Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Erzurum’da ‘Mercek-19’ operasyonu
Erzurum’da ‘Mercek-19’ operasyonu
TRT Sanatçıları Şehir Konserine yoğun ilgi
TRT Sanatçıları Şehir Konserine yoğun ilgi
Altundağ Malatya BB'ye genel sekreter olarak atandı
Altundağ Malatya BB'ye genel sekreter olarak atandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Mayıs 2024 Cuma - 02:40

Göktaş: 'Takip ediyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’na katıldı.

Göktaş:  Takip ediyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugün vatandaşlarımızın farklı ülkelerde aile bütünlüğünün bozulmasına neden olan uygulamalara maruz kaldığını biliyoruz. Bu kapsamda çeşitli nedenlerle ailelerinden alınan Türk çocuklarıyla ilgili süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’na katıldı. Ankara’da özel bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Bakan Göktaş, yurt dışında yaşayan Türklerin aile yapısına yönelik yaptırımların farkında olduklarını söyleyerek, bu süreçte aileleri yalnız bırakmadıklarını ve süreçlerin sonuna kadar takip edildiğini söyledi.
“Öz vatanından uzakta farklı iki kültürün arasında yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum”
Çalıştayda yurt dışında yaşayan Türk ve akraba topluluklarının siyasi, kültürel ve ekonomik sorunları üzerine görüşmeler gerçekleştirileceğini söyleyen Bakan Göktaş, “Sizin yaşadıklarınıza çok benzer hikâyeye sahip olan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Yıllar önce babası yurt dışına göçmüş bir annenin çocuğuyum. Öz vatanından uzakta farklı iki kültürün arasında yaşamanın pek çok zorluğu da beraberinde getirdiğinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Hepimiz kimliğimizle, inancımızla, değerlerimizle sınandık, hâlâ da sınanıyoruz. Her ne kadar içinde yaşadığınız toplum için canla başla çalışıyor olsak da, hiç beklemediğimiz bir anda geleceğe dair umutlarımızın yerle bir edildiğini birçok kez yaşadık. Şunu can-ı gönülden dile getirmek isterim ki; bu süreçte insanı ayakta tutan sadece iki şey var. Birincisi, sizi siz yapan, her şartta sizlere destek olan aileniz. İkincisi ise bir parçası olduğunuz bu ülkeye, Türkiye’ye olan bağlılığınız, muhafaza ettiğiniz milli ve manevi değerlerinizdir. Yurt dışında yaşadığım süre boyunca bu iki değer ayakta durmamı, her şartta mücadele etmemi sağladı. Ailemden ve sizler gibi yurt dışında yaşayan kardeşlerimden aldığım güçle ülkemizi ve sahip olduğumuz değerlerimizi bulunduğum her platformda bir nişan gibi göğsümde taşıdım. Dünyanın neresinde olursanız olun, aynı gururu paylaştığımızı, aynı duyguları yaşadığımızı çok iyi biliyor, bunu gönülden hissediyorum” ifadelerini kullandı.
“Çeşitli nedenlerle ailelerinden alınan Türk çocuklarıyla ilgili süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz”
Dışişleri Bakanlığı, büyükelçilik ve başkonsolosluklar bünyesinde aile ataşeleri görevlendirerek yurt dışında yaşayan vatandaşların yanlarında olduklarına dikkati çeken Bakan Göktaş, “Bugün halihazırda, 6 ülkede, 14 yurt dışı temsilciliğimizde rehberlik hizmeti sağlıyoruz. Dış temsilciliklerimiz ve aile ataşelerimiz, vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkenin sosyal hizmet makamlarıyla yaşayabilecekleri sorunları ortaya çıkmadan engellemek, var olan sorunları çözüme kavuşturmak için görev yapıyorlar. Bugün vatandaşlarımızın farklı ülkelerde aile bütünlüğünün bozulmasına neden olan uygulamalara maruz kaldığını biliyoruz. Bu kapsamda çeşitli nedenlerle ailelerinden alınan Türk çocuklarıyla ilgili süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Tüm süreçte vatandaşlarımıza rehberlik hizmeti veriyor ve ailenin hukuki destek almasına yardımcı oluyoruz. Ailenin haklı olduğu durumlarda çocuğun mümkün olan en kısa zamanda aileye dönmesini sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Koruyucu aileye verilecek çocukların ise Türk veya Müslüman koruyucu ailelere verilmesi için girişimlerde bulunuyoruz. Ayrıca aile eğitimi, engelli ve yaşlı hakları, kadına karşı şiddetle mücadele, bağımlılıkla mücadele gibi konularda bilgilendirici faaliyetler yürütüyoruz” diye konuştu.
“Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planını 15 Mayıs’ta açıklayacağız”
Toplumun temel taşı olan aileyi güçlü kılmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Göktaş, “Aileye yönelik her türlü tehdide karşı duruşumuz nettir. Bu anlamda aile değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Aile bağlarımızı sarsacak yaklaşım ve uygulamalara karşı teyakkuzda olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda hazırladığımız ‘Ailenin Korunması ve Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planını’ da 15 Mayıs’ta açıklayacağız. Bu eylem planıyla aileyi sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil uluslararası bağlamda da çevre, ekonomi, dijitalleşme ve demografik değişimlerin olumsuz etkilerine karşı güçlendirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 
YİK’te Türkiye Yüzyılı gündemi
 
Yılmaz'dan politik netlik vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Erzurum için yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini ...
AGF başvuru verileri açıklandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gençlere evlilik desteği kapsamında ...
Çiftçi 2 il Valisini ağırladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu ve Bayburt Valisi Mustafa Eldivan; ...
 
Kene bir can daha aldı
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde kene ısırmasından dolayı 1 kişi hayatını kaybetti
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye'de ...
Önümüzdeki haftada yağış geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, önümüzdeki ...
 
357 şehidin aziz hatıralarına vefa
Erzurum'da yaşamış ve vatan için canlarını feda etmiş 357 şehidin anısına ...
Kene can aldı
Bakırhan, Erzurum Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ...
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri