Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
8 Ağustos 2019 Perşembe - 15:21

Erzurum’a tekstil atölyesini taşıyan destek alacak

1’inci ve 2. Bölgede yer alan illerde gerçekleştirilen hazır giyim, deri ve deri mamulleri sektörlerine yönelik yatırımlarda temin edilen makine ve teçhizatlar Erzurum’un da yer aldığı 34 ile taşındığında, işletmeler istihdam desteğinden yararlanabilecek.

Erzurum’a tekstil atölyesini taşıyan destek alacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tekstil sektöründeki mevcut makine kapasitesinin daha verimli kullanılması amacıyla önemli bir adım attı. Tekstil sektörünü dönüştürecek değişikliği değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yeni uygulama ile istihdam hızını daha da artıracağız. Mevcut tesislerin yenilenmesini sağlayarak, yatırımcıların yenilikçi ürünlerini rekabetçi olarak üretmelerini ve yeni ihracat pazarları yakalamalarını temin edeceğiz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tekstil sektöründeki mevcut makine kapasitesinin daha verimli kullanılması amacıyla önemli bir adım attı. Sektörde halihazırda atıl durumda bulunan makinelerin işlerlik kazanması amacıyla Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da değişikliğe gidildi. Buna ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre; birinci ve ikinci bölgede yer alan illerde gerçekleştirilen hazır giyim, deri ve deri mamulleri sektörlerine yönelik yatırımlarda temin edilen makine ve teçhizatlar kapsamda olacak. Bu makine ve teçhizatlar, kararda belirtilen 34 ile taşınırsa, istihdam desteğinden yararlanabilecek. Ancak bunun için asgari 100 istihdam sağlanması koşulu aranacak. Böylece, hem görece gelişmiş birinci ve ikinci bölge illerinde kapasite fazlası olarak değerlendirilen makine ve teçhizat ülke ekonomisine kazandırılacak hem de gelişmekte olan illerdeki yatırımlar ve dolayısıyla istihdam artacak.

Kararda belirtilen illerdeki ikinci el tekstil makineleri ile yapılacak yatırımlar, aynı illerdeki sıfır makinelerle gerçekleşen yatırımlara sunulan istihdam teşviklerinden 3-5 yıl sürelerle yararlanacak. Yatırımcıların, birinci ve ikinci bölge illerinde istihdamlarını korumaları halinde teşvik süreleri 2 kat uygulanacak. Birinci ve ikinci bölge illerinde tekstil sektöründe daha önce sadece tevsi yatırımlarda yani kapasite artırımına yönelik yatırımlarda verilen teşvikler, artık sıfırdan yatırımlara da sunulacak.

2020 sonuna kadar geçerli

Bu uygulamalarla, bir yandan atıl hale gelmiş makinelerin yeniden üretime kazandırılması ve istihdam oluşturulması, öte yandan mevcut tesislerde modernizasyon yatırımlarının ve katma değerli üretimin hızlandırılması hedefleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile yürürlüğe giren uygulama, 2020 yılı sonuna dek geçerli olacak.

“BU YENİ UYGULAMA İLE İSTİHDAM HIZINI DAHA DA ARTIRACAĞIZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, istihdamda önemli rol üstlenen tekstil sektörünü canlandırmayı amaçlayan düzenlemeyi değerlendirdi. İstihdama, öncelikli olarak önem verdiklerinin altını çizen Bakan Varank, “Yatırım teşviklerimizle Şanlıurfa, Van, Batman, Malatya gibi gelişmekte olan illerde özellikle tekstil sektöründe istihdam oluşturulmasını sağlıyoruz. Şimdi bu yeni uygulama ile istihdam hızını daha da artıracağız. Mevcut tesislerin yenilenmesini sağlayarak, yatırımcıların yenilikçi ürünlerini rekabetçi olarak üretmelerini ve yeni ihracat pazarları yakalamalarını temin edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HANGİ İLLER KAPSAMDA?

Düzenleme; Elazığ, Erzincan, Malatya, Sivas, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerini kapsıyor.

 
ETSO’dan “VERBİS” uyarısı
 
MİT ve TSK’dan sınır ötesi operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’dan “VERBİS” uyarısı
ETSO, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) kayıt yükümlülüğü ...
Memiş Altınbaşak Hasat Şenliğine katıldı
Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Pasinler ilçesine ...
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı “uçtan ...
 
Palandöken: "7 ayda 135 bin 964 iş yeri açıldı”
Temmuz sonu itibariyle esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 776 bin 51 ...
TUSAŞ stajyer mühendis alacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii bünyesinde kurulan Senin Kariyer Yolun ...
FİNTÜRK Erzurum kredi verilerini paylaştı
Erzurum bu yılın 6 ayında toplam nakdi kredi, nakdi kredi kullanım hacmi ...
 
Erzurum bankacılıkta liderliğini sürdürdü
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri bazında, bankacılık ...
Erzurum havalimanı verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, ...
Erzurum Temmuz TÜFE’si açıklandı
MAHMUT AKDAĞ- ÖZEL - TÜİK Temmuz 2019 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri