Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Ocak 2012 Cumartesi - 04:35

Alçak basınç sistemi etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisinin sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Alçak basınç sistemi etkili oluyor

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisinin sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 18, Kars'ta eksi 12, Ağrı'da eksi 8, Ardahan'da eksi 6, Bayburt'ta eksi 5, Iğdır'da eksi 3 ve Erzincan'da eksi 2 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Kars'ta eksi 6, Ağrı'da eksi 4, Ardahan'da eksi 3, Bayburt'ta eksi 2, Erzincan'da 0 ve Iğdır'da 1 derece olması bekleniyor.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE 93 KÖY YOLU KAPALI
Malatya'da kar nedeniyle 93 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı olan ilçelerdeki köy sayısı şöyle: "Pütürge 20, Akçadağ 9, Doğanşehir 1, Arapgir 14, Yeşilyurt 1, Hekimhan 15, Arguvan 4, Kuluncak 10, Darende 12,Kale 5 ve merkez 2." İl Özel İdaresi ekiplerinin, kar'dan dolayı kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
MAHSUR KALAN ARAÇ 3 GÜN SONRA KURTARILDI
Muş'ta karla mücadele çalışmaları sürerken, bir gazeteci çekim yaptığı esnada iş makinesinin temizlediği karın altında kaldı. Vücudunun yarısı karın altında kalan gazeteci, arkadaşları tarafından kurtarıldı.
Muş İl Özel İdaresi'nin karla mücadele çalışması devam ediyor. Hafta başında etkili olan kar yağışından dolayı ulaşıma kapanan köy yollarının tamamını açmayı başaran ekipler, Hasköy-Mutki güvenlik yolunda da çalışmalara başladı.
Öte yandan yaklaşık 3 gün önce Hasköy ilçesinden Bitlis'in Mutki ilçesine gitmeye çalışan Ferdi Bilgin idaresindeki 13 DC 301 plakalı araç, Kaymakam Çeşmesi mevkiinde mahsur kaldı. İçerisinde bulunan 8 kişi yürüyerek Hasköy'e geri dönerken, araç ise mahsur kaldığı yerde bırakıldı. İl Özel İdaresi'ne haber verilmesinin ardından ekipler bölgeye sevk edildi. 2 iş makinesinin saatlerce çalışmasının ardından, araç mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.
İl Özel İdaresi'ne teşekkür eden araç sürücüsü Ferdi Bilgin, "3 gün önce Mutki'ye gitmek için yola çıktım. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldık. Biz aracı bırakıp Hasköy'e geri döndük. Daha sonra İl Özel İdaresi'ne haber verdik ve gelip aracı mahsur kaldığı yerden kurtardık" dedi.
GAZETECİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Bu arada karla mücadele çalışmasını takip eden Anadolu Ajansı Muş Muhabiri Sabri Yıldırım, iş makinesi tarafından temizlenen kar yığınının altında kaldı. İl Özel İdaresi çalışanları ve diğer muhabirler tarafından kurtarılan Yıldırım'ın fotoğraf makinesi hasar gördü.
Çalışmalarla ilgili makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür ise, karla mücadele çalışmalarını 13 ekiple yürüttüklerini söyledi. Özellikle yüksek kesimlerde tipi nedeniyle yolların ulaşıma kapandığını ifade eden Yentür, "Ekiplerimizin karla mücadelesi aralıksız devam ediyor. Kar yağışı olmasa dahi tipi nedeniyle yollarımız kapanıyor. Onun için ekiplerimiz 24 saat boyunca çalışıyor" diye konuştu.
HAKKARİ'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde kapanan onlarca köy yolunun yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması başlatıldığı bildirildi.
Önceki gün akşam saatlerinden bu yana aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı yüzünden il genelinde kapanan 132 köy ile 375 mezra yolunun açılması için, İl Özel İdaresi karla mücadele ekibi çalışma başlattı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu belirten yetkililer, olumsuz hava şartlarına rağmen yolların en kısa sürede yeniden açılacağını ifade etti.
Kar kalınlığının 35 santimetreyi bulduğu Hakkari şehir merkezinde toprak evlerde yaşayan bazı aileler ise sabahın ilk saatlerinden itibaren damlarını temizleme telaşı içerisine girdi.
BİTLİS'TE KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Bitlis'te birkaç gündür aralıklarla yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken 143 köy yolunun kapanmasına neden oldu.
Bitlis merkezde kar kalınlığının yaklaşık 15-20 santimetre yüksek kesimlerde ise 40 santimetreye ulaştığı bildirildi. Karayolları ekipleri ise yolları sürekli açık tutulması için çalışma başlatırken, Trafik yetkilileri ise sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.
Öte yandan, Bitlis Valiliğinde yapılan açıklamaya göre Bitlis'te 143 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bu köy yollarının kısa sürede açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadeleye başladıkları bildirildi. Ayrıca meteoroloji yetkilileri kar yağışının hafta ortasına kadar devam edeceği konusunda uyarılarda bulundu. Kar hayatı olumsuz yönde etkilerken kartpostallık görüntülerin oluşmasına da neden oldu.

 
Savcılık kaza yerinde inceleme yaptı
 
Gözlerde soğuk algınlığına dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta ‘Vizyon 2023’ atılımı
Sağlık Bakanı Akdağ,düzenlediği basın toplantısında Vizyon 2023 çerçevesinde ...
Demirdöven’de yoksulluk dramı
Pasinler ilçesine bağlı Demirdöven Köyü’nde ikamet eden Tosun ailesi, ...
Çığlık ikinci kez anne oldu
TBMM tarihinde bir ilk yaşanarak, ilk kez bir Milletvekili doğum yaptı
 
Çoban tasarruf yaparsa böyle yapar…
Van'ın Edremit ilçesinde bir çoban, koyunlarının tuz ihtiyacını buzlanmaya ...
Yukarı Bakraçlı’da yangın paniği
Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Yukarı Bakraçlı köyünde samanlıkta meydana ...
Akdağ’la gelen değişim
Ağız Diş Sağlığı Merkezi, altın yılını yaşıyor. Ağız Diş Sağlığı Merkezi ...
 
Randevu sistemi ilgi buldu
Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile çalışan Oltu Devlet Hastanesi ...
Dr. Sağlam tiryakileri uyardı
Türkiye'de KOAH (Müzmin Tıkayıcı Akciğer Hastalığı) ölüm nedenleri arasında ...
Gençler Arsız Bela ile coştu
Oltu ilçesinde düzenlenen konserde Arsız Bela ve Esmer, salonu hınca hınç ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri