Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
8 Mart 2013 Cuma - 07:40

‘Ben anacığımın ayağının altını öptüm’

Erdoğan, “Bizim dinimizde cennet babaların ayağı altında değil. Kadınların ayağı altında da değil. Cennet annelerin ayağı altında. Anne olmanın kadınlıkta farklı bir yeri var. İşte bizim dinimizde ayağının altı öpülesi olan annedir. Ben anacığımın ayağının altını öptüm."dedi

 ‘Ben anacığımın ayağının altını öptüm’

AHMET TOPAL
ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailece görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı, bir anda her şey değiştikten sonra kitabından silip attığını anlatarak, "Çünkü halkına bu şekilde zulmedenler bizim dostumuz, arkadaşımız olamaz" dedi.
KÜRESEL KADIN EMEĞİ BULUŞMASI
Hak-İş Konfederasyonu tarafından Rixos Otel'de düzenlenen 'Küresel Kadın Emeği Buluşması' konulu 2. Uluslararası Kadın Konferansı'na katılarak bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, cennetin annelerin ayakları altında olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: "Bizim vakıf medeniyetimiz, dünyada taklit edilen bir medeniyettir, anlayıştır. Değişim ve ilerleme kendi öz değerlerini unutarak olursa bunun adı yabancılaşma olur. Biz küreselle kendi öz değerlerimizi buluşturmak, kaynaştırmak, ithal ile taklit yerine özgün olanı ortaya çıkarmak zorundayız. Aynı sorunu kadınların eşitlik mücadelesinde, hak mücadelesinde, kadınların varoluş mücadelesinde de yaşıyoruz. Elbette dünyadaki örneklere bakarız. Dikkatle inceleriz, elbette küresel dayanışmayı her zaman yüceltiriz. Ancak bu toprakların, bu geniş coğrafyanın, bu kadınla ilgili yaklaşımın bizim kadim medeniyetimizde olduğu kadarıyla hiçbir yerde olduğunu göremiyoruz. Bakınız burada bir inceliği söylüyorum; Bizim dinimizde cennet babaların ayağı altında değil. Kadınların ayağı altında da değil. Ya; cennet annelerin ayağı altında. Yani kadından sonra bir irtifa var, bir yükseliş var. O yükseliş neresidir, o anne olmaktır. Anne olmanın kadınlıkta farklı bir yeri var. İşte bizim dinimizde ayağının altı öpülesi olan annedir. Ve ben o annelerin ayağının altını öptüm, öpüyorum. Ben anacığımın ayağının altını öptüm. Anacağım öptürmek istemezdi, 'anacığım' derdim 'ben cennetin kokusunu alıyorum'. Niye, çünkü o bizim varlık sebebimizdi. Biz onlarla hayata baktık, onlarla hayatı yaşadık, onlar gecelerini gündüz eyledi. Onlar yemediler yedirdiler. Onlar içmediler, içirdiler. Onlar yaz kış demeden bizi bugünlere taşıdılar. Öyleyse o makam gibi bir makam olabilir mi? Dünyada krallar, cumhurbaşkanları, başbakanlar, milletvekilleri bunları kim yetiştiriyor? Anne yetiştiriyor, siz yetiştiriyorsunuz. Sizlerden yetişiyor. Dolayısıyla şunu burada açıkça ifade etmek durumundayım; biz küresel ölçekte kadına bu denli değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. O bakımdan şüphesiz ki bizim geleceğe bakışımız çok daha farklı. Onun için kadının çalışmasında esnek çalışma diye ifade ettiğimiz adım çok önemli. Onun üzerinde gerek çalışma bakanımız, gerekse Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmaları var. Çünkü bu esnek çalışma metoduyla anneliği rahatlatacak adımları da getirmiş olacağız."
'3 ÇOCUK' ÇAĞRISI
Başbakan Erdoğan, dul hanımlara 2 ayda bir 500 lira verdiklerini, bunu da destek olmak amacıyla verdiklerini belirtti. Salondaki kadınlara "Ben 3 çocuktan yanayım" diyen Başbakan Erdoğan, bunun ise başarılması gereken, övünülmesi gereken bir şey olduğunu söyledi. "Yaşlanmanın önüne geçmek için tek dayanağımız sizsiniz" diyen Erdoğan, bu sırada salondaki bir kadının 5 çocuk işareti yapması üzerine "Sağ olasın" dedi. Erdoğan konuşurken bir başka kadının ise elleriyle 10 çocuk yapılması gerektiğini göstermesi üzerine ise, "Maşallah, 10 diyor bak. Çok zengin" dedi.
Güçlü bir ekonominin temelinde genç bir nüfusun olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Hele hele bu genç dinamik bir nüfus olursa o zaman tutana aşk olsun. Şimdi Türkiye olarak biz de bu genç dinamik yapımızı korumak zorundayız" diye konuştu.
SURİYE VE FİLİSTİN’DEKİ KADINLAR
Başbakan Erdoğan konuşmasının bir bölümünde ise bazı ülkelerde katledilen kadınlara değindi. Salondaki kadınlara diri diri yakılan Myanmarlı kadınları hatırlamalarını isteyen Erdoğan, "Oradaki kadınların eşit işe eşit ücret gibi bir sorunları yok. Oradaki kadınların doğum izni, süt izi gibi bir sorunları yok. Oradaki kadınlar, şu anda hayatta kalma var olma mücadelesiyle birlikte maruz kaldıkları acıya tahammül etme gibi sorunlarla karşı karşıya. Başlıklar değişmiş vaziyette. Sorunlar orada yer değiştirmiş vaziyette" diye konuştu.
Senegal'deki Köle Adası'nı da anlatan Erdoğan, Mogadişu'da ambulansa bindirdikleri bir çocuğun yarım saat sonra ölüm haberini aldıklarını söyledi. Filistin'de ise ailelerin evlerine gelen 'eviniz bombalanacak çıkın' telefonunun ardından evden kaçtıklarını fakat parkta, hastanede bombaların hedefi haline geldiklerini söyleyen Erdoğan, "Maalesef yine benzeri bir trajedi yanı başımızda Suriye'de yaşanıyor. 2 yıldır Suriye halkı elinde her türlü savaş makinesi olan bir diktatör tarafından alçakça kıyımdan geçiriliyor" diye konuştu.
Suriye'de kadınların çektiği sıkıntılara dikkat çeken Erdoğan, "Onun da evladı var, hanımı var. Ailece görüştüğüm insanlardı bunlar. Ama bir anda her şey değişti. Değiştiği anda biz de kitabımızdan sildik attık. Çünkü halkına bu şekilde zulmedenler bizim dostumuz, arkadaşımız olamaz" şeklinde konuştu.
Suriye'de ölenlerin sayısının 100 bine yaklaştığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin ise açık kapı politikasını uygulamaya devam edeceğini, Suriyelilere yardım etmeye devam edeceğini vurguladı.
“HAKLARINIZI ALACAKSINIZ”
Başbakan Erdoğan, salondaki kadınlara "Haklarınızı siz alacaksınız. Bundan hiç endişe etmeyin" diyen Erdoğan, "Bize düşen sizinle dayanışma içinde olmak. Bize düşen sizlerle birlikte yol üzerindeki engelleri kaldırmak, sizin mücadelenize yol açmaktır" dedi.
"Her zaman ifade ettim, biz kadınlar için çözüm üreten değil, kadınlarla birlikte çözüm üreten bir iktidarız" diyen Başbakan Erdoğan, "Biz kadınlar için mücadele eden değil, kadınlarla birlikte mücadele eden bir hareketiz" diye konuştu.
Kadınların siyasette ön saflarda olmasını, inisiyatif almasını, sorumluluk üstlenmesini hep desteklediğini kaydeden Erdoğan, "Ve hamdolsun başardım da. İstanbul'da nasıl kadınlarla başarılı olduysak, Türkiye'yi büyütme mücadelesinde de hep kadınlarla birlikte yürüdük. Eğitimden önce bir defa değerlendirmelerimizi yaparken eğitimde önce kadın dedik. Sağlıkta önce kadın dedik, Adalette, emniyette, önce kadın dedik. Anayasada yasalarda önce kadın dedik" diye konuştu.
Dul kadınlara iki ayda bir 500 TL verdiklerini hatırlatan Erdoğan, 262 bin 353 kadına bu ödemeyi yaptıklarını ve şuana kadar yarım milyar ödeme yapıldığını kaydetti.
ÇÖZÜM SÜRECİ
Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümlerinde ise çözüm sürecine ilişkin olarak kadınlardan destek istedi. Erdoğan, 780 bin kilometre karelik alanda Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle birlikte bu çözüm sürecinde el ele verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Birliğimizi, beraberliğimiz bozmak isteyenlere kapıları kapayıp, bu işi bitirmeliyiz. Ve ben burada ben hanım kardeşlerimden çok şey bekliyorum. Çünkü eğer siz bir işe 'dur' derseniz, evelallah o iş durur. Ve bu mücadelede sizin gücünüzü hisseden, gören, bilen bir Başbakan olarak sizden özellikle bu desteği bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'a konuşmasının sonunda hediyeler verilirken, Erdoğan daha sonra Rixos Otel'deki 'Osmanlı Toplumunda Kadın' konulu sergiyi açtı.
 

 
K.Maraş maçını Burgan yönetecek
 
Hava’da kış bereketi..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BÜ. Rektörlüğüne Coşkun atandı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ...
‘Şehitlerimizin yolundayız’
Başbakan Erdoğan, yeni süreçle ilgili olarak şehit aileleri ve gazilerin ...
Erdoğan Türkiye’ye ufuk çizdi
Yasaklar ve engellerden Türkiye’yi kurtaracaklarını belirten Başbakan ...
 
Yılmaz’dan bölgesel değerlendirme
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi ...
Başbakan'dan Millet Vurgusu
AK Parti hükümeti olarak kendilerinin millete hizmet yolunda çalıştıklarını ...
Kabe'de Türkçe ders halkaları
Resmi temaslar kapsamında Suudi Arabistan’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı ...
 
Erdoğan Medeniyetler İttifakı Forumu’nda konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de yeniden güç kazanacak olan ...
Gurbette Erzurum nostaljisi
Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin ...
Hac kuraları 28 Mart'ta çekiliyor
2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri