Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>TÜRKİYE
22 Aralık 2011 Perşembe - 19:22

'Biz tarihimizle gurur duyuyoruz'

Başbakan Erdoğan, “Şunu dost düşman herkesin bilsin istiyorum; biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Bizim, bizi sıkıntıya düşürecek bir tarihimiz yok. Tarihimizde yaşanan her türlü hadiseyle yüzleşiyor akademik, bilimsel anlamda tarihin aydınlatılmasını her zeminde savunuyoruz. Biz, bütün arşivlerimizi açtık, 'varsa başkaları da açsın ve gelsin tüm tarihçiler siyaset bilimciler burada çalışsınlar' dedik. Tarih parlamentolarda oylamalarla yazılmaz; olsa olsa tarih parlamentolarda oylamalarla çarpıtılır. Tarihi çarpıtanları, tarihi hadiseleri siyasi istismar aracı olarak kullananları tarih de halklar da affetmeyecektir." Dedi.

 Biz tarihimizle gurur duyuyoruz

MÜGE ÇEVİK (İHA) -
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesini, şiddetle kınadıklarını belirterek, "Fransa'da sırf kişisel ihtiraslar, sırf seçim kazanmak uğruna Türk düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı ve genel anlamda da İslamafobia üzerinden prim elde etme gayreti sadece Fransa adına değil, Avrupa ve Avrupa'nın savunduğu değerler adına da kaygı vericidir" dedi. Erdoğan, Fransa'ya ilk etapta uygulanacak yaptırımları da açıkladı.
Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesini nasıl değerlendirdiği ve Fransa'ya yönelik hangi yaptırımların uygulanacağının sorulması üzerine, konuk devlet başkanına dönerek, "Sayın Başkan gördüğünüz gibi çok kritik bir ana rastladı bu. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısını yaptığımız bir gündegerçekten böyle bir kararın Fransa'da alınmış olması sizler açısından da ayrı bir talihsizlik ama Fransa açısından çok büyük bir talihsizlik" ifadelerini kullandı.
Bu kararın insan haklarına tamamen ters olduğunu vurgulayan Erdoğan, Fransa'da sözde soykırımı reddedenlerin cezalandırılması yönündeki teklifin bütün uyarılarına, uyarıcı ikazları, tavsiye ve telkinlerine rağmen Ulusal Meclis'te oylanarak kabul edildiğini kaydetti. Bu durumun Türkiye ve Fransa ilişkilerinde çok ağır ve telafisi zor yaralar açacağını belirten Erdoğan, "Burada enteresan bir durum daha var. 1979'da Fransa'nın başkenti Paris'te, Türkiye'nin Paris Turizm Ateşesi Merhum Yılmaz Çolpan'ın birterör saldırısı ile katledildiği günde gerçekleşmesi ayrıca anlamlıdır, manidardır" dedi.
Erdoğan, bir diğer enteresan durumun da 577 milletvekilinden oluşan Fransa Ulusal Meclisi'nde böyle hassas, bu kadar önemli bir oylamanın, onda biri bile bulmayan katılımla gerçekleşmiş olması olduğunu söyledi. "Bunlar ne kadar ciddiyetten uzak bir yaklaşım tarzıdır, nasıl bir anlayıştır, nasıl sulandırılmış bir oylamadır anlamak mümkün değil" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu girişim haksızdır, isabetsizdir ve bu kararı Türkiye olarak şiddetle kınıyoruz. Aramızdaki ilişkiler; 50 yıllık değil, 100 yıllık değil, çok daha geçmişe dayalı ilişkilerdir. Türkiye-Fransa şu anda maalesef farklı bir yönetimin sadece siyasi hesaplar içinde olan, yaklaşan seçimlerin hesabı içinde olan Sayın Sarkozy'nin ne yazık ki bu seçimler için feda ettiği bir süreçtir."
"FRANSA'DA DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK"
Bu oylamanın Türkiye'den ziyade Fransa'ya, Fransa halkına, Fransa'nın inşa edildiği ilkelere çok büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi ben şu soruyu soruyorum; Fransa'da düşünce özgürlüğü var mı, ifade özgürlü var mı? Cevabını da ben veriyorum; yok. Bu, özgür tartışma ortamını ortadan kaldırmıştır. Ne yazık ki Fransız İhtilali'nin simgeleri olarak bilinen özgürlük, eşitlik, kardeşlik ilkeleri; bugün bizzat Fransız Parlamentosu tarafından ayaklar altına alınmıştır. Herhalde
bugünden sonra Fransa Voltaire'i de, Montesquieu'yu da konuşmaz" dedi.
"IRKÇILIK VAR, YABANCA DÜŞMANLIĞI VAR"
Bu tasarının geçmesinin önemli bir boyutu daha olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu oylamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ırkçılık vardır, ayrımcılık vardır, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset yapma vardır. Fransa'da sırf kişisel ihtiraslar, sırf seçim kazanmak uğruna Türk düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı ve genel anlamda da İslamafobia üzeriden prim elde etme gayreti sadece Fransa adına değil, Avrupa ve Avrupa'nın savunduğu değerler adına da kaygı vericidir. Son derece kasıtlı, son derece art niyetli alınan bu karara Türkiye olarak sessiz kalmamız mümkün değildir."
"BİZİM TARİHİMİZDE BÖYLE BİR SOYKIRIM YOK"
Fransa halkının gerçekleri öğrenebilmesi ve asırlara uzanan Türkiye-Fransa ilişkilerinin hedef alındığı bu girişimin tüm boyutlarını görmeleri için bilgilendirme çalışmalarını en geniş anlamda sürdüreceklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:"Tabii sadece Fransa halkını değil, Afrika'yı da bilgilendireceğiz, Ortadoğu'yu bilgilendireceğiz. Ve bugüne kadar unutturulmak istenen birçok oralardaki soykırımları, biz de dünyadaki ülkeleri dolaşarak anlatacağız. Bu ırkçı, ayrımcı tavrı anlatacağız. Bizim tarihimizde böyle bir soykırım yok. Bunu kabullenmiyoruz. Böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil. Şu anda bizim ülkemizde resmi, gayrı resmi olmak üzere 100 bin civarında Ermeni yaşamaktadır. Bunların bir kısmı vatandaşımızdır, bir kısmı ise vatandaş olmayıp, şu anda ülkemizde bulunanlardır. Burada bir tespiti daha yapacağım; bazıları edebe mugayır olarak, tarih bilmeyenler ülkemde Yahudi soykırımından bahsediyorlar. Ben onlara da tarihi iyi okumalarını telkin ediyorum. Ta Endülüs'ten kaçıp da Türkiye'de kabul gören Yahudileri ecdatlarına bir sorsunlar."
"FRANSA'YA YAPTIRIMLAR ETAP ETAP"
Fransa ile ilişkileri gözden geçirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, bundan sonraki Fransa tavrına göre tedbirlerin etap etap hayata geçirileceğini kaydetti. Şu anda istişareler için Paris Büyükelçisini Ankara'ya çağırdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, diğer yaptırımları ise şöyle sıraladı:
"Şu andan itibaren ikili düzeyde gerçekleşmesi öngörülen siyasi, askeri, ekonomik mahiyetteki karşılıklı ziyaretlerle; seminer, eğitim, kurs, personel değişimi gibi faaliyetleri iptal ediyoruz. AB çerçevesindeki eşleştirme projelerinde Fransa ile artık işbirliğine girmeyeceğiz. Fransa ile her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz. İkili askeri faaliyetler ve ortak tatbikatları şu andan itibaren iptal ediyoruz. Askeri uçuşlar için yıllık toptan verilen bütün üst uçuş ve iniş kalkış izinlerini iptal ediyor,
her uçuş için ayrı izin uygulamasın geçiyoruz. Askeri gemilerin liman ziyaretleri için izin başvurularını bugünden itibaren reddediyoruz. 2012 yılı Ocak ayında iki ülke Ekonomi Bakanlarının eşbaşkanılğında yapılması tasarlanan Türkiye-Fransa Ekonomik ve Ticari ortaklık Komitesi Toplantısı'na katılmıyor, bu toplantıyı gerçekleştirmiyoruz."
Başbakan Erdoğan, bunların ilk etap olduğunun da altını çizerek, "Bu ilk aşamadır, yasanın Fransa'daki seyrine göre yeni tedbirler de gündeme gelecek ve tarafımızdan hiçbir tereddüde mahal bırakmaksızın kararlılıkla uygulanacaktır" dedi.
"BİZ TARİHİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"
Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisi'nde sağduyulu, sorumlu davranarak, teklife karşı çıkan, karşı oy kullanan parlamenterlere de teşekkür etti. Erdoğan, hatta bazı hükümet üyelerinin de bu konuda gerçekten sağduyulu bir imtihan verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Sağduyunun, aklı selimin önümüzdeki sürece hakim olmasını Türkiye-Fransa ilişkilerini telafisi zor, geri dönülmesi imkansız yollara sevk etmemesini özellikle temenni ediyoruz. Şunu da dost düşman herkesin bilsin istiyorum; biz tarihimizle gurur duyuyoruz. Bizim, bizi sıkıntıya düşürecek bir tarihimiz yok. Tarihimizde yaşanan her türlü hadiseyle yüzleşiyor akademik, bilimsel anlamda tarihin aydınlatılmasını her zeminde savunuyoruz. Biz, bütün arşivlerimizi açtık, 'varsa başkaları da açsın ve gelsin tüm tarihçiler siyaset bilimciler burada çalışsınlar' dedik. Tarih parlamentolarda oylamalarla yazılmaz; olsa olsa tarih parlamentolarda oylamalarla çarpıtılır. Tarihi çarpıtanları, tarihi hadiseleri siyasi istismar aracı olarak kullananları tarih de halklar da affetmeyecektir."

 
Obeziteyle mücadelede çağdaş yaklaşım
 
Zehra Bebek moral kaynağı oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Aralık 2011 Perşembe 21:58

bizim atalarımız bir varlığı öldürmek bir yana inciltmemişlerdir.Arkadaşlar biz Nene Hatunun , Kazım Karabekir torunları olarak el ele verelim bu fransızlara Türk tokatı atalım .bu fransızların hiç bir malını almayalım , bunlara ait olan markete gitmeyelim ve bunlardan alışveriş yapmayalım ki Türkün ne olduğunu görsünler. Biz Çanakkale savaşında askerlerimiz o ingiliz ve fransızlar yaralanmış öldürmek yerine onları taşımış ama onlar ise bize böyle cevap veriyorlar. o zaman bizde onların hakettiği cevabı verelim

Yorumu oyla      6      4  
ALLAHINI SEVEN FRANSA MALI ALMASIN 22 Aralık 2011 Perşembe 20:13

Fransa’nın Türk tarihine attığı iftiraya karşı, tüm dadaşları Fransız mallarını almamaya davet ediyoruz. Allahını seven, ecdadını seven, milletini seven Fransız malı almasın. Ermenilerin katlettiği şehitleri incitmek istemeyenler, Cezayir’de Fransızların katlettiği Müslümanların ruhunu muazzep etmek istemeyenler, vicdanı olanları Fransız mallarını almamaya, protesto etmeye davet ediyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
Dadaşlara çağrı 22 Aralık 2011 Perşembe 19:44

Fransa’nın Türk tarihine attığı iftiraya karşı, tüm dadaşları Fransız mallarını almamaya davet ediyoruz. Allahını seven, ecdadını seven, milletini seven Fransız malı almasın. Ermenilerin katlettiği şehitleri incitmek istemeyenler, Cezayir’de Fransızların katlettiği Müslümanların ruhunu muazzep etmek istemeyenler, vicdanı olanları Fransız mallarını almamaya, protesto etmeye davet ediyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: ‘İlişkilere zarar verecek’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Meclisindeki yasa teklifine ilişkin, ...
“Kerbela’dan birlik-beraberlik dersi çıkarılmalı”
Diyanet Aylık Dergi, 252. sayısında “Kerbela ve Muharrem” konusuyla okuyucu ...
‘Fransa bedelini ağır öder’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Fransa parlamentosunda sözde Ermeni soykırımını ...
 
Görmez gündemi değerlendirdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kanal 24’te yayınlanan ...
Erdoğan, Sarkozy’i mektupla uyardı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye ...
Erdoğan yeniden TBMM'de
Erdoğan yeniden TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda ...
 
Depremzedeler onlara duacı
Van ve Erciş'te kurulan çadır kent sakinlerince "kırmızı melekler" olarak ...
Aras Havzası sempozyumu başladı
5 bin yıl öncesinde bölgede bir kuraklık oluğunu belirten İstanbul Üniversitesi ...
‘Aliyev tarihe geçti’
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Aliyev'in Türkiye ile ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri