Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MEB'den Aile temalı yarışma
MEB'den Aile temalı yarışma
Erdoğan sanatçılarla buluştu
Erdoğan sanatçılarla buluştu
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 0 - Bodrum FK: 0
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 0 - Bodrum FK: 0
Meteoroloji’den Erzurum için kar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji’den Erzurum için kar ve fırtına uyarısı
Özbalta: Güzel bir galibiyet oldu
Özbalta: Güzel bir galibiyet oldu
HABERLER>SİYASET
28 Mayıs 2016 Cumartesi - 07:12

‘27 Mayıs tarihimizin kara sayfasıdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, demokrasi tarihimize “kara gün” olarak geçen 27 Mayıs askeri darbe nedeniyle bir bildiri yayınladı.

‘27 Mayıs tarihimizin kara sayfasıdır’

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, demokrasi tarihimize “kara gün” olarak geçen 27 Mayıs askeri darbe nedeniyle bir bildiri yayınladı. Bildiride birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ilıcalı, ülkemizin 27 Mayıs gibi karanlık dönemlere döndürülmek istendiğine dikkat çekti.

27 Mayıs askeri müdahalesiyle halka büyük bir haksızlık yapıldığını belirten Ilıcalı; “27 Mayıs askeri müdahalesinden itibaren 56 yıl geçmiş olmasına rağmen bu olayın demokrasimize, siyasal, sosyal ve ekonomik hayatımıza olan olumsuz etkilerini ve açtığı sonuçları hiçbir zaman unutamayız. Şanlı tarihimizde bir utanç günü olarak yerini alan 27 Mayıs askeri müdahalesi ile çok partili siyasî hayata alışmaya çalışan, demokrasinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için zamana ihtiyacı olan milletimize büyük bir haksızlık yapılmış, özgür iradesiyle yönetimi şekillendirmesinin önü kesilmiştir. 27 Mayısı, sebepleriyle, failleriyle ve sonuçlarıyla bilmeden, dış mihrakların etkilerini değerlendirmeden, günümüz Türkiye’sinde yaşanan olayları anlamamız mümkün değildir.” dedi.

Ilıcalı, ülkemizin tekrar karanlık günlere döndürülmek istendiğini ifade ederek; “2023 yılında, dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen, bu hedef doğrultusunda büyük başarılar elde ederek çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam eden Ülkemizin, tekrar karanlık dönemlere dönmesini amaçlayan, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan şer odakları tarafından yürütülen faaliyetler, zaman, mekân ve olaylar değişse de benzer şekilde devam etmektedir. Ancak unutulmaması gereken en önemli husus, milletimizin bu şer odaklarına müsamaha göstermeyeceği, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğidir. Devletiyle, milletiyle büyük bir kararlılıkla yürüttüğümüz bu dava, bizleri arzu ettiğimiz yarınlara, mutlu müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır. Bu noktada, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarına, milletimize olan güvencimiz tamdır.” cümlelerinin altını çizdi.

Bildirinin sonunda 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisine ve Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümetine başarılı çalışmalar dileyen Ilıcalı; “Tüm bu ve benzeri kötü günlerin, darbelerin tekrar yaşanmaması ve son yıllarda elde edilen önemli kazanımların kaybedilmemesi, insan hak ve özgürlüklerinin daha da fazla geliştirilmesi, devlet yönetiminin halkımızın istediği doğrultuda daha verimli hale getirilmesi için 26. Dönem Milletvekilleri olarak, gerekli adımları vakit kaybetmeden atmamız gerektiği düşüncemi paylaşır, ülkem ve milletim için güzelliklerin artarak devamını dilerim.” diye belirtti.

 
Yaylımlı’da traktör kazası: 1 ölü
 
SMMMO’da seçim heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu Kararı Resmi Gazetede yayımlandı
24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Maliye ...
Bostancı: “Herkesin sağduyuyla davranması lazım”
Bostancı, yeni anayasa konusunda, “34 yıl, 82 Anayasası'nı reddettikten ...
‘Siyasette Erzurum farkı’
Burucu 65. Hükümette Erzurumlu iki ismin Bakan olarak bulunmasının önemli ...
 
Bulutlar ağaçlandırma hedeflerini açıkladı
Bulutlar, ‘Bu yıl inşallah 5 bine yakın ağaç dikeceğiz. Umut ediyoruz ...
Akdağ görevi devretti
65. Hükümet'te Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ, AK Parti Ar-Ge'den sorumlu ...
Aydın: “65. Hükümet Ülkemize Hayırlı olsun”
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, “65. Hükümetimiz büyük güç, ...
 
Akdağ: ‘Hizmet bayrağını yükselteceğiz’
Devir törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Taşkesenlioğlu, Milletvekili ...
Bakan Arslan’a STK’lardan destek
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, ...
Malatya’da çifte sevinç
65’inci Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yerini ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri