Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
10 Şubat 2012 Cuma - 17:02

Akdağ gündemi değerlendirdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Soruşturma yapılacaksa mutlaka Başbakan'dan izin alınması gerekir" diyerek, MİT'in yıpratılmaması gerektiğini söyledi.

Akdağ gündemi değerlendirdi

SİNAN USLU (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, "Soruşturma yapılacaksa mutlaka Başbakan'dan izin alınması gerekir" diyerek, MİT'in yıpratılmaması gerektiğini söyledi.
Bakan Akdağ, gündemdeki konuları TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'a değerlendirdi. MİT Müsteşarı'nın ifadeye çağrılmasını eleştiren Bakan Akdağ, MİT'in görevini yaptığını dile getirerek, "Soruşturma yapılacaksa mutlaka Başbakan'dan izin alınması gerekir" dedi.
MİT Müsteşarlığı'nın özel yetkili savcılığa gönderdiği 'bizi ifadeye çağırmak sizin görev ve yetkinizde değil' cevabını destekleyen Bakan Akdağ, MİT'in yıpratılmaması gerektiğini söyledi. Akdağ, MİT Müsteşarı konusunda ise, "Örgütlere Kendi elemanlarını sokması kadar doğal bir şey olamaz" diye konuştu.
"CHP, MİLLETİN HASTANELERDEN YARARLANMASINA DA KARŞI"
Sağlık Bakanı Akdağ, içtüzük değişikliği tasarısında yaşanan gerilimden ise CHP'yi sorumlu tutarak, "Yıllardır sadece muhalefette olmak CHP'yi hırçınlaştırıyor. Meclis kürsüsünü işgal etmeleri yanlış. Kürsü işgal etmek kaba kuvvet davranışıdır CHP için. Milletin tüm hastanelerden yararlanmasına da karşı CHP" dedi. CHP'nin geriye dönüp kendisini tartması gerektiğine dikkat çeken Akdağ, "Halk neden memnun bir baksınlar. CHP kendini Ankara'ya hapsetmiş görülüyor. CHP her geçen gün halktan uzaklaşıyor" şeklinde konuştu. "Adınız Cumhuriyet Halk Partisi olacak ancak halkın karşısında olacaksınız. Bu yanlıştır" diyen Akdağ, CHP'nin halka daha yakın olması gerektiğini kaydetti.
"DİNDARLIK CHP'NİN NAZARINDA BİR SUÇ"
Dindar nesil tartışmalarına ilişkin olarak da Akdağ, "Onların nazarında dindarlık bir suç, bir yanlış. Muhafazakar bir parti olarak bunu istememiz normal" diye konuştu.
"Cumhuriyet hangi duygularla kuruldu, Meclis hangi duygularla kuruldu" diyen Akdağ, "Kılıçdaroğlu partisine aldığı kişileri bir açıklasın. Bu vatanı buralara getiren dindarlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu laf ebeliği yapıyor. Biz muhafazakarlığı kendi kültürümüze göre alıyoruz" ifadelerini kullandı.
"SURİYE'DEN GELEN KARDEŞLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ"
Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenler için de Bakan Akdağ, "Biz Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olmak için bir tavır almak zorundayız. Suriye'den gelen kardeşlerimiz için en iyi şekilde burada sağlık hizmetlerini veriyoruz" dedi.
"Suriye'deki kişiler bizim kardeşlerimiz ve oradaki kişiler birer insan" diyen Bakan Akdağ, Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek, CHP'nin tutumunun kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.
"TAM GÜNDE SÖZLEŞME MODELİ GETİRECEĞİZ"
Bakan Akdağ, tam gün yasasına ilişkin olarak da, "90 bin doktordan 33 bin uzman doktorun dışarıyla hiçbir işi yok, 90 bine yakın doktor içerisinde bu işi tartışan bin kişi var, CHP'de onların yanında" dedi.
Tam gün yasası konusunda bazı doktorların vitrin yapma amacı taşıdığını anlatan Akdağ, bazı doktorların ise 'harıl harıl' çalıştığını ifade etti. Bakan Akdağ, tam gün yasası konusunda sözleşmeli model üzerinde düşündüklerini söyleyerek, "Tam gün yasası hastaların en iyi şekilde sağlık hizmeti görmesidir. Bizim karşı olduğumuz husus muayenelerin üniversiteleri ticarethaneye dönüştürmemesi" diye konuştu.
"ACİL SERVİSLERDE BEYAZ KOD UYGULAMASIYLA HASTAYA ACİL İLGİ GÖSTERİLİYOR"
Bakan Akdağ, acil servislerde yaşanan sıkıntılarla ilgili alınan önlemleri de anlattı. Sağlık personeline karşı şiddeti önlemek için doktorların önlüklerinden esinlenerek başlatılan beyaz kod sistemi konusunda Akdağ, "Sağlık görevlisine bir saldırı olduğundan güvenlik çalışanları hemen gelsin diye, acil servislerde beyaz kod uygulamasıyla hastaya acil ilgi gösteriliyor" dedi.

 
Öztuna son yolculuğuna uğurlandı
 
Kar çilesine atlı kızak çözümü
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da beyaz esaret
Oltu ilçesinde İki gündür aralıksız yağan kar ilçe merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.
Teröristlerden şok itiraf
Bingöl'de dün 9 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonda teslim olan ...
İmece usulü kar seferberliği
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı belediye ekiplerini alarma geçirirken ...
 
Şehit Çetin dualarla uğurlandı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma ...
EMİTT'e karla katıldık
Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan ve yaklaşık 60 ülkenin katılımıyla, ...
Rize şehidimize ağlıyor
Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan ...
 
Tebriz’le ‘Kurtuluş’ kardeşliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atıyor. 93 yıldan bu ...
Şenkaya buz tuttu
Şenkaya İlçesi’nde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
529 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum’da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri