Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
28 Eylül 2011 Çarşamba - 04:33

21 akademisyen cübbe giydi

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin sadece dört duvar arasında derslerin anlatıldığı ve bir diplomanın verildiği birim olmadığını söyleyerek, "Hepimizin daha yaşanılabilir, herkesin kardeşçe huzur içerisinde yaşayacağı bir Türkiye'nin inşasının devamı için üzerimize düşen görevi muhakkak yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.

21 akademisyen cübbe giydi

NEJDET ARMAĞAN(İHA) - Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitenin sadece dört duvar arasında derslerin anlatıldığı ve bir diplomanın verildiği birim olmadığını söyleyerek, "Hepimizin daha yaşanılabilir, herkesin kardeşçe huzur içerisinde yaşayacağı bir Türkiye'nin inşasının devamı için üzerimize düşen görevi muhakkak yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.
REKTÖR İNANÇ’IN SUNUMU
MŞÜ'de 2011-2012 eğitim öğretim yılı 'Güz Yarıyılı Genel Kurul Toplantısı' Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Alparslan Üniversitesi'nin kurumsal kimliğini tamamlayan bir üniversite olduğunu söyledi. 2010-2011 eğitim öğretim yılı ile 2011-2012 eğitim öğretim yılı arasında kıyaslama da yapan Rektör Prof. Dr. İnanç, "Üniversitemiz 2010-2011 eğitim öğretim yılında bir önceki yıla göre büyük bir büyüme ile faaliyetlerini gerçekleştirmiş. Yaklaşık olarak 3 bin 500 öğrenci ile 500 civarında mezun vererek dönemi noktalamıştık. Bu yıl gerek akademisyenler ve gerekse öğrencilerimizle daha da büyüdük. 50 bölümde toplam 5 bin öğrenciye sahip, 350'yi aşkın akademisyeni ve 200'e yakın idari personeli ile dev bir kadro ile oluşan Muş Alparslan Üniversitesi kurumsal kimliğini tamamlamıştır. Üniversitemiz daha önce kamuoyu ile paylaştığı 20 yıllık gelişim planının önünde gitme özelliğini halen koruyor" dedi.
YENİ ÜNİVERSİTEDEN KAMPÜS ATILIMI
Rektörlük binasının kampus alanına taşındığını da kaydeden Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, "Bu yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yer sıkıntısı yaşamaması için rektörlüğümüzü kampus alanına taşıdık. Yani daha önce 2011 yılının Eylül ayında üniversitemiz kampüse taşınacak diye vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olduk. Biz her ne kadar sıkıntı yaşasak da asıl olan öğrencilerimizin bu sıkıntıları yaşamamış olmalarıdır. Öğrencilerimiz eski rektörlük binasında eğitim öğretimlerini sorunsuz bir şekilde yürütmektedirler" diye konuştu.
ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ VİZYONU
Şu anda şehirde 6 yerleşkede faaliyetlerine devam eden üniversitenin şehir üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. İnanç, kampus alanına taşındıktan sonra faaliyetlerine kampus üniversitesi olarak devam edeceklerini kaydetti. Muş Alparslan Üniversitesi'nin Erasmus programına Extended düzeyinde kabul edilen bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda akademik personellerimizin bir kısmını eğitim alma bir kısmını ise eğitim vermek amacı ile Avrupa ülkelerine göndermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin her tarafında gözü yaşlı anneleri gördüklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, bunun hiç kimse tarafından arzulanan bir Türkiye olmadığını kaydetti. Akademisyenlere tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. İnanç, "Bugün gelişme ve kalkınma konusunda ciddi bir mesafe kat etmiş olan, kişi başına düşen milli gelirini yükselten bir Türkiye olgusu oluşmuşken, bu sürecin gerçekten insanları ciddi anlamda üzecek şekilde terör olayı ile provokasyonla, ürkütme ile tehditle baltalanması hiçbirimiz acısından kabul edilecek bir süreç değildir. Burada üniversite öğrencilerine ve her şeyden önce onların birer abisi ablası olan üniversitemizin akademik personeline ciddi iş yükü düşmektedir. Hepimizin daha yaşanılabilir, herkesin kardeşçe huzur içerisinde yaşayacağı bir Türkiye'nin inşasının devamı için üzerimize düşen görevi muhakkak yerine getirmemiz gerekiyor. Başta danışmanlar olmak üzere herkes kendi öğrencilerine bu tür telkinlerde bulunmalıdır. Her zaman söylediğimiz gibi öğrencileri veya insanları kahraman gibi nitelendirenler, maalesef onların başına bir şey geldiğinde ilk terk eden insanlar olarak kalıyorlar ve bugün olduğu gibi geride sadece gözü yaşlı analar ile babalar kalacaktır. Bizim buna da dikkat etmemiz gerekiyor. Üniversite sadece dört duvar arasında derslerin anlatıldığı ve bir diplomanın verildiği birim değildir" dedi.
Rektör İnanç daha sonra 21 akademisyene cübbelerini giydirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Sigara kaçakçılarına gözaltı
 
Karapete görevine başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sofralara bin bir emekle geliyor
Amasya'nın Taşova ilçesinde üretilen, Erzurum mutfağının da değişmez ürünü ...
Doğu köyleri kışa hazırlanıyor
Iğdır'da, köylerde yaşayan vatandaşlar kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde ...
Doğu’da değirmenler hala dönüyor
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde vatandaşların kış hazırlığına başlaması ...
 
Bölgenin çehresi değişiyor
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars Barajı'nın, sağlayacağı ...
Doğu Demiryoluyla Dünyaya açılıyor
Kars'ta Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı çalışmaları, aynı anda ...
105 yayla elektriğe kavuştu
Aras Elektrik Ardahan İl Müdür Yardımcısı Kıvanç Oktay, ''Son 7 yılda ...
 
Tandır başında okul pazarlığı
Van'da, ortaöğretime devam etmeyip tandır başında hamur açarak annesine ...
Köy çocuklarından Hindi şovu
Iğdır'da bir grup çocuğun ıslık çalarak iletişim kurmaya çalıştığı hindilerin ...
Doğu'da kadının çilesi bitmiyor
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Hoşgeldi köyünde ikamet eden Kudret Özdemir, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri