Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>GUNCEL
16 Mart 2013 Cumartesi - 14:58

Yakutiye’den Çanakkale’ye selam…

Yakutiye Belediyesi 100’ı kız, 150 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi. Aziziye tabyasının kahramanlarından Çanakkale şehitlerine selam götüren kafile için Yakutiye Kent Meydanında tören düzenlendi.

Yakutiye’den Çanakkale’ye selam…

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi 100’ı kız, 150 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi. Aziziye tabyasının kahramanlarından Çanakkale şehitlerine selam götüren kafile için Yakutiye Kent Meydanında tören düzenlendi.
Törene Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç’da katıldılar. Çok sayıda öğrenci velisinin renklendirdiği törende, çocuklarını ilk defa şehir dışına gönderen anne-babaların mutlulukları alana yansıdı. Yakutiye İlçe sınırlarında yer alan okullardan seçilen 100’ü kız 150 öğrenci; öğretmenler, belediye personellerinden oluşan rehberler eşliğinde 3 otobüsle yolculuğa çıktılar.
UĞURLAMA TÖRENİ
Öğrencilerin uğurlanması için Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen törende konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kızlara pozitif ayrımcılık yaptığını belirterek “100’ü kız 150 öğrencimizi Nenehatun, Kara Fatma ve Aziziye Tabyalarının şehitlerinden Çanakkale’nin kahramanlarına selam götürmeleri için gönderiyoruz. Mehmet Akif’in, Şu Boğaz Harbi Nedir? Var mı ki dünyada eşi? diye tarif ettiği savaşın geçtiği yere gitmek gerekiyor. Öylesine büyük kahramanlık destanlarının yaşandığı topraklara; Akif o kahramanları şöyle tarif ediyor; “Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor/Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! /Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!/ Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. /Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i... /Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.”
Mehmet Akif’in şiirselleştirdiği, Türk Ordusunun yazdığı büyük destanı, yaşandığı topraklarda hissetmeleri, yaşamaları için Erzurum’dan 150 çocuğumuzu, gönderiyoruz. 93 Harbi, ardından 1. Dünya savaşında yaşanan Rus işgalleri sürecinde düşmana kahramanca direnen, Aziziye tabyalarında kahramanlık destanları yazan şehrin çocuklarını, yurdun öteki ucunda, dünyayı durduran ordunun kahramanlığının yazıldığı topraklara götürmek istedik.Erzurum’un Yakutiye İlçemizde bulunan okullardan seçilen, 150 öğrencimiz Çanakkale’ye giderek atalarının verdiği kahramanlık örneklerini yerinde soluyacaklar. Onlar için müthiş bir deneyim olacak. Gezi programımız Erzurum’dan Yakutiye Kent Meydanından başlayacak, İstanbul gezisi ve ardından Çanakkale’ye gidilecek.
Çocuklarımızın büyük bir bölümü belki ilk defa olsun Erzurum dışına çıkacaklar. Bir bölümü belki ilk defa denize dokunabilecek. İstanbul’u gezmiş olacaklar. Bu müthiş bir deneyim olacaktır. Böyle bir organizasyonu yapmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu çocuklarımız Çanakkale gerçeğini yerinde görecekler. İstanbul’a ayak basacaklar. Onların mutluluğu bizlere yansıyacaktır” dedi.
ÇIĞLIK’IN KONUŞMASI
Törende konuşan Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, organizasyon için Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a teşekkür etti. Çığlık, “Sizler oralara gidip tarihi yerinde öğreneceksiniz. Şehitlerimizin selamlarını, orda yatan şehitlerimize götüreceksiniz. Belki bir Erzurumlu dedenizin mezarına rastlayacaksınız. Orada yatan şehitlere dua edeceksiniz. Bizlerde sizlerin dönüşünü burada dualarla bekliyor olacağız” dedi. Törende bir konuşma da Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç yaptı. Kılıç, “Türk milletini silip süpürmeyi hedefleyen güçlerin hayal kırıklığı yaşadığı bir yere gidiyorsunuz. Orada şehitlerimize selam götüreceksiniz. Yolunuz açık olsun diyorum. Belediye Başkanımız Ali Korkut’un yaptığı bu organizasyon çok muhteşem ve takdire şayandır. Örnek bir davranış, diğer belediyelerimizi de örnek olur diliyorum ve kendisini kutluyorum” şeklinde konuştu.
Öğrenciler adına konuşan Mecidiye İlköğretim Öğrencilerinden Sündüz Araç, Çanakkale savaşıyla ilgili bir ufuk turu yaptı. Yaşananları özetledi. Atatürk’ün o müthiş emrini “Size ölmeyi emrediyorum’ diye sözlerini hatırlattı. Vahşeti ve kahraman direnişi sıraladı. Bağımsızlığın isimsiz kahramanlarına ruhunuz şad olsun dedi. Sündüz Araç, şehitlere seslenerek “Sizler rahat uyuyun, bizlere emanet vatanınız. Bu vatanı, bu topraklarda yatanı, bu topraklardaki kanları bizler koruyacağız. Bu vatan bizim. Gerektiğinde bu topraklar için canımızı bizler vereceğiz. Rahat uyuyun, Ruhunuz Şad olsun. Bu duygu ve düşüncelerimizi daha derinden hissetmemizi, Çanakkale ruhunu daha iyi anlamamızı sağlayacak Çanakkale gezisini düzenleyen Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
 

 
Yakutiye A.Sebatspor deplasmanında
 
Büyükşehir umut peşinde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadas kız hülya 18 Mart 2013 Pazartesi 08:44

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 98. Cİ YILDÖNÜMÜNDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahde Vefa’ya ödül
Gazeteci Öztürk Akkök’ün fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve ...
Öğretmen Okulları 165. Yılında
Öğretmen Okullarının 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim ...
Yakutiye Vali Küçük’ü ağırladı
Karabük Valisi İzzettin Küçük, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’a ...
 
ÖİB'ten Palandöken kararı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük kayak merkezlerinden ...
Şehitler mevlidle anıldı
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından 1915 olaylarında ...
Fazla merak canlarına mal olacaktı..
Erzurum’da ESKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kanalizasyon çalışması sırasında ...
 
ERGİAD'ta Teşvik Zirvesi
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ...
‘Savunma hakkı yok sayılamaz’
Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu, TBMM’den çıkacak olan ‘Dördüncü ...
Pulur taştı…
Erzurum'da havaların ısınmasıyla birlikte karların erimesi, sel ve su taşkınlarına neden oldu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri