Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
Cumhuriyet'in 103'üncü yılında Türk dünyası tek ses
Cumhuriyet'in 103'üncü yılında Türk dünyası tek ses
TFF'den 103'üncü yıl kutlama mesajı
TFF'den 103'üncü yıl kutlama mesajı
Manas'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Manas'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Hacımüftüoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Hacımüftüoğlu'ndan Cumhuriyet Bayramı mesajı
HABERLER>SİYASET
29 Ekim 2026 Perşembe - 06:02

TDT'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle tebrik mesajı yayımladı.

TDT den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Ömüraliyev mesajında şunları kaydetti: Bugün, Teşkilatımıza ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetin ilanının 103. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamaktadır.

Bu anlamlı ve tarihî gün vesilesiyle, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve kardeş Türk halkına en içten tebriklerimi ve iyi dileklerimi iletmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, geride bıraktığı 103 yıl boyunca köklü tarihî ve kültürel mirasından aldığı güçle, çağdaşlaşma, kalkınma ve refah ideallerini benimseyerek büyük bir azim, kararlılık ve dirayetle ilerlemiş, her alanda kayda değer başarılara imza atmıştır. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı köklü mirasın rehberliğinde Türkiye, uluslararası alandaki konumunu ve saygınlığını her geçen gün daha da güçlendirirken bölgesel ve küresel barışa, istikrara ve işbirliğine değerli katkılarda bulunmayı sürdürmektedir.

Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) kurucu üyesi ve Sekretaryamıza ev sahipliği yapan ülke olarak Türkiye, Teşkilatımızın kurumsal gelişiminin ilerletilmesinde, Türk Devletleri arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesinde ve milletlerimizi birbirine bağlayan kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarının pekiştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı, Türkiye’nin 30 Ekim 2026 tarihinde Ankara’da, “Türk Yüzyılı: Dilde, Fikirde, İşte Birlik” temasıyla düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı 13. Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olması bakımından ayrı bir anlam ve önem taşımaktadır. Türkiye’nin Teşkilatımızın Dönem Başkanlığını da devralacağı bu Zirve, Türk Dünyası 2040 Vizyonu doğrultusunda daha derin bir işbirliği ve bütünleşme hedefiyle sürdürdüğümüz ortak yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktasını teşkil edecektir.

Türkiye’nin üstleneceği Dönem Başkanlığı süresince, tüm Üye Devletlerimizin kararlı desteği ve kıymetli katkılarıyla Türk Devletleri Teşkilatının bugüne kadar elde ettiği kazanımları daha da ileriye taşıyacağına, kurumsal temellerini güçlendireceğine ve ortak vizyonumuzu halklarımızın yararına somut neticelere dönüştürmeye devam edeceğine olan inancım tamdır.

Bu özel günde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve kardeş Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum. Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, modern Türkiye’nin temellerini atan cesaretlerini, ileri görüşlülüklerini ve fedakârlıklarını minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

 
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun
 
Manas'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ Parti kurultay tarihi açıklandı
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, "Kurultayımızın 14-15 Kasım tarihinde ...
667 kilometrelik demiryolu hattı modernize edilecek
Uraloğlu, projenin Divriği - Erzincan, Erzincan - Erzurum, Erzurum - Kars ...
Tekin: Ortak akıl arayışı beni mutlu etti
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Erzurum Birlikte Güçlü' sloganıyla düzenlenen ...
 
Ayan: Biz asla ahlaksızlığa ahlaklı demeyiz
Ayan AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Biz asla ahlaksızlığa ...
Bakan Tekin gündemi değerlendirdi
Bir takım ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Erzurum'a gelen Milli Eğitim ...
Erdoğan; 'Tek pusulamız Türkiye’nin çıkarlarıdır'
Erdoğan, “Bizim siyasette de dış politikada da tek pusulamız Türkiye’nin ...
 
Yavi Şehitlerine vefa
 AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, 25 Ekim ...
Bakan Göktaş'tan habersiz denetim talimatı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, il müdürlerinden ...
Tekin, MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı'nı paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
103. Onur Yılımız
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Dadaşlığın Raconu Ya da..
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Önceliği:

Yüksek Hızlı Tren
Doğalgaz ve Enerjide indirim
İstihdam oluşturacak yatırımlar
Göçü durduracak acil eylem planı
DAP’ın Erzurum’a yoğunlaşması
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri