Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
9 Ekim 2011 Pazar - 12:56

Arınç’tan HES değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Tabiatı bozmamamız gerekir. HES'lere yönelik protestolarda vatandaşlarımız kardeşlerimiz yerden göğe haklıdır. Endişe etmesinler, biz önce vatandaşımızı, tabiatımızı, derelerimizi çaylarımızı düşünüyoruz. Hiç o kardeşlerimizin endişesi olmasın. Sözümüz senettir, onun bunun tahrikleriyle, aldatmasıyla hiçbir kardeşimizin huzuru kaçmasın. " diye konuştu.

Arınç’tan HES değerlendirmesi

SONER İSTANBULLU
ERZURUM (İHA) - Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin 2011 - 2012 yılı eğitim - öğretim açılışı ve TRT Prodüksiyon Merkezi'nin açılışına katılmak üzere bugün kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ziyaret ettiği Ak Parti il binasında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
"HES'LER KONUSUNDA HALKIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN"
Türkiye'nin enerjiyle ihtiyacı olduğunu, bu konuda dışa bağımlı olunamayacağını aktaran Arınç, "Dışa bağımlı olamayız. Aksi halde adeta başka yerlere teslim olmuş sayılırız. Enerjimiz yeterli olacak, su akar Türk bakar yok sudan yararlanmamız lazım. Bu da HES'lerdir. Bunu yaparken de çevreye ve insana duyarlı olmamız lazım. Tabiatı bozmamamız gerekir. HES'lere yönelik protestolarda vatandaşlarımız kardeşlerimiz yerden göğe haklıdır. Endişe etmesinler, biz önce vatandaşımızı, tabiatımızı, derelerimizi çaylarımızı düşünüyoruz. Çevre ve Orman Bakanımız geldi. Dilinin döndüğü kadar yapacağını anlattı, hala şöyle olsun böyle olmasın diyorlar. Hiç o kardeşlerimizin endişesi olmasın. Hükümetimiz bu konularda gerekli tedbirlerdi aldı. Bu derelerin, çayların enerjiye dönüşecek olması mahrumiyete yol açmayacak. Ne sudan ne sulamadan ne de tabiatın dengesini bozacağız. Sözümüz senettir, onun bunun tahrikleriyle, aldatmasıyla hiçbir kardeşimizin huzuru kaçmasın. Türkiye, enerjiyle kavuşacak derelerden, çaylardan bir yerine iki yerden hizmet bereket almış olacağız" diye konuştu.
CENAZE TÖRENİNE KATILACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenaze namazına katılacaklarından dolayı geziyi kısa tutmak durumunda kaldıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışına katıldıkları Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin 1957'den beri Türk eğitim hayatına önemli hizmetler yaptığını, binlerce genci yetiştirerek bürokraside, siyasette ve hayatta başarılı noktalara taşıdığını söyledi.
Akşam uçağıyla kentten ayrılacaklarını aktaran Bülent Arınç, "En son Erzurum Kongresi'nin yıldönümünde 1.5 günlüğüne gelebilmiştim. Erzurum gönlümüzde, sevgisiyle yaşattığımız bir ilimizdir. Maddi ve manevi birçok zenginliği sahne olmuş, en güzel kültür örneklerinin yaşandığı ilimizdir. Erzurumlular, bütün Türkiye'de sevilir, yiğitlikleri çalışkanlıklarıyla vatanperverlikleriyle Erzurum'a her vesile ile gelmek isteriz. 1969'dan beri siyasetin içindeyim. 14 Ağustos 2001'de kurduğumuz Ak Parti, bu yıl
10'uncu yıldönümünü kutladı. 1999'da CHP parlamentoya girememişti, şükretmesi lazım. İçerde olsaydı dışarıda kalacaktı. 2011'de yüzde 50 ile her iki vatandaştan birinin oyunu alarak büyük bir başarıyı kazardık. 1960'da darbe oldu, 2 dönem Adalet Partisi iktidarı vardı. 65-69 da ve 80'de darbe oldu. ANAP iktidar oldu. Onun dışında hep koalisyon vardı. İktidarlar ilk seçimlerde aldığı oyu ikinci seçimlerde almıştı. İkinci dönemde partileri bölünmüş, iktidarı kaybetmişlerdir. Bugün ANAP'ın tabelası bile
kalmadı, DYP de aynı. Üç seçimde de tek başına iktidarda olan ve oylarını artırarak iktidarını devam ettiren başka bir örnek gösteremezsiniz. Avrupa'da da bu başarıyı sağlamış bir parti yok. Her seçimde oylarını artıran bir parti var. Bir karikatürde Başbakan Tayyip Bey, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye soruyor, 'söyleyin hanginiz bana oy verdi?' Her iki kişiden biri bizim partimize oy verdiğini göre, bu çok anlamlı bir karikatürdü" diye konuştu.
"YUNANİSTAN PETROL BORCUNU ELİ RAHATLAYINCA ÖDEYEBİLİR"
Türk parasının değerlendiğini aktaran Arınç, "Enflasyon, yüzde 60'lardaydı şimdi tek rakamlarda. Artık ekonomik kriz yaşıyor muyuz? Bizden önceki hükümetlerin her biri soydu Türkiye fakirleşti. Türkiye ekonomisini hükümetimiz yönetiyor. Hükümet her alanda olduğu gibi ekonomide başarılı. Şu an dünyada global kriz var. Üç sene önce ABD'de başladı, uzak doğuya gitti. Hala bu sıkıntılar var Yunanistan maaş ödeyemiyor, borç istiyor borç veren yok. 1 trilyon dolar borcu olan ülke, işsizlik yüzde 20'lerin
üstüne çıktı. İspanya, Fransa ve pek çok AB ülkesi kriz içinde. Türkiye onlara fark atıyor. Belçika'ya gittim. Büyüme hızları yüzde 2.8, Türkiye'nin ise yüzde 10.8. Allah'a hamdolsun maaşlar gününden önce ödeniyor. Maliye Bakanım bütçe fazlamız var, kasamız dolu, paramız var, milletten aldığımız millete ödeyeceğiz diyor. Allah nazardan saklasın. 2000'li yıllarda Türkiye bir gecede fakirleşti. 20 banka battı, 40 milyar milletin sırtına yüklendi. Tefecilerden para alınıyordu memura maaş ödeyebilsin
diye. Ben şimdi 5 milyar doları borç olarak veren hükümetim. Yunanistan'ın, 300 milyon dolar petrolden dolayı borcu var. İstemiyoruz, ne zaman eline para geçerse o zaman ver diyoruz. Türkiye güçlü ve büyük bir ülke. Tarihteki şanına yakışır bir ülke. Bunu bize bu iktidar, AK Parti temin etti. Başımız dik, alnımız açık. Yabancı basına yemek verdim. Ajans temsilcileri bir tanesi, 'çok güçlendiniz, bölgesel güç oldunuz. Bunun sonu nereye varacak' dedi? Biz küresel bir güç olacağız. Ne eksiğimiz var, neyimizden şüphe ediyorsunuz. Biz tarihten büyük bir mirası devraldık. Kırık dökük halimize bakmayın, milletini seven akıllı dirayetli hükümetler var" diye konuştu.
Bütün bu güzelliklere karşın ülkenin terör belasıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Arınç, "Her şey güzel. İşsizliği yüzde 9'a indirdik. Her şey güzel ama kalbimize kan damlatan hain şebeke, terörü azdırıyor. Dolayısıyla bütün bu konudaki sıkıntılarınızı bilen biri olarak söylüyorum; bu hükümetin terörle mücadelede başarılı olacağından emin olun. Elimizden gelenin 10 mislini yapıyoruz. Dış desteklerini kestik, çılgınlıklar yapıyorlar. İstihbaratı güçlendirdik ama ne yapalım ki nüfus 74 milyon.
Herkesin başına jandarma, polis koymak mümkün değil. O yüzden birkaç hain çıkabiliyor. Çok kalabalık sokakta bomba patlatabiliyorlar. Kendilerini de ortaya atıp topululuğu imha etmek için gayret ediyor. Yerli halkın giysisiyle onların içinde saklanarak askeri, polisi kızları hatta anneleri dünya yüzü görmemiş yavruları, anne karnında öldürebiliyorlar. Allah cezalarını versin. Uçaklarımız, insansız hava araçlarımızla ne gerekiyorsa kimin aklına ne geliyorsa yapıyoruz yapacağız. Bu belanın üstesinden geleceğiz. Yetimlerin gazilerin, yıkılmış hanelerin, evlerin acısını duymayacağız. Allah'ın izniyle cesaretle bu işin üstüne gidiyoruz" diye konuştu.

 
Reyhani stüdyosu hizmete girdi
 
Mersin BB, ilk galibiyetini aldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muammer DURMAZ 9 Ekim 2011 Pazar 22:51

Sayın bakanım size yanlış bilgi vermişler çevre ve orman bakanı o vadiye gelmedi.yada belki geldide TORTUM'da kimse görmedi.sayın bakanım siz insanlar madur olmayacak diyorsunuz ama maduriyet H.E.S. santralleri kurulmadan başladı.17 yaşındaki kızımız hukuki zeminde protesto yaparken *** ceza aldı.sayın bakanım biz burdan ne kadar yazsakta boş.sizden ovadi halkı adına ricamız şudur gelin o vadiyi görün ve nasıl bir doğa katliamı yapılacağını insanların nasıl madur edileceğini görün.ALLAH aşkına sadece seçimden seçime değil lütfen gelin ve olayı yerinde görün.bu yürekliliği gösterinde bizde rahatlayalım.saygılarımla

Yorumu oyla      6      4  
tortumlu 9 Ekim 2011 Pazar 12:15

Tortumlu her zaman haklidir.

Yorumu oyla      6      4  
mustafa ak 8 Ekim 2011 Cumartesi 11:59

genel ifadeler HES ler için şu bir gerçekki çevrede bir tahribat var fakat enerjide lazım bunun için aklın yolu bir ise aksu vadisi bagbaşı gibi seri köylere hitap eden ve az meyilli akan suları sen enerji için uzun bir kanala alırsan zaten haziran agustos arası yetersiz su kullanımı nasıl olacak ve aksuda dünyada nadir keçiler yok olma riski ile ve köylüler susuz kalma bagbaşında tamamen köylülerin magduriyetine yo açacak bu HES LER YUSUF ELİ barajı gibi yeri kaydırılıp veya iptal ile çözülecek yada yuvarlak laf ile geçiştirilecek

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet NAS 8 Ekim 2011 Cumartesi 09:51

Arınç, erzurum'da bir siyaset dersi verdi. HES tepkileri haklıdır dedi. Çok delikanlı ve dürüst bir yaklaşım. Ve siyasatte belki de yeni bir açılım: Meselelere doğru penceresinden yaklaşmak. Kutluyor ve saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
Mehmet NAS 8 Ekim 2011 Cumartesi 09:48

Teşekkürler arınç..işte olay budur. Doğruyu ne pahasına olursa olsun söylemek. arınç vatandaşa hak verdi. Oy kaybederim korkusuyla Tortum sınırından geçemeyen AK partililere ders olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım Dadaşlarla buluştu
Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Binali ...
DES’ten Arapça Açılımı’na destek
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Hükümetin ...
"Erzurum mana ve bir ilim şehri"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erzurum'un kültürel ve tarihi zenginliklerine ...
 
Anadolu Basın Birliği, saldırıyı kınadı…
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanlığı, İhlas Haber Ajansı ...
Kaymakam Kurt’tan köy çıkarması
Erzurum'un Tortum İlçe Kaymakamı Yılmaz Kurt, ilçeye bağlı köyleri gezdi.
Erzurum’da Gezgin Kitap etkinliği
İstanbul'un Bağcılar ilçesinde kaymakamlık, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü ...
 
Özgürlüğe saldırı….
Erzurum ikinci ağır ceza mahkemesinde görülen çıkar amaçlı suç örgütü ...
DABKON’dan sert tepki
İHA Muhabiri Akbuğa’ya yönelik menfur saldırıya bir tepki de Doğu Anadolu ...
EGC saldırıyı telin etti
EGC, İHA Muhabiri Akbuğa’nın uğradığı çirkin saldırıyı kınadı. Yapılan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri