Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SİYASET
16 Mart 2013 Cumartesi - 12:26

ÖĞDER‘den kılık kıyafet desteği

ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasını desteklediklerini söyledi.

ÖĞDER‘den kılık kıyafet desteği

ERZURUM (İHA) - ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, kamuda kılık kıyafet yasağının kaldırılmasını desteklediklerini söyledi. İkinci yaptığı açıklamada, “1982'den bu yana binlerce insanın mağduriyetine neden olan bazen esnetilen bazen de şiddetle uygulanan darbe kalıntısı kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılmasının ve bu konuda hak ve özgürlüklerin açıkça yazıldığı kanunu çıkarmanın zamanı geçmektedir” dedi.
İkinci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Yasalar resmi gazetede yayınlanan aleni kurallar olduğuna, kimse kalkıpta sizin bilmediğiniz yasalar var diyemeyeceğine göre, şimdi burada bir kez daha malumu ilan ile iddia ediyoruz ve aksi iddia sahiplerine meydan okuyarak söylüyoruz ki, Türkiye’de yasal bir başörtüsü yasağı yoktur. İllegal, yasa dışı, hukuk dışı, örf ve ahlak dışı bir yasak vardır. Keyfi ve zorbalığa dayalı bir uygulama vardır. Yasalara aykırı mevcut yönetmeliklerde memurun saçını nasıl tarayacağından tutun da bıyıklarını üstünden almasının yasağına kadar komik ve garip yasaklar bulunmaktadır. Bu tamamen kışla mantığı ile hazırlanmış darbe ürünü bir yönetmeliktir. Anayasaya aykırıdır. Bu yönetmeliği çıkaranlar anayasal bir suç işlemişlerdir.
AB ye üye 27 ülkeden 26 ’sında devlet memurları için herhangi bir kılık - kıyafet zorunluluğu ya da yasağı bulunmadığı halde yüzde 98 i Müslüman olan ülkemizde en başta halkın yüzde 98’ inin inandığı dini kurallara ters olan, Özgürlükçü ve ileri demokrasi standartlarına yakışmayacak nitelikte aşırı sınırlayıcı hükümler içeren söz konusu yönetmeliğin, kamu görevlilerinin başörtüsü yasağının ve kılık ve kıyafet dayatmasının devam etmemesi gerekir.
Ne yazık ki yakın geçmişimizde toplumu dizayn etmeye niyetli bazı kesimler, kadınların başını örtmemesi, örtecekse de nasıl olması gerektiğine dair söylemlerde ve uygulamalarda bulundu. Şu anda toplumun verdiği tepkiler ve üst yöneticilerin hassasiyetinin bilinmesinden dolayı idarede sadece bir göz yumma söz konusudur. Bu insiyatifli durum çözüm gibi sunulmaya çalışılsa da gerçek çözüm değildir.
Kıyafet ayrımcılığının sona erdirilmesi için temel hak ve hürriyetleri kısıtlayan yönetmeliklerin değiştirilmesi, genelgelerle temel hakların kısıtlanamayacağı, hiç kimsenin kaynağını anayasadan almayan bir yetkiyi kullanamayacağı hukuki gerçeğinin kabul edilmesi için Yüce Meclisimizin milletvekillerinin ittifakı ile okullarda ve kamuda serbest kıyafeti getiren kanun mutlaka ertelenmeden Meclisten çıkarılmalıdır. Kamusal alanlarda da kılık-kıyafet serbestliğinin gerçek manada resmileşmesi yani TBMM’den çıkacak bir yasa ile hayata geçirilmesini Türkiye’nin en büyük öğretmen derneklerinden olan ÖĞDER’in Erzurum şubesi olarak tüm üyelerimiz ve bizi takip eden tüm öğretmenler adına istiyoruz.
Bizler ÖĞDER olarak her zaman temel hak ve özgürlükleri savunan ve haksızlığa uğrayanların yanında olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. İnandığımız ve bunun için savunduğumuz evrensel değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında olduk. Bu sebeple bu gün bu dayatmanın da karşısındayız. Ve bu çağ dışı uygulamanın son bulmasını istiyoruz. Öyle bir kanun çıkarılmalı ki tüm yasakçıların gözleri kılık-kıyafeti serbest bırakan kanunu görsün de bir daha kıyamete kadar konuşamasınlar. Aynı zaman da bundan sonra hukuka ve yasalara direnenler de hak ettikleri müeyyidelere çarptırılmalıdır.
Bu yasakçıların yargı önünde hesap vermesini engelleyen, onlara dolaylı da olsa dokunulmazlık zırhı görevi yapan yasalar vardır ve bu yasaları değiştirmek, yürütmenin teklifi ile TBMM’nin yetkisi dahilindedir.
Bu konuda somut adım atıp 12 milyon imza toplayan MEMUR SEN’in başarılı olan ve ses getiren girişimine tüm üyelerimizle destek olduk, yine aynı sendika tarafından 18 Martta başlatılacak olan serbestlikle ilgili sivil itaatsizlik eylemine de tüm üyelerimizle destek olacağız.
Yüce meclisimizi ve kıymetli üyelerini parti ayrımız gözetmeksizin birlikte hareket etmeye, en az 70 milyonu ilgilendiren bu ayıbı Türkiye’nin önünden resmen kaldırmaya davet ediyoruz.”
 

 
Tarihin Kapıları, Erzurum Kışlaları
 
Teniste Kurtuluş Kupası heyecanı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HEY GİDİ HEY 18 Mart 2013 Pazartesi 17:10

Başörtüsü yasağı kalkmalı buna kayıtsız şartsız evet de, erkeklere ne oluyor, gravat takmazlarsa, yakasız gömlek giyelerse çağmı atlayacağız. Erzurum'da öğrencilerin ygs, sbs seviyesi mi tırmanacak. Vallahi ayıptır,başörtüsü yasağına hayır ama erkeklerin laubali kıyafet talebine hayır. Osmanlı zamanında bile kamunun bir düsturu var, osmanlıyı seviyorsunuz güya osmanlıdan haberiniz yok. Şalvar giyende, şappik giyende mürefeh mi olacağız beyler, yoksa cennet mi garanti olacak. Önce kaplerimizi temizleyelim, önce işimize gücümüze töreli gidelim, mesailerin hakkını verelim, önce kul hakkı yemeyelim, iftira etmeyelim, faiz kullanmayalım, Allaha da kullarına da samimi ve dürüst olalım. Bu erkeklerin kıyafet serbestisi talebi hem saçma hemde hakikaten düşündürücü.

Yorumu oyla      7      4  
yakutiye 18 Mart 2013 Pazartesi 14:50

kamuda kılık kıyafet mutlaka serbest olmalı ve bunu yasa çıkararak yapması lazım...

Yorumu oyla      6      4  
SÜHA 18 Mart 2013 Pazartesi 00:49

müdürleri zor durumda bırakmamak için mutlaka yasa çıksın..

Yorumu oyla      6      4  
hazel 16 Mart 2013 Cumartesi 22:34

iktidar sahipleri bu sese kulak vermeli.knun çıkarıp başörtüyü serbest bırakmalı artık..

Yorumu oyla      6      4  
arkadaş 16 Mart 2013 Cumartesi 20:03

öğrencide kılık kıyafet tamamen serbest bırakılmasın belirli kuralları olmalı çünkü gelişim çağındaki çocuk(öğrenci) nasıl giyinmesi gerektiğini bilemeyebilir ancak memurun giyiminede kesinlikle karışılmamalı.Serbest bırak isteyen memur işini hangi kıyafetiyle rahat yapıyorsa öyle yapsın.Hangi kıyafetiyle daha rahat ders anlatıyorsa onunla anlatsın.

Yorumu oyla      7      5  
fayda mı getirecek? 16 Mart 2013 Cumartesi 12:57

Bu istekleri çokca dile getirenler,o zaman sürekli dillendirdikleri AB ülkelerine gidip bi baksalar.Mini etekli kız öğrenci ve öğretmenler,her çeşit sakal,saç ve kılıktaki erkekler...O ülkeler bazı şeyleri hazmettikleri halde aşırıya kaçan milyonlar.Bizde nasıl olur?İnanın daha şimdiden özellikle liselere bir gidin,alabildiğine dar kotlar,taytlar ve süslenerek makyajın sınırlarını zorlamış genç kızlar...İnancım odur ki;kılık kıyafet yönetmenliği bir daha gözden geçirilsin ve okul kıyafetleri yeniden MECBURİ hale getirilsin.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk sempozyum Erzurum'da
AK Parti, başkanlık sistemini partililere ve vatandaşlara anlatmak için ...
CHP İl Kongresi iptal edildi
Yüksek Seçim Kurulu 17 Şubat(ta yapılan CHP İl kongresini iptal etti. ...
Kılıç gündemi değerlendirdi
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, parti binasında bir basın toplantısı ...
 
Karasu güven tazeledi
Sınırlı Sorumlu Yeni Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi Başkanlığının ...
CHP şehitler için mevlid okutuyor
CHP Erzurum İl Başkanlığı, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale ...
AK Parti’den köy turu
Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ve parti yöneticileri teşkilat ...
 
SP'liler Pasinler'de toplandı
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, ilçe teşkilat binasında ...
'Kaliteli su için çok çalıştık'
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, katıldığı bir ...
Beyazşehir Palandöken'in 5. sayısı
Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri