Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Kasım 2012 Perşembe - 02:30

ERZURUM okuru ‘Erkal’ dedi

Gazeteniz ERZURUM’un 20 Ekim-20 Kasım tarihlerli arasında düzenlediği ‘Son 10 Yılda Erzurum’un Tanıtımına En Fazla Katkı Sağlayan Ses ve Tiyatro Sanatçısı kimdir?’ başlıklı anketi sonuçlandı

ERZURUM okuru ‘Erkal’ dedi

Gazeteniz ERZURUM’un 20 Ekim-20 Kasım tarihlerli arasında düzenlediği ‘Son 10 Yılda Erzurum’un Tanıtımına En Fazla Katkı Sağlayan Ses ve Tiyatro Sanatçısı kimdir?’ başlıklı anketi sonuçlandı. Ankete katılarak görüşünü belirten ERZURUM gazetesi okurlarının yüzde 45.6’sı Erzurum’un tanıtımına en fazla katkı sağlayan sanatçı olarak İbrahim Erkal’i seçerken, yüzde 14.1’i Cumhur Seval, yüzde 13.1’i de 80’ler dizisinin başarılı oyuncusu Hacı Ali Konuk’u tercih etti.
ANKET SONUÇLARI
Ankete katılan Erzurum okurlarının yüzde 6.9’u  Türk Halk Müziğinde başarılı performansıyla tüm ülkenin dikkatlerini üzerinde toplayan, resitalleri büyük ilgi gören sanatçı Nurullah Akçayır’ı  belirlerken, yüzde 5.7’si Türk Halk Edebiyatı Aşık Geleneğinin yaşayan üstatlarından Fuat Çerkezoğlu’nu seçti.
HEPSİ SANAT MARKAMIZ
Ankette tiyatro sanatçısı ve dizilerin vazgeçilmez oyuncusu Vildan Atasever Hacıoğlu yüzde 4.5, Türk Halk müziğinin efsane sanatçısı Mükerrem Kemertaş yüzde 4.4, yaptığı çalışmalarla Türk Halk Müziğinin gençler tarafından benimsenmesine büyük katkı sağlayan, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki etkinlikleriyle bölge folklor değerlerinin ortaya çıkmasını sağlayan sanatçı Mehmet Çalmaşur yüzde 3.1,  Türk Halk Edebiyatı Aşıklık Geleneğini Tv programlarıyla gündeme taşıyan Aşık Nuri Çıraği ise yüzde 2.5 oranında oy aldı.

 

 
Şenkaya’da ayı saldırısı
 
Obeziteye savaş açtılar
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aydın 23 Kasım 2012 Cuma 08:32

HAKAN yazdığın kelimeler tam yerine oturmuş.DADAŞ'ı tarif etmek dadaşlara mahsustur.ERZURUM'dan birşey olmaz diyenlere nereli olduklarını sorarım.yorumlarda kimsenin sanatını ağız eğerek erzurum ağzını saptırarak sanat yapmıyor.anlamayan için normal.birini överken diğerini karalamayalım.ben erzurumun yerlisi olarak şivemle gurur duyuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
VATANDAŞ 22 Kasım 2012 Perşembe 22:27

ARİF SAĞ-ERDAL ERZİNCAN DEĞERLERİ UUTMAYIN.

Yorumu oyla      6      4  
HAKAN MEKTEBİ VAR 22 Kasım 2012 Perşembe 15:57

eleştiri yapmışsında tanıtımın ne olduğunu bilir misin..erzurumu türküsüyle hep kendimiz söyledik kendimiz dinledik, Erkal popüler müzikte de halk müziğindede palandökeni türkiyede dile getirdi. bundan rahatsız mı oldunuz. erkali sevmeyebilirsin ama dadaşsan hakkını teslim edeceksin. ikincisi erzurumda tiyatro denildi mi dehlek tipli cıvık tiplemeler yıllardır hep öne çıkmıştı. ağızlarını gözlerini eğerek, erzurum ağzını çarpıtarak, kadın kılıklarına girerek tanıtım yaptılar, biz bunda da emek var diye bişey demiyoruz. ama erkal bir dadaşça ses olarak çıktı. sonra bu adam ne para istedi, ne de erzurumu kullanıp kaset sattı, ne de erzurum adıyla meşhur oldu, bu adam zaten meşhurdu. Erzurumdan anladımki bişey olmaz, bize hizmet edenlerin bile dedikodularla kirli çamaşırını arıyoruz, aslında hakikaten erzurumdan bişey olmaz vah hakiki dadaşların başına

Yorumu oyla      6      4  
Dadaş 22 Kasım 2012 Perşembe 15:32

İbrahim ERKAL için oy verenlerden biriyim. Erzurumun tanıtımı için kesinlikle en fazla çabayı gösteren sanatçı olduğuna inanıyorum. İbrahim ERKAL'ı tenkit edenlerede şunu söylemek isterim. Siz daha iyisini yapın, merak etmeyin sizinde kıymetinizi biliriz.

Yorumu oyla      6      4  
HAKAN 22 Kasım 2012 Perşembe 12:03

ERKAL NASIL Bİ FAYDA SAĞLAMIŞ ERZURUM TANITIMINA BUNU DÜŞÜNÜYORUM.ÇOĞU ZAMAN MEMLEKETİNİ BAŞKA ŞEHİRLERE TERCİH ETMİŞ BİR İNSAN.FAZLA ELEŞTİRMEK İSTEMİYORUM GERİSİ BANA KALSIN.SON YILLARDA EN BÜYÜK KATKI CUMHUR SEVAL TARAFINDAN SAĞLANMIŞTIR.YAYINLANMAKTA OLDUĞU ZAMAN Kİ PROGRAMININ HER BÖLÜMÜNDE ERZURUM İSMİ İÇİN MUTLAKA SEYİRCİYE ULAŞAN NOTLARI VARDI.ELİNDE HER ZAMAN OLTU TAŞI TESBİHİ,PARMAĞINDA TAŞ YÜZÜĞÜ,MEŞHUR YEMEKLERİ VE DİLİNDE DE O ERZURUM'UN EN DOĞAL VE SEMPATİK ŞİVESİ.BİR ŞEHRİ TANITAN MEŞHUR OLAN ÖZELLİKLERİDİR VE BU ÖZELLİKLERİN HEPSİNİ CUMHUR SEVAL ELİNDEN GELDİĞİNCE DİLE GETİRMİŞTİR.ONUN ŞİVESİNİ DİNLEYİP VE ERZURUM'A HAS ESPİRİLERİNİ DUYUP KULLANAN ÇOK ARKADAŞIM VAR BAŞKA MEMLEKETLİ.TANITIMIN KELİME OLARAK TAM ANLAMI BENCE BUDUR.CUMHUR SEVAL'İ SEVİYORUM VE SAYGILARIMI İLETİYORUM.

Yorumu oyla      7      4  
Mehmet 22 Kasım 2012 Perşembe 11:44

Yoncalık, her insanın geçmişte mutlaka yaptığı hatalar var. ibrahim erkal'da son röportajında bahsettiğiniz konulardan hata olarak bahsediyor. Erzurum'a milletvekillerinin yapamadığı hizmeti yapmıştır. Özellikle Palandöken'in tanıtımında ciddi rol almıştır.

Yorumu oyla      6      4  
H.BERŞE 22 Kasım 2012 Perşembe 10:04

Erzurum halkı doğru bir seçim yapmıştır.Erkaldan başka Erzurumun ekmeğini yiyipte,hangi sanaatcı elini memleket için taşın altına koydu.Başta Palandökendeki kayak tesislerine ve Erzurum spor için yaptıklarına bir Erzurumlu olarak gönülden teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
aydın 22 Kasım 2012 Perşembe 09:30

anketiniz güzel ama tam istenilen olmamış.ses sanatçısı ayrı tiyatrocu ayrı değerlendirilmeliydi.ibrahim erkal tartışılmaz markamız.çok şükür imkanları var ve tanıtım için maddi sıkıntısıda yok.gelelim kendi imkanlarıyla tiyatro yapan cumhur seval'e.yıllarca insanları güldürmüş ve erzuruma çok faydası olmuş bir değeri farklı bir ankette değerlendirmek lazımdı.ankette olan arkadaşlarımızın hiç biri yokken CUMHUR SEVAL vardı.gönüllerimizin komiği sen hiçbir zaman unutulmayacaksın.zira senin yerin doldurulamaz.

Yorumu oyla      6      4  
Mecit BEKTAŞ 22 Kasım 2012 Perşembe 09:03

İbrahim ERKAL Erzurumun gurur kaynağıdır.Erkala Hayır diyenlerin Dadaşlığından şüphe ederim.Yayınlarsanız çok memnun oluruz

Yorumu oyla      6      4  
MEHTAP 22 Kasım 2012 Perşembe 08:54

İbrahim Erkal demek Erzurum demektir.Aleyhinde yorum yapmak nankörlük olur,ayıp olur.Sağol İbrahim Erkal.Erzurum seninle gurur duyuyor

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bingül, Vali Öztürk’ü ziyaret etti
Erzurum Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingül, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ü ziyaret etti
Kültür Merkezi de yıkılıyor
Kurban bayramından hemen sonra boşaltılması yönünde daha önce İl Kültür ...
GSF TÜYAP Sanat Fuarı’nda
ATAÜNİ-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü 22. ...
 
Kubek gençleri coşturdu
Teksas Blues tarzının en önemli temsilcileri arasında gösterilen Smokin ...
Akkök’ten Kar Şehri Erzurum
Meslekte 30 yılı geride bırakan Gazeteci Öztürk Akkök, art arda çıkarttığı ...
EDT turneye çıkıyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu Yeni Tiyatro Sezonunun 2.Turnesinde “Mekruh Kadınlar ...
 
A.Gazi Kültür Merkezi açıldı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Biz eğer dünyada diğer ülkelerle yarışacak ...
Doğan’a devlet ödülü
Doğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ...
Blues'te Erzurum 10'uncu durak
22 yıldır Türkiye’nin dört bir yanına blues müziğini taşıyan ve bu yıl ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri