Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
6 Nisan 2012 Cuma - 03:44

Apron Erzurum’a uçacak

Bursa'yı dünyaya ulaştıracak Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğü, Arap turizm şirketleri ve Apron Jet firmasının büyük ortaklığında Bursa Hava Yolları şirketi kuruluyor. Şirket, ilk olarak Yenişehir'den Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Adana, Antalya ve Kıbrıs'a, dış hatlarda da Cidde, Dubai, Almanya ve Balkanlar'a sefer yapacak.

Apron Erzurum’a uçacak

SÜLEYMAN AYDIN
BURSA (İHA) - Bursa'yı dünyaya ulaştıracak Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğü, Arap turizm şirketleri ve Apron Jet firmasının büyük ortaklığında Bursa Hava Yolları şirketi kuruluyor. Şirket, ilk olarak Yenişehir'den Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Adana, Antalya ve Kıbrıs'a, dış hatlarda da Cidde, Dubai, Almanya ve Balkanlar'a sefer yapacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın hızla geliştiğini belirterek, Yenişehir Havaalanı’nın aktif kullanılmasıyla ve ‘Bursa Havayolları’nın kurulmasıyla kentin turizm merkezi olacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa TV’de Halil Ferah’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Gündem Özel programına katılarak, Bursa’nın yaşadığı değişimi ve gelişimi anlattı. Bursa’nın son yıllarda yapılan yatırımlarla dünyaya örnek olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bursa, tarihi, kültürü, sporu, sağlık ve termal değerleri başta olmak üzere turizm zenginliğiyle dikkatleri çekiyor. Arap Birliği Turizm Teşkilatı desteğiyle 22 Nisan’da Bursa’da gerçekleştirilecek olan ve 15 Arap ülkesinden turizm temsilcilerinin katılacağı ‘Bursa Arap Turizm Buluşması’, önemli bir fırsat. Arap ülkelerinin hedefi Bursa, bizim hedefimiz de turizmdir. Bu organizasyonda, Bursa ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceğini konuşup değerlendireceğiz. Yeni yasa Arapların Türkiye’de gayrimenkul edinmelerine de olanak tanıyacak. Bu gelişmeler bu ülkeleri Türkiye’ye ve Bursa’ya daha da yakınlaştıracak. Bu da Bursa turizmine katkı sağlayacak” diye konuştu.
"BURSA HAVA YOLLARI BURSA'NIN PROJESİDİR"
Başkan Altepe, Bursa’nın yaşadığı gelişim sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bursa, hızlı bir şekilde gelişirken üretimdeki kalite de artıyor. Bu anlamda Bursa’da havayolunun daha etkin bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bursa artık İstanbul’a gitmeye gerek duyulmadan, kendi havayolunu kullanmalı. Yenişehir Havaalanı aktif olmalı. Bunlarla ilgili girişimlerimiz başladı” dedi.
Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Apron Jet öncülüğünde ‘Bursa Havayolları’nın kurulacağına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa önemli bir çalışmanın eşiğinde. Bursa’dan değişik merkezlere hava ulaşımı sağlanması için Apron Jet ile Arap Birliği Turizm Teşkilatı arasında ortaklık kuruldu” dedi.
Başkan Altepe, Bursa’da daha önce havayoluyla ilgili olarak yapılan çalışmalardan sonuç alınamadığına da değinerek, “Bursa’da bu işi çözmemiz gerekiyor. Başlatılan çalışmalar başarılı olmak zorunda. Projeyle ilgili herkes aidiyet hissetmeli, çünkü bu proje tüm Bursa’nın projesidir. Bursa’nın önemli şirketleri, kent dinamikleri projeye tam destek vermeleri ve altyapının oluşturulması gerekir. Merkezimiz Bursa olmalıdır” şeklinde konuştu.
Gelecekte olası rekabet ortamına karşı da önlem alınması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa bu sıkıntısını kendisi çözmeli. Güçlü bir organizasyonla, herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bursa, çok büyük bir yükselişte. Oteller, spor tesisleri, uluslararası organizasyonların yapılacağı mekanlar yeni yeni yapılıyor, sanayi hızla gelişiyor. Dünyanın da Bursa’ya ilgisi artıyor. Bursa turizmde önemli bir merkez olacak” diye konuştu.
'BURSA ÇOK ŞANSLI"
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahd Al-Fuhaid ile önemli bir ortaklığa imza atan ve Bursa’da bir havayolu şirketi kurma girişimlerine başlayan Apron Jet Havacılık CEO’su Zafer Yeşilgül de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Şahabettin Harput’a havayoluna verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Bursa’da uluslararası alanda hizmet verecek ‘Bursa Havayolları’nın detaylarını anlatan Yeşilgül, “Bursa çok şanslı. Burada kurulacak olan ‘Bursa Havayolları’nın iç hatlarda önce Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon’a, daha sonra Adana, Antalya ve Ercan’a; dış hatlarda da ilk etapta Cidde ve Dubai ile devamında da Almanya veya Balkanlardan birer kente ulaşımı sağlamayı hedefliyoruz. Bursa’da iyi bir yolcu potansiyeli var” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da Bursa’daki çalışmalarla kentin turizm potansiyelinin artacağına işaret etti.

 
Baraj soruşturmasında 1 tutuklama
 
Tıbbi atıkta Erzurum yaklaşımı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadas 31 Ağustos 2012 Cuma 19:07

merhabalar arkadaşlar ben erzurumdan tam bir düğün seti aldım mobilya yaklaşık 11 binlira verdik fakat gönderilen ürünler teşhir ürünü ve tamem bozuk izik aldıktan snra adamlar ilgilenmiyor bile. bunun üzerine nete bu firmanın adını yazdığımda şikayetleri kendim okudu aptallığıma yandım sizde tanıdıklarınızda keklenmemek istiyorsanız sakın buradan almayın. EDİTÖR:SAYIN YORUMCU TÜKETİCİ YASASI GEREĞİ, YASAL SONUÇ OLMADAN FİRMA ADINI VEREMİYORUZ. BU SEBEPLE YORUMDAKİ FİRMA ADI ÇIKARILMIŞTIR.DURUMU BİLGİNİZE SAYGIYLA SUNUYORUZ.

Yorumu oyla      7      4  
yasmin 31 Ağustos 2012 Cuma 16:29

tecrübeli kabin memuruyum cv gönderebileceğimiz bir adres ögrenebilirsem memnun olurum tesekkürler

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’dan YTK değerlendirmesi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Büyükşehir payları açıklandı
Maliye Bakanlığı 2012 yılı ilk üç aylık Mahalli idareler fon paylarını ...
MÜSİAD rekortmenleri ödüllendirdi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Erzurum Şube Başkanı ...
 
MÜSİAD gündemin nabzını tuttu
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, şehrin öncelikli gündemini ...
KUDAKA Teknik Destek süreci başladı
KUDAKA, 2012 Yılı Teknik Destek Programı açıklandı.
İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Erzurum İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında ...
 
Yıllık Tüfe’miz yüksek çıktı
TÜİK Mart ayı TÜFE verilerini açıkladı. Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, ...
KUDAKA’dan Müftülüğe destek
Pasinler İlçe Müftülüğü tarafından Kuzeydoğu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)’nın ...
Şahin, güvenli yapılaşmayı anlattı
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri