Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
29 Mart 2021 Pazartesi - 11:48

‘Ankara’nın doğusunda bir ilk olacak’

Çakmak, ETÜ bünyesinde kurulacak olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünün ülkemizde sadece 4 üniversitede bulunduğunu, Ankara’nın doğusunda ise sadece ETÜ’de yer alacağını söyledi

‘Ankara’nın doğusunda bir ilk olacak’

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, TRT Erzurum Radyosu’nda Doğunun Sesi programına katılarak Ömer Ergedik’in sorularını cevapladı.
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin yakın zamanda yapmış olduğu çalışmalar ve geliştirmiş olduğu projeler hakkında Ergedik’in sorularını cevaplayan Rektör Bülent Çakmak, yakın zamanda müjdesini verdiği Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü hakkında detayları paylaştı.
“ANKARA’NIN DOĞUSUNDA BİR İLK OLACAK”
Türkiye’nin son 15 yılda havacılık alanında oldukça önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Rektör Bülent Çakmak, ETÜ bünyesinde kurulacak olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünün ülkemizde sadece 4 üniversitede bulunduğunu, Ankara’nın doğusunda ise sadece ETÜ’de yer alacağını söyledi. Erzurum Teknik Üniversitesi’nin mühendislik alanında yetkin bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Elektrik Elektronik, Makine ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerimizde mevcut olan altyapı imkanlarımızı, nitelikli akademik kadromuzu ve son teknoloji ile donatılan laboratuvarlarımızı açılacak olan yeni bölümümüze entegre etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
“TEKNOFEST’TE DERECELER ELDE ETTİK”
Bu kapsamda yeterli tecrübeye sahip olduklarına değinen Rektör Bülent Çakmak, “Özellikle dünya çapında düzenlenen en büyük uzay ve havacılık festivali olan TEKNOFEST organizasyonunda ETÜ’lü öğrencilerden oluşan Skyteam ile elde ettiğimiz başarılar bunun en büyük göstergesi. Son yıllarda roket tasarımı ve roket yarışmalarına katılıyor ve önemli dereceler elde ediyoruz. Orta irtifa 3 bin metrede ve yüksek irtifa 6 bin metrede Türkiye derecelerimiz var. Bu başarılar bize gösteriyor ki ETÜ, öğrencilerine mühendislik alanında kaliteli bir eğitim veriyor. TÜBİTAK’ın 2020 yılında yayımladığı ve dört bölgeden oluşan yetkinlik haritasında hava araçları tasarımı konusunda birinci bölgeye girerek bunun karşılığını da alıyor” dedi.
“İLK ÖĞRENCİ 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ALINACAK”
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümüne ilk öğrencilerin 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde alınmasının planlandığını aktaran Rektör Bülent Çakmak: “Şehrimizde hem uluslararası havalimanının bulunması hem de Jet Üst Yedek Hava Meydan Komutanlığı’nın yer alması, havacılık alanında Erzurum’u oldukça önemli bir konuma taşıyor. Bu kapsamda Erzurum havacılığı için önemli bir adım olan Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan İHA ve SİHA Merkezleri ile de ortak Ar-Ge çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili yol haritamızı belirlemiş bulunmaktayız. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Milli Uzay Programına uygun adımlar atarak ilgili alanda insan gücü yetiştirmek ve uzay ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmaları da hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız” şeklinde konuştu.
“HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ”
Bahar yarıyılına Hibrit eğitim modeliyle devam ettiklerini belirten Rektör Bülent Çakmak, akademik personelinin üstün gayreti ve ETÜ’nün güçlü altyapısı ile sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretimin ilerlediğinin altını çizdi.
Gelecek dönemin de planlamasına başladıklarını söyleyen Prof. Dr. Bülent Çakmak, “Salgın sürecinin seyrine ve YÖK’ün tavsiye kararlarına göre önümüzdeki dönem tamamen yüz yüze eğitime geçmeyi düşünüyoruz. Tabii bu yüz yüze eğitim modelinin içinde yine belli bir oranda online eğitim olacak. Bizim de dijital altyapımız ve dijital öğrenme yönetim sistemlerimizi kurmuş olmamız bizi her türlü senaryoya hazır hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

 

 
 Erzurumspor 5. hocasını arıyor
 
Erzurum’a Kardeş Kömeği Müzesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çomaklı: Berat kandilimiz mübarek olsun
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Mübarek Berat Kandili ...
1000 okulun 9’u Erzurum’da
Mesleki eğitimde yeni bir dönemi başlatan “1000 Okul İyileştirme Projesi” ...
ATAKARMER öğrencileri bilgilendirdi
Atatürk Üniversitesi ATAKARMER tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ...
 
ETÜ’den Gümüşhane’ye işbirliği köprüsü
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Gümüşhane ...
MEB 48 ilde Gelişim Araştırması yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 48 ilde 4. sınıf seviyesinde yaklaşık 7 bin öğrencinin ...
YÖK: ‘Bazı üniversiteler hakkında işlem başlatıldı’
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversiteler arası yatay geçişte usulsüzlüklerin ...
 
Başkentte ETÜ gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Ankara’ya ...
Yarışmacıların yarısı Erzurum’dan
TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne ...
Yakutiye’den Tortum Dikmen’e destek köprüsü
Yakutiye ilçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Bilkent Lisesi Müdürü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri