Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>ASAYİŞ
21 Eylül 2024 Cumartesi - 08:20

Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar neticesinde 825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemini de engellendi” dedi.

Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar neticesinde 825 terörist etkisiz hale getirildi. 70 terör eylemini de engellendi” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır’da “Huzur ve Güvenlik Toplantısı”na katıldı. Bakan Yerlikaya, açıklamasında 1 Ocak-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili verileri paylaştı. Yerlikaya, bölücü terör örgütleri, FETÖ, DEAŞ ve sol terör örgütleri başta olmak üzere, güvenliği tehdit eden tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendiğini söyledi.
Bu operasyonlar neticesinde 825 terörist etkisiz hale getirildiğini belirten Yerlikaya, 70 terör eylemini de engellendiğini, Diyarbakır’da ise terör örgütlerine yönelik 3 bin 671 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 835 şüpheli gözaltına alındığını, bunların 62’si tutuklandığını ifade etti.
Organize suç örgütlerine yönelik 911 operasyon düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, "Bu operasyonlarda 6 bin 441 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 2 bin 834’ü tutuklandı, bin 322’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Çökertilen tüm organize suç örgütlerinden el konulan malların maddi değeri ise 36 milyar lira. Diyarbakır özelinde ise organize suç örgütlerine yönelik 27 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucu 170 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 66’sı tutuklandı, 66’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 7’si yerel 3’ü bölgesel olmak üzere 10 organize suç çetesi çökertildi ve adalete teslim edildi” dedi.
Uyuşturucuyla mücadeleye yönelik, 30 bin 863 operasyon gerçekleştirildiğini aktaran Yerlikaya, “Bu operasyonlarda 50 bin 132 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 21 bin 654’ü tutuklandı. 9 bin 202’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diyarbakır’da ise bu dönemde zehir tacirlerine yönelik 2 bin 514 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 5 bin 691 şüpheli gözaltına alındı. Bunların 503’ü tutuklandı; 154’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Türkiye genelinde göçmen kaçakçılarına yönelik toplam 4 bin 843 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlar sonucunda 8 bin 61 şüpheli şahıs yakalandı. Bunların 2 bin 824’ü tutuklandı, 1267’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diyarbakır boyutunda ise toplam 12 operasyon düzenlendi. 33 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. 19 organizatör ise tutuklandı. Türkiye genelinde ‘asayiş’ suçlarıyla ilgili aydınlatma oranı ortalama yüzde 94,6. Bu oran Diyarbakır özelinde yüzde 89,8. Türkiye genelinde ‘malvarlığına karşı işlenen en önemli 9 suçta’ aydınlatma oranı yüzde 78. Bu oran Diyarbakır’da yüzde 76,1. Yine Türkiye genelinde, ‘kişilere karşı işlenen en önemli 10 suçta’ aydınlatma oranı yüzde 97,7. Bu oran Diyarbakır’da yüzde 93,5” ifadelerinde bulundu.
 

 
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit polisler mevlitle anıldı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 2012 yılında bölücü terör örgütü mensupları ...
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Erzincan’da evinde esrar ve Hint keneviri ele geçirilen bir kişi uyuşturucu ...
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Iğdır‘da Jandarma ekiplerinin yaptığı kaçak tütün operasyonunda bir şüpheli yakalandı.
 
Emniyetten 'en iyi narkotik polisi anne' semineri
Ardahan'da İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'En İyi Narkotik ...
Akaryakıt kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
Iğdır’da Jandarma ekipleri tarafından merkezde yapılan akaryakıt kaçakçılığında ...
23 ilde DEAŞ operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik 23 ilde son ...
 
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Altınordu Otobüs Terminal'inde ...
Yerlikaya: 'Asla geçit vermeyeceğiz'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Diyarbakır'da, tüm terör örgütlerine yönelik ...
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da düzenlenen operasyonda Fetullahçı Terör Örgütüne üye hakkında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri