Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EKONOMİ
7 Şubat 2012 Salı - 15:35

Ticarette yeni konsept: Tebrizkapı

İran’ın Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin davetlisi olarak beraberindeki heyetle birlikte Erzurum’a geldi. Şube binasında Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen konuk heyet, MÜSİAD’a üye Erzurumlu işadamlarını ticari ilişkiler kurmaları amacıyla Tebriz’e davet etti.

Ticarette yeni konsept: Tebrizkapı

ERZURUM - İran’ın Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin davetlisi olarak beraberindeki heyetle birlikte Erzurum’a geldi. Şube binasında Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen konuk heyet, MÜSİAD’a üye Erzurumlu işadamlarını ticari ilişkiler kurmaları amacıyla Tebriz’e davet etti.
Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, beraberinde Başkanvekili Perviz Koleeini ile Mohammed Mahdi Zadeh Mourtazavi, Samed Hassanzadeh, Saeid Ourandi ve konsolosluk yetkilileriyle birlikte Erzurum’a geldi. MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin davetlisi olarak kente gelen Tebrizli heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu Yönetim Kurulu üyeleriyle daha sonra akşam yemeğinde bir araya geldi.
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nde yapılan durum değerlendirme toplantısında konuşan Başkan A. Mustafa Güvenli, Türkiye ile İran arasında her geçen gün gelişen ilişkilerin memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyledi. Bu süreç içerisinde Erzurum ve Tebriz arasında ticari bağlar kurulması ve karşılıklı işbirliklerinin oluşturulmasını arzu ettiklerini belirten Güvenli, bu amaç doğrultusunda çeşitli temas ve girişimlerde bulunduklarını hatırlattı.
GÜVENLİ: TİCARİ HAREKETLİLİK SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Tebriz’e Erzurum bağlantılı uçak seferleri düzenlenmesi yönünde attıkları adımın, Erzurum’un kapılarının sınırlar ötesine açılması istikametindeki en önemli çalışma olduğuna vurgu yapan Güvenli, “MÜSİAD olarak Erzurum’da sınır ticaretinin önemine her fırsatta vurgu yapıyor, bununla ilgili olarak altyapı noktasında çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Sınır kapılarıyla ilgili olarak attığımız adımlardan olumlu sonuçlar almaya başladık. Yine geçtiğimiz yıl Tebriz’e giderek, Erzurum ve Tebriz arasında kurulmasını arzu ettiğimiz ticari köprü için önemli temaslar gerçekleştirdik. Bu süreci olumlu yönde etkileyecek ve mutlak başarıyı beraberinde getirecek olansa, kuşkusuz Erzurum bağlantılı uçak seferleri olacak. Çünkü Erzurum için Tebriz’de, Tebriz için de Erzurum’da değerlendirilmeyi bekleyen büyük ticari potansiyeller var. Amacımız, bu potansiyelleri harekete geçirmek ve ticari bir hareketlilik meydana getirmektir” diye konuştu.
SADEGHİAN: İNANIYORUM Kİ ERZURUM’LA BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ
Aynı zamanda İran ile Türkiye Karma Ticaret Komisyonu Başkanı olan Tebriz Ticaret Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian ise, Erzurum’la Tebriz arasındaki ilişkilerin giderek güçlendiğine işaret ederek, “Ben inanıyorum ki, Erzurum’la birlikte çok güzel işler yapacağız” dedi.
Tebriz’de küçük, orta ve büyük ölçekli tam 8 bin 500 fabrika bulunduğunun altını çizen Sadeghian, İran’ın hiçbir kentinin, Tebriz kadar üretime ve ticarete yoğunlaşmadığını dile getirdi. Tebriz’deki bu durumun, Erzurum ve Erzurumlu işadamları için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Sadeghian, “Serbest bölgemizde yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için 10 yıl boyunca vergi muafiyeti ve çeşitli teşvikler uygulanıyor. Erzurumlu işadamları yatırımlarını Tebriz’e yönlendirebilecekleri gibi, Tebriz’deki işadamlarımız da Erzurum’da üretime ve ticarete yönelik yatırımlar yapabilirler. Ticaretin özünde zaten bu var” şeklinde konuştu.
Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacminin en az 30 milyar dolar olmasını hedeflediklerinin altını çizen Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, “Bu hedefi belirlemiş olmamız bile Türkiye ile aramızdaki ticari münasebetin boyutunu göstermeye yetiyor. Bu hedef istikametinde Erzurum ve Tebriz arasında da ticaret köprüleri rahatlıkla kurulabilir” dedi.
MÜSİAD’A ÜYE İŞADAMLARI HEYETLER HALİNDE TEBRİZ’E GİDECEK
MÜSİAD’ın Erzurum bağlantılı uçak seferleri başlatılması yönündeki girişimlerini de değerlendiren Rahim Sadeghian, bu adımın çok önemli olduğunu kaydederek, “İstanbul’la Tebriz arasında uçak seferleri yapılıyor ve çoğu zaman uçaklarda yer bulmak bile mümkün olmuyor. İlk başlarda elbette böyle değildi, ama ticari ilişkiler kuruldukça potansiyel arttı, karşılıklı ilgi arttı. Erzurum için de aynı durum geçerli olacak. Bu çalışmanın bir an önce sonuçlandırılmasını arzu ediyoruz. Çünkü bu hamle Tebriz’deki iş dünyası için de çok önemli” şeklinde konuştu.
Değerlendirme toplantısında daha sonra MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını yanıtlayan Tebriz Ticaret ve Sanayi ve Madenler Odası Başkanı Rahim Sadeghian, işadamlarını Tebriz’e davet etti. MÜSİAD’a üye işadamlarını heyetler halinde Tebriz’e davet eden Sadeghian, bu tür ziyaretlerin ikili görüşmeler ve yeni iş anlaşmaları yapma noktasında büyük faydalar sağlayacağını ifade etti. Değerlendirme toplantısının sonunda Sadeghian, Başkan Güvenli’ye nazar ayetleriyle süslenmiş el işi bir tablo hediye ederken, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli de, konuk heyet adına Sadeghian’a MÜSİAD’ın şiltini hediye etti.
Tebriz’den gelen heyet daha sonra akşam yemeğinde MÜSİAD’a üye işadamlarıyla bir araya geldi.

 
‘Tehditleri önemsemiyoruz’
 
Yakutiye’de TSE açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taksicilerden korsan protestosu
Erzurum'un Aziziye ilçesinde korsana tepki için toplanan taksici esnafı, ...
Doğu Azerbaycan’dan ticaret köprüsü
İran’ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Ticaret Başkanı Sadeg Nejafi ile Tebriz ...
Güzelsoy’dan düşündürücü iddia
Erzurum Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoy, sigaraya yapılan ...
 
Erzurum Günleri’ne kur’alı hazırlık
Ankara Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından 16-20 Şubat 2011 tarihleri ...
Bumin Mecliste SGK’yı anlattı
Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda ...
MMO: ‘Hizmet Nimettir’
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilcisi Nejmi Furunci, yönetim ...
 
MÜSİAD’tan Tebriz Açılımı
Erzurum ile İran arasında giderek güç kazanan ticari ve kurumsal ilişkilere, ...
Kredide sıra atladık
Erzurum, Türkiye iller sıralamasında kamu bankalarından kullanılan kredi ...
2012’ye durgun giriş
Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı 2012 yılı Ocak ayı faal vergi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri