkilâtlandırmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı kurtuluş ve özgürlük mücadelesindeki durağının, Havza-Amasya-Tokat-Sivas-Erzincan’dan sonra 3 Temmuz 1919’da Ilıca ve Erzurum olduğunu ifade ederek, “Büyük Önder’in Ilıca’da kendisini karşılayanlarda gördüğü azim ve kararlılıkla, ‘Bu milletle neler yapılmaz…’ şeklindeki ifadeleri, büyük Türk Milletine ve Dadaşlara olan inanç ve güvenini ortaya koymuştur. Bugün, ‘Bağımsızlık, özgürlük ve Türkiye Cumhuriyeti meşalesinin ateşlendiği gündür. Bu mücadelenin Dadaşlar diyarından ve Ilıca’dan başlatılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hamuru insan sevgisi ve vatan sevdasıyla yoğrulmuş Dadaş’a olan güveninin en büyük göstergesidir. Büyük Önder’in başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin önemli bir durağını oluşturan ilçemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de harcı olma onuruna erişmiştir. ‘Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, asla parçalanamaz’ nidalarının yükseldiği Erzurum, en zor şartlarda bile bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan taviz vermemiş yüce bir milleti, Dadaş’ı bünyesinde barındırmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ü bağrına basan Erzurum, Milli Mücadelenin mihenk taşı, Cumhuriyet meşalesinin ateşleyicisi olmuştur. Erzurum, vatanın başının sıkıştığı, milletin ateş çemberine düştüğü bir dönemde üzerine düşeni tereddüt etmeden yerine getirmiş, vatanı, milleti ve bayrağı için yüreğini ve bedenini siper etmiştir. Dadaşın azmini, kararlılığını ve güvenini gören Mustafa Kemal Paşa yedi düvele meydanı Erzurum’dan okumuştur. Erzurumlunun vatan sevgisi, millet sevgisi ve al bayrağı göklerde hür görme arzusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı da yüreklendiren ve cesaretlendiren en büyük adım olmuştur. Bu duygularla, bir kez daha canlarını ve kanlarını, vatanı, milleti ve bayrağı için seve seve feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların manevi şahsiyetleri önünde saygıyla eğiliyorum.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, konuşmasında Atatürk’ü karşılayanlar arasında bulunan, cesareti, yiğitliği ve vatanseverliği ile sembol olan Mezararkalı Mevlüt Ağa’nın isminin ilçede bir parkta yaşatılacağını hatırlattı.
Aziziye’deki tören, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

 
‘3 Temmuz tarihi dönüm noktası’
 
Yoksullara Vuslat desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘3 Temmuz tarihi dönüm noktası’
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a teşrifinin ...
‘Millete hizmet bizim için onurdur’
Altıparmak, "hangi kademede, hangi görevle olursak olalım bu millet, aziz ...
Dünya bu dramı görmüyor..!
Eğilmez, Doğu Türkistan’da 1 milyon 828 bin 418 kilometrekare yayılmış ...
 
Müftülük muhtarları ağırladı
Pazaryolu İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen toplantıda muhtarlar kahvaltıda bir araya geldi.
‘Sizlerle beraberim’
Vali Altıparmak bir işçinin, yöneticilerin halkın yanına gelmediği’ serzenişi ...
Emniyet’te terfi heyecanı
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü’nde rütbe terfi töreni düzenlendi.
 
Uzunkavak Köyü camisi törenle ibadete açıldı
Tortum Müftüsü Büyük, Uzunkavak köyünün Tortumun en büyük köyü olduğunu ...
‘Ben sizi göreyim, siz beni görün’
Tekman'da incelemelerde bulunan Vali Altıparmak: “Bizatihi sorunları yerinde ...
İftarın maliyeti 35 TL
Erzurum’da bu yıl Ramazan ayında dört kişilik iftar sofrasının maliyeti ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri