Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Ağustos 2012 Pazar - 14:30

'Ramazan Kültürü, milli kültürümüz'

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, TRT Ankara Radyosu’nun “İftar Programı”na konuk olarak, ramazan etkinliklerini anlattı. Yakutiye Kent Meydanından yapılan canlı yayında Prof. Dr. Ömer Özden ise ramazan eğlencelerinin Türk halk kültüründeki yeri ve Erzurum’daki boyutunu anlattı. Canlı yayın TRT Erzurum radyosu ekipleri aracılığıyla gerçekleştirildi.

 Ramazan Kültürü, milli kültürümüz

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, TRT Ankara Radyosu’nun “İftar Programı”na konuk olarak, ramazan etkinliklerini anlattı. Yakutiye Kent Meydanından yapılan canlı yayında Prof. Dr. Ömer Özden ise ramazan eğlencelerinin Türk halk kültüründeki yeri ve Erzurum’daki boyutunu anlattı. Canlı yayın TRT Erzurum radyosu ekipleri aracılığıyla gerçekleştirildi.
TRT Ankara Radyosu TRT 1’de yayınlanan Canlı Radyodan “İftar Programı”na Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut konuk oldu. Erzurum Radyosunun aracılığıyla yapılan canlı yayında Ali Korkut, Yakutiye Kent Meydanı’nda 2 yıldır gerçekleştirdikleri etkinlikleri anlattı. TRT Erzurum Radyosu Prodüktörlerinden İsmail Bingöl, Yapım Yardımcısı Erdal Karabacak, teknik ekip Murat Sancı, Emre Fidan, Coşkun Nakıp’tan oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen canlı yayın Erzurum’daki etkinliklerin Türkiye’ye duyurulmasını sağladı. Ali Korkut, iftar sofrasıyla, teravih sonrası yapılan etkinlikleri, çocukları hedef alan oyun alanlarıyla, yaşlısı ve genciyle bütün Erzurum halkına hitap eden Yakutiye Kent Meydanındaki Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin bir kültürün devamı olduğunu anlattı. Korkut, “Osmanlıdan gelen ramazan eğlencesini Erzurum’da yeniden canlandırmak bize nasip oldu. Yakutiye Kent Meydanını inşa ettikten sonra bu etkinliklerin ilkini geçtiğimiz ramazan gerçekleştirdik. Şehrin her yerinden çocuklarıyla, nene ve dedesiyle, torunuyla herkes akın akın Yakutiye Kent Meydanına geliyor. Meydanda ne var? Öncelikle çocuklara hitap eden alanlar oluşturduk. Çocuklarımız rahatça oynayabilsin, enerjilerini atabilsinler. Her şeyden önce insanımızın rahat edeceği bir atmosfer oluşturduk. Dini ve milli kültürümüzle bütünleşen programlar hazırladık. Tıklım tıklım dolan bir Kent Meydanı bizim için mutluluktur” dedi.
Ali Korkut, ramazan etkinliklerinin yanı sıra Yakutiye Kent Meydanında her gün 1.500 kişinin iftar açtığını belirtti. Korkut, alanın dışında belediye yemekhanesinde pişen yemekle bin kişinin de yemeklerini alarak evlerinde iftarlarını açtıklarını söyledi. Prodüktör İsmail Bingöl’ün diğer bir konuğu ise Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ömer Özden oldu. Prof. Özden, ramazan eğlencelerinin Türk halk kültüründeki yerini ve Erzurum boyutunu anlattı. Prof. Özden, ramazan eğlencelerinin Osmanlı döneminden itibaren var olduğunu hatırlatarak Türk kültüründe ramazan eğlencelerinin ayrıcalıklı bir yeri olduğunu söyledi.

 
Gölbaşında kavga: 2 yaralı
 
Özel İdareden temizlik seferberliği
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muhammet Çelik 13 Ağustos 2012 Pazartesi 14:47

ramazan kültürü ve eğlence ? Ramazan dini bir kavram olduğuna göre bu dini kriterler ile değerlendirmemiz gerek. Peygamber efendimiz ramazanları böyle mi geçirmiş? Hz. Ebubekir, HzÖmer nasıl yaşamış ramazanları sayın prof. lar bunu açıklasın ilk önce. Bu profesörlere göre yılbaşıda eğlencedir kutlanabilir der.

Yorumu oyla      6      4  
hakem 13 Ağustos 2012 Pazartesi 13:37

ilahiyatçılarda saçmalamaya başladı ya biz bu dini yanlış öğrettiler kadın sesiyle eğlence ne zamandan beri osmanlıda var yazık ya ve dinde var

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 12 Ağustos 2012 Pazar 20:10

oh nihayet yetkili ve de etkili kişilerden duyunca artık Ramazan etkinliklerine karışanlar olmaz. Prof. Özden, ramazan eğlencelerinin Osmanlı döneminden itibaren var olduğunu hatırlatarak Türk kültüründe ramazan eğlencelerinin ayrıcalıklı bir yeri olduğunu söyledi.Bu yeter hemi,haydi eğlenmenize bakın sayılı gün çabuk geçer.Her güzel olan şey Erzurum ve Erzurumlu için olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk tartışmalara son verdi
Balıkesir'in Erdek ilçesindeki şehitliğin Bizans mezarlığı çıktığı şeklindeki ...
Erzurum’da Fasıl Geceleri
Erzurum’da Fasıl geceleri yaşatılmaya devam ediliyor. Erzurumlu THM sanatçısı ...
Palandöken’de Kaside gecesi
Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri İlahi ...
 
Dadaşlar Keçiören'de buluştu
Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 21. gecesine ...
Kent meydanında ilahi nağmeleri
Yakutiye Belediyesi tarafından düzenlenen Temaşa-i Ramazan, etkinlikleri ...
Sahura ilahiyle uyanıyorlar
Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı büyük Orcuk köyünde görev yapan İmam Hatibi ...
 
Günay’dan bilimsel onay
‘Ramazan ayında eğlence olur mu?’ tartışmalarına akademik çevrelerde katıldı. ...
Aşık Sümmani saygıyla anıldı
Erdal Güzel, İsmail Bingöl’ün sözleri, Fuat Çerkezoğlu ile Sıtkı Eminoğlu’nun ...
Kasımpaşa’da çirkin görüntü
Erzurum’un Kasımpaşa mahallesinde bulunan ve sahipleri tarafından terk ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri