Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum kamu giderlerinde 33’üncü sırada
Erzurum kamu giderlerinde 33’üncü sırada
Erzurum’un 9 aylık kamu harcama payı açıklandı
Erzurum’un 9 aylık kamu harcama payı açıklandı
Erzurum Eylül’de de bölgesel ortalamaları geçti
Erzurum Eylül’de de bölgesel ortalamaları geçti
Erzurum’da gelir giderin yüzde 33,09’unu karşıladı
Erzurum’da gelir giderin yüzde 33,09’unu karşıladı
MEB'den Ahilikten İlhamla Sürdürülebilir Yarınlar film yarışması
MEB'den Ahilikten İlhamla Sürdürülebilir Yarınlar film yarışması
HABERLER>SPOR
28 Ekim 2025 Salı - 07:12

Bak:’Gönüllü sayısı 494 bin 797'ye ulaştı’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Ekim ayı itibariyle ‘GönüllüyüzBİZ' platformundan gönüllü sayısı 494 bin 797'ye, gönüllü arayan kurum sayısı 3 bin 540'a ve verilen ilan sayısı da 42 bin 752'ye ulaştı" dedi.

Bak:’Gönüllü sayısı 494 bin 797 ye ulaştı’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Ekim ayı itibariyle ‘GönüllüyüzBİZ' platformundan gönüllü sayısı 494 bin 797'ye, gönüllü arayan kurum sayısı 3 bin 540'a ve verilen ilan sayısı da 42 bin 752'ye ulaştı" dedi.

Gönüllülük Strateji Belgesi ve GönüllüyüzBİZ Proje Destek Çağrısı Lansman Programı Ankara'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlendi. Programa Bakan Bak, akademisyenler, öğretmenler, spor hocaları, öğrenciler ve sporcular katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, gün özelinde hazırlanan videonun seyredilmesinin ardından açılış konuşmaları ile başladı.

"Gönüllülük çalışmaları, dersi planı ve uygulama kılavuzu hazırladık"

Türkiye için gece gündüz canla başla çalıştıklarını belirten Bak, "Tüm kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içinde hareket ediyor, vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları her anda ilk elimiz uzatıyoruz. Ülkemizde gönüllülük bilincinin geliştirilmesi veya yakınlaştırılması amacıyla 2020-2021 akademik yılından itibaren üniversitelerde gönüllülük çalışmaları dersleri vermeye başladı. Bugün itibariyle 166 üniversitede 406 bini aşkın öğrencimiz bu dersi alarak gönüllülüğü sadece bir kavram değil toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirdi. Bu tablo gençlerimizin toplumsal sorumluluk bilincinin ve dayanışma duygusunun her geçen gün güçlendiğini açıkça gösteriyor. Gönüllülük faaliyetlerimizin etkinliğini artırmak amacıyla bir çalıştay düzenledik ve bu çalıştayın sonucunda gönüllülük çalışmaları, dersi planı ve uygulama kılavuzu hazırladık. Bu kılavuzla dersin içeriğini üniversitelerde ortak bir standartla yürütülmesi gerekiyor. Gönüllülük eğitiminde kalite birliğinin sağlanması ve öğrencilerimizin bu süreçte daha aktif katılımını hedefliyoruz. Dersi ders diye görmeyeceğiz. Artık o uygulamada çok daha etkili bir şekilde üniversitedeki gençlerimizle birlikte yapacağız" diye konuştu.

"Ekim ayı itibariyle ‘GönüllüyüzBİZ' platformundan gönüllü sayısı 494 bin 797'ye ulaştı"

‘GönüllüyüzBİZ' platformuna dair konuşan Bakan Bak, "Ekim ayı itibariyle ‘GönüllüyüzBİZ' platformunda gönüllü sayısı 494 bin 797'ye, gönüllü arayan kurum sayısı 3 bin 540'a ve verilen ilan sayısı da 42 bin 752'ye ulaştı. İstanbul'da bin 500'e aşkın gönüllü gencimizin katıldığı 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Programı'nda da Gönüllülük İyi Niyet Beyan'ını imzaladık. Bu beyan gençleri toplumsal sorumluluk üstlenmeye, dayanışma içinde hareket etmeye ve gönüllülüğü hayatın her alanında bir yaşam biçimi haline getirmeye davet ediyor. Mutlaka giriş yapalım. Arkadaşlarımıza da söyleyelim. Yine Damla Gönüllük Hareketiyle yaşlı ziyaretlerinden çevre temizliğine, fidan dikiminden kütüphane kurulumuna kadar pek çok alanda faaliyetler yürütüyoruz. 81 ilimizde bugüne kadar 7 bin 562 gönüllü gencimizin katılımı ve katkısıyla 219 programı tamamladık. Gençlik merkezlerine veya bir programa gidiyoruz. Gönüllü gençler var. Yelekleri giyiyorlar. Kimisi lise, kimisi üniversite öğrencisi. Müthiş bir enerji veriyor. Ben onları görünce çok mutlu oluyorum gerçekten" şeklinde konuştu.

Program, Bakan Bak'ın katılımcılar ile fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.

 
Eylül ayı kartlı ödeme verileri açıklandı
 
ATAUNİV’in 2 projesine TÜBİTAK’tan destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİV Spor Yöneticiliği programı akredite edildi
Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Programı, ...
Futbolda düşündürücü gelişme!..
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu: "Profesyonel liglerde 571 aktif hakemin ...
Osman Zeki Korkmaz idmana çıkmadı
Sivasspor ile yollarının ayrılması beklenen Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz antrenmana katılmadı.
 
TRENDYOL 1. Ligde 11’inci haftanın en’leri
**ERZURUM GAZETESİ SPOR SERVİSİ - 17 golün kaydedildiği, maç başına 1.7 ...
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 0 - E. Erokspor: 0
Trendyol 1. Lig'in 11. haftasında Bandırmaspor, sahasında Esenler Erokspor ...
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 0 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig’in 11. haftasında Çorum FK, sahasında Boluspor ile golsüz berabere kaldı.
 
Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Iğdır FK: 0
Trendyol 1. Lig'in 11. haftasında Bodrum FK, sahasında Iğdır FK’yı 2-0 mağlup etti.
365 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum’da yem, gıda ve gıda ile temas eden madde, malzeme üreten işletmelere ...
Yuran: "Büyük ihtimalle takımdan ayrılacağım"
Trendyol 1. Lig'in 11. haftasında deplasmanda Pendikspor'a 4-0 yenilen ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sonucun Seçimi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri