Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>TÜRKİYE
24 Mart 2013 Pazar - 17:50

Erdoğan Türk Dünyası’na seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk dünyasının, aynı ailenin, aynı inancın, aynı medeniyet havzasının evlatları olduğunu belirterek, “Bu bizleri daha çok yakınlaştırıyor. "dedi

Erdoğan Türk Dünyası’na seslendi

AYDIN SARIOĞLU - GÜLÇİN ÖZDEN - KADİR ÇETİN
ESKİŞEHİR (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk dünyasının, aynı ailenin, aynı inancın, aynı medeniyet havzasının evlatları olduğunu belirterek, “Bu bizleri daha çok yakınlaştırıyor. Aynı sofrada oturmuş, aynı ekmeği bölüşmüş, aynı görül dilini konuşuyor olmak bizleri birbirimize, özellikle de şu sorunlu havzada daha çok sorumlu hale getiriyor. Biz bu coğrafyada sadece aynı dili konuşan insanlar olarak değil, aynı tarihi, aynı medeniyeti aynı mazi ve istiklali paylaşanlar olarak da kader ortaklarıyız. Bu geniş coğrafya üzerinde toprağa dökülen her bir damla gözyaşı bizim hepimizin ortak acısının ifadesidir” dedi.
ESKİŞEHİR 2013 TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ
Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda yapılan “Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti” açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, bütün insanlığın tek bin annenin ve tek bir babanın evlatları olduğunu belirtti. Hazreti Havva ve Hazreti Adem’in çocukları olarak tanışmak, konuşmak ve kucaklaşmak için farklı renklerle, farklı dillerle yaratılmış tek bir yaratıcının kulları olduğumuzu anlatan Erdoğan, “Aynı ailenin, aynı inancın, aynı medeniyet havzasının evlatları olmak bizlere daha çok yakınlaştırıyor. Aynı sofrada oturmuş, aynı ekmeği bölüşmüş, aynı görül dilini konuşuyor olmak bizleri birbirimize, özellikle de şu sorunlu havzada daha çok sorumlu hale getiriyor. Bizler hepimiz bir elin parmakları kadar birbirine yakın, bir elin parmakları gibi aynı kolun kardeş uzuvlarıyız. Biz bu coğrafyada sadece aynı dili konuşan insanlar olarak değil, aynı tarihi, aynı medeniyeti aynı mazi ve istiklali paylaşanlar olarak da kader ortaklarıyız. Bu geniş coğrafya üzerinde toprağa dökülen her bir damla gözyaşı bizim hepimizin ortak acısının ifadesidir. Tıpkı kardeşler gibi, tıpkı bir ailenin fertleri gibi dertlerimiz, elemlerimiz ve hüzünlerimiz, sevinç ve coşkularımız birdir ve beraberdir. Diller, lehçeler, şiveler, ağızlar faklı olabiliriz, aramıza sınırlar mesafeler girmiş olabilir, ama biz Kazak, Türkmen, Kırgız, Özbek, Tatar, Anadolu Türkü, Balkan Türkü daha niceleri ile aynı beden ve yürekteyiz. Bu coğrafyadaki diğer kardeşlerimiz ile, Kürt, Arap, Acem, Gürcü, Boşnak, Afgan, Arnavut ve Roman ve daha niceleri ile aynı yolun, aynı istikametin, aynı menzilin yolcularımız. İşte onun için, Hacı Bektaş Veli gibi diyorum ki tüm bu geniş coğrafya içinde hep birlikte bir olacağız, iyi, diri olacağız. Yine Yunus Emre gibi diyorum ki yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz. Allah kardeşliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Rabbim bizi birbirimizden ayırmasın, ülkelerimizi geniş coğrafyamızı, tüm dünyayı barış huzur refah içinde geleceğe yürütsün” dedi.
“ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI”
Konuşmasında, İsrail’in özür dilemesi konusuna da değinen Erdoğan, “2010 yılında Mavi Marmara Gemisi sadece ve sadece Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkmıştır, 9 kardeşimiz şehit oldu. Uluslararasında saldırıya uğradı. Bu saldırıyı sineye çekmedik, boyun eğmedik. Tazminat istedik. Filistin’in ablukadan kalkmasını istedik. Haklı taleplerimiz karşılığında geri adım atmadık. Dün İsrail Başbakanı bizden özür diledi. Ben de Türk halkı olarak özrünü kabul ettim. Tazminat talebi de kabul edildi. Ablukanın kaldırılacağına karşı söz verildi. Hak yerini bulmuştur. Mavi Marmara şehitlerimizin kanı yerden kalmamıştır. Onlar şahadet mertebesine ulaşmıştır. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Filistin in haklı mücadelesi bir kez daha yücelmiştir. Filistinli kardeşlerimize selamlarımızı yolluyorum. Milletim adına şahsım adına yolluyorum” diye konuştu.
ESKİŞEHİR’E YENİ STAD YAPILIYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının, diğer tüm kurum ve kuruluşlara 2013 yılı boyunca Eskişehir’de yapacakları faaliyetlerde başarılar diledi. 2013’de Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapacak Eskişehir’in en iyi şekilde bu görevi yapacağını bildiğini anlatan Erdoğan, “Eskişehir’de, Odunpazar’ında 28 Mayıs 2011 yaptığımız mitingde müjdeyi vermiştik. Bugün yeni bir müjdeyi de bu anlamlı törenle açıklamak istiyorum. Eskişehir’e yeni bir stat kazandırmada hazırlıkları tamamladık. Haziran ayında inşallah stadın temelini atıp, inşaatı başlatıyoruz. 33 Bin kişi kapasiteli, UEFA standartlarındaki stadı Eskişehir’e kazandırıyoruz. 107 milyon artı KDV ile yapılacak bu stat Eskişehir’e hayırlı olsun diliyorum. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Eskişehir farklı kültürü ile Türk dünyasını başkentini ziyasıyla hak ediyor. Eskişehir Selçuklu devletine şahitlik etmiş şehirdir. Eskişehir Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna şahitlik etmiş şehirdir. Eskişehir herkesin tanıdığı Hoca Nasrettin’in, Yunus Emre’nin şehridir. Bu şehir hoşgörünün, sevginin şehirdir. Eskişehir 2013 yılında Türk dünyasının başkenti olarak Yunus Emre’nin. Hoca Nasrettin’in verdiği mesajları en üst seviyede iletecektir” dedi.
TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ AÇILIŞ TÖRENİ
2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti, muhteşem gösterilerle açıldı.
Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreni, çeşitli ülkelerden gelen dans ekiplerini ağırladı. Dev ‘Dede Korkut’ heykelinin de sergilendiği törende, Orhun Abideleri ve Türk tarihinde yaşanan zaferlerin temsili gösterileri sahnelendi. Tarihte yaşanan savaşlarda kullanılan atların temsili gösterisi ise izleyenleri büyüledi.2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreni etkinlikleri, sanatçı Ahmet Özhan'ın seslendirdiği eserlerle devam etti. Törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Vali Kadir Koçdemir, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 

 
Buzun kartalı Atatürk Üniversitesi
 
2 gün yağış var..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 Yılda Mescid-i Nebevi'nin maketini yaptı
Erzurumlu maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu, Mescid-i Nebevi'nin 2 yılda ...
Bediüzzaman panelle anılacak
Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat yıldönümü nedeniyle anma etkinliği düzenleneceği bildirildi.
Baykan Erzurum’u örnek gösterdi
Baykan, " Mersin için asıl süreç bekli de Akdeniz Oyunları'ndan sonra ...
 
Başbakan Rekoru Kırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün itibarıyla Adnan Menderes'in 10 yıl ...
‘Yeniden Müslüman olmalıyız’
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Akgül, “Yeni şeyler ...
Küçükler’den 18 Mart mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler 18 Mart Çanakkale zaferi ...
 
İİBF Subasic’i ağırladı
Atatürk Üniversitesi’nin konuğu olarak Erzurum’da bulunan Bosna-Hersek ...
Büyükelçi Subasic Bosna’yı anlattı
Bosna Hersek Büyükelçisi Dr. Sabit Subasic “Bosna’nın geçmişi, bugünü ...
‘Ben anacığımın ayağının altını öptüm’
Erdoğan, “Bizim dinimizde cennet babaların ayağı altında değil. Kadınların ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri