Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
8 Kasım 2015 Pazar - 07:07

Aksakal: 'Tüm Taşeron İşçilere kadro verilmeli'

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, hükümetin taşeron işçiler hakkında verdiği kadro kararını değerlendirerek, “Tüm taşeron işçilerimize kadro getirilmelidir” dedi.

Aksakal:  Tüm Taşeron İşçilere kadro verilmeli

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, hükümetin taşeron işçiler hakkında verdiği kadro kararını değerlendirerek, “Tüm taşeron işçilerimize kadro getirilmelidir” dedi.

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, taşron işçilere dair son gelişmeleri değerlendirdi. Taşeron şirketlerde çalışanların sorunlarının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ve bütün taşeron çalışanlara kadro verilmesini istediklerini söyleyen Aksakal, tüm taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini belirtti. 1 Kasım seçimleri öncesince verilen vaatlerin yavaş yavaş yerine getirildiğine dikkat çeken Aksakal,“Ülkemizin ve çalışma hayatımızın en önemli sorunlarından birisi taşeron işçiliktir. Modern köleliğe dönüşen taşeron işçilik kamu ve özel sektörde her geçen gün yayılmaktadır. Çalışma hayatımızın dengelerini bozmakta ekonomik ve sosyal tahribata yol açmaktadır. Hizmet - İş Sendikası kuruluş yıldönümünde startını verdiğimiz sendika seni korur hakkın bize emanet temalı çalışma bugün meyvelerini vermeye başlamıştır. Yaklaşık 2 - 2,5 yıl önce taşeron arkadaşlarımızı üyeliğe başladığımızda kıdem tazminatı, yıllık ücretli izin ve toplu iş sözleşmesinden doğan farkların asıl işveren tarafından ödeneceğine dair yönetmelikler yayınlanmamıştı. Ama çok şükür bugün toplu iş sözleşmemizin önünde her hangi bir engel kalmamıştır. Yıllık ücretli izin ve kıdem tazminatımızla ilgili her hangi bir sorunumuz kalmamıştır. 1 Kasım 2015 tarihinde ki genel seçimler için siyasi partilerin seçim beyannameleri bizim için çok önemlidir. Taşeronlar asgari ücretle ilgi vaatleri takipçisi olacağız. Taşeronla ilgili sorun bugünün sorunu değil yaklaşık 30-40 yıla yakın bir sorunun çözüm arifesindeyiz. Bizim mücadelemiz kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmasıdır. Çünkü bu sistem bizim çalışma hayatımıza uyan bir sistem değildir. Biz komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Kamuda aynı işi yaptığımız sabahtan aksama kadar beraber çalıştığımız alın teri döktüğümüz işler için birine senin ücretin asgari ücret diğerine de senin ücretin geçinebileceğin bir rakam denmesi maalesef iş barışını ve sosyo ekonomik düzenimizi bozmaktadır. Bu çalışma sistemi komşumuzun aç yatması değil aynı işyerinde aynı işi yaptığımız arkadaşımızın aç kalmasına vesile olmaktadır. Yine peygamber efendimiz (s.a.s) işçinin alın teri kurumadan hakkını verin diye buyurmuştur. Aynı işi yapan arkadaşımızın alın teri karşılığı birine asgari ücret reva görülürken diğerine senin alın terinin karşılığı geçinebileceği bir rakam ödenmesi bizim ne inancımıza ne kültürümüze ne örfümüze ne de adetlerimize uymaktadır. Bu yüzden biz kamuda çalışan taşeron işçilerin tamamına kadro verilmesini istiyoruz ve seçim beyannamelerinde bildirilen kadro vaatlerinin takipçileri olacağız” dedi.

 
ENER: ‘Her şey geleceğe yürüyen Erzurum için’
 
MÜSİAD Vizyoner’15’te geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TKDK’da proje mesaisi
TKDK Erzurum İl Koordinatörlüğü 15. Başvuru Çağrı Dönemi Projelerini teslim aldı.
Bulutlar, ”195 kişiye iş kapısı olduk”
Palandöken Belediyesi, İŞKUR tarafından tüm Türkiye’de uygulanmak üzere ...
Sosyal Güvenlikte Erzurum farkı
MAHMUT AKDAĞ-SGK Erzurum 2015 Ekim dönemi verileri paylaşıldı
 
Allah devlete zeval vermesin
MAHMUT AKDAĞ-Sağlık ve eğitim gider oranındaki düşüş, bu alanlarda devlet ...
FİN-Türk 9 da açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-BDDK, FİN-TÜRK-9 sonuçlarını paylaştı. Verilere göre Erzurum’da ...
Erzurum, dış ticaret gündeminde
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında ocak-eylül dönemi ...
 
10 ilçede artış var
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2015 Ekim dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı.
Lojistik Köy'de 2'inci etap müjdesi
Erzurum'un sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak 360 bin ...
ESOB: Esnaf Rahatladı
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 7 Haziran ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri