Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SİYASET
21 Ocak 2013 Pazartesi - 15:21

‘Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor. Bu milletin mukataasını istismar ederek 10 yıldır iktidar olan partiye ne oluyor. Bu Türklükten neden bu kadar tiksiniyorlar” dedi.

 ‘Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor’

AZİZ SÜRMELİ
SAMSUN (İHA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor. Bu milletin mukataasını istismar ederek 10 yıldır iktidar olan partiye ne oluyor. Bu Türklükten neden bu kadar tiksiniyorlar” dedi.
MHP Havza İlçe Başkanlığı tarafından Samsun’un Havza ilçesinde "Anayasa Değişikliği ve Türkiye" konulu bir konferans düzenlendi. Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan konferansa MHP Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum Milletvekili ve Anayasa Hazırlık Komisyonu Üyesi Oktay Öztürk, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MYK üyesi Mehmet Parsak, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, MHP Havza İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ve partililer katıldı.
ÖZTÜRK ANAYASA GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ
Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan konferansta MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ve MYK üyesi Mehmet Parsak’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, AK Parti hükümetine yüklendi. Öztürk, “1000 yıldır yaşarken birlikte yaşattıklarımız, bugün başta aciz bir hükümetin varlığından cesaret alarak kendilerini ifade etmek için bizim kendimizi inkar etmemizi istiyorlar. Anayasadan Türk ifadesini çıkarmak istemekle işe başlamak istediler. Bir anayasa değişikliği ile uğraşıyoruz. Gerçekten biz zannediyoruz ki anayasalar bugüne kadar hep ihtilaller sonunda ortaya çıkmıştır ya da yeni devlet kurulurken anayasalar ortaya çıkmıştır. Bu anayasaların oluşumunda yeni anayasa tabirini kullanabiliriz. Ancak bunların hepsinde devlet yeniden inşa ediliyor. Birçok konuşmacı söze başlarken, 'sivil anayasa, yeni anayasa' tabirini kullanıyor. Bu noktada onlara bilgilerini tekrar bir gözden geçirmek anlamında olmak üzere şunu ifade ediyorum: Yeni anayasa yeni devlet kurulduğu vakit oluşur” diye konuştu.
Hükümetin sahip olduğu sayısal çoğunluğu dikkate alarak yeni bir sistemi oluşturma noktasında anayasayla oynayacağını öne süren Öztürk, "Birtakım masalarda vermiş olduğu sözleri teminat altına almak için anayasa ile uğraşacak. Hadi onları anlıyoruz da Cumhuriyeti kuran partiye ne oluyor. Bu milletin mukataasını istismar ederek 10 yıldır iktidar olan partiye ne oluyor. Bu Türklükten neden bu kadar tiksiniyorlar. Dışarıya çıktığınızda size soracaklar nerelisini, hangi millettesin? ‘Türkiyeliyim’ böyle bir şey olur mu ya? Yurt dışında böyle bir şey yok. Bunların dertleri bu millete yeni bir ortak getirmek onun için kimsenin kimseye ortaklık sağlamasını istemiyorlar. Biz ‘sivil anayasa’ denildiği zaman neyi kast ettiklerini anlayabiliyoruz. Çünkü bugüne kadar bizde hep dipçik zoruyla anayasa olmuş. Bunun yerine biz ‘sivil iradenin mührünü taşıyan bir anayasa’ diyoruz. Yaptığımız çalışmayı da yeni anayasa ve sivil anayasa olarak değerlendirmiyoruz. Anayasada köklü bir değişiklik olarak algılıyoruz ya da böyle olmasını istiyoruz. Eğer böyle yapmazsak işte bu anayasada değişikliğin süratle ortaya çıkmasını isteyenlerin amaçlarına hizmet etmiş oluruz. Çünkü onlar yeni bir sistem getirmek istiyorlar. Bu sistemin anayasal temellerini de yeni diye tabir ettikleri bu anayasada oluşturmak istiyorlar” şeklinde konuştu.
İmralı sürecinde değinen Öztürk şöyle devam etti: “10 yıldır bu İmralı’daki uyuşturucu baronu, bebek katili orada yatıyordu. Eğer çözüm için elzemse olan birisi idiydi neden 10 yıldır niye yapmadın bunu? Önümüzde seçimler. Cumhurbaşkanı olmak istiyor beyefendi. İhtiraslarını gerçekleştirmek için bu milletin varlığı ile oynuyor.”
 

 
285 öğrenci sınava girdi
 
Özak’tan şok açıklamalar
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 22 Ocak 2013 Salı 11:49

Sayın Vekilimiz!..Durun bakalım.Bu işin ucu belirsiz.Bu iş,sandıktaki pandora kutusuna benziyor.Bakalım sonu nereye gidecek.Allah, 852 yılından beri,İslam'ın Bayraktarlığını yapan bu aziz ve yüce TÜRK MİLLETİ'ni korur ve hayırlara vesile olan kapıyı açar.Yoksa bunun sonu taa parçalanmaya kadar gider ve bağımsız yaşayan bu aziz Millet köle olur. Zaten Ermeni diasporası kapının önünde bekliyor.Başta ABD olmak üzere,diğer ülkelerde çok yoğun bir lobi faaliyeti yürütüyorlar.İlk hedefleri,2015 Nisan'ında bizden önce,150 milyar dolar tazminat,sonra da toprak isteyecekler.Eğer kürt sorunu deyip bu işin sonu kestirilmezse Güneydoğu parçalanır.Ermeniler Doğu'yu,Rumlar da Pontusu canlandırmaya hazırlanıyorlar. Allah (cc),tarih boyunca bağımsız ve hür yaşamış bu aziz ve yüce Türk Milleti'ni korusun. Âmin, Âmin, Âmin !..

Yorumu oyla      6      4  
11eylul 22 Ocak 2013 Salı 10:13

yorumcu arkasdaşlara ayan olmuş sanırım yenı mhp taklacıların talebı mhp yerınde başbugun cizgısınde devam edıyo sızlere ne oluyo yürüüüüüyunnnn

Yorumu oyla      6      5  
Alirıza 22 Ocak 2013 Salı 10:07

Demek ki herkes menfeat uğruna ne Vatan Milleti feda ediyorlar siyasetin acizliği başka birşey değil o mevkiye gelmeden önce neler vadedip geldikten sonrası boş bu milletin hakkını yüce mevlam sorsun.Sonları inşallah çokkkkk perişan olur umarım herkes ektiğini biçer .

Yorumu oyla      6      4  
Değişimden yana olan ülkücü 22 Ocak 2013 Salı 02:24

MHP mutlaka değişmeli ve aktif politikalar üretmeli. Böyle klişe ifadeler ile nereye kadar... Bu partinin tabanına yazık.

Yorumu oyla      7      5  
çaykolik 21 Ocak 2013 Pazartesi 22:03

size ne oluyor ortalıkta yoksunuz,nerede gerçek MHP ve MHP liler?Siz 10 yıldır ne yaptınız demezler mi? Politika böyle birşey demek ki...Başbuğum nur içinde yatsın,hepsi ayan oluyordur ve nasıl üzülüyordur buna inanıyorum...

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’yi Meilland Gülleri süsleyecek
Aziziye Belediyesi kış mevsiminin ortasında çiçek dikimi yapıyor. Belediye ...
Bulutlar sorun dinledi
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, halk ve esnaf ile buluşmasını ...
Kılavuz’a Kırmacı’dan ziyaret
Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevine atanan Olcay Kılavuz gündemdeki ...
 
SP’den miting tepkisi
SP Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Pazar günü İskenderun Limanında düzenlenmesi ...
'Korktukları başlarına gelecektir'
Aksak, “MHP Genel Başkanı, kapalı oturumlarda ‘Bu ülkede terör biterse ...
‘İnsan ölene dek bakan kalmaz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kabine değişikliği iddialarıyla ilgili olarak, ...
 
‘Erzurum yatırımlar şehri’
Eğitimde, sağlıkta birçoğu alanında ilk olan önemli çalışmalara imza atıldığını ...
Öztürk Anayasa değişikliğini değerlendirdi
Öztürk, “Yeni anayasa çalışmalarında iktidar partisinin maksadı gerçekten ...
‘Bu acı günler son bulsun’
AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Sağlık Bakanı Recep ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri