Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Ocak 2012 Perşembe - 07:06

Bakan Günay'dan özeleştiri

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye’de yaz turizmine yoğunlaşıldığına vurgu yaparak, kış turizmine değindi ve Erzurum örneği verdi. Bakan Günay Turizmi 12 aya yaymada kararlı olunduğunu açıkladı.Hatay'dan Doğu Anadolu'ya doğru da Erzurum'da kış sporları, Van'da doğa sporları çalışmaları yürütüldüğünü belirten Bakan Günay, "Van depremi nedeniyle biraz sıkıntı yaşandı. Ama inadımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'yi sadece kıyı ve yaz turizmi olarak değerlendirmiyoruz. " şeklinde konuştu.

Bakan Günay dan özeleştiri

SABRİ ÇAĞLAR (İHA) –
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de yaz turizmine yoğunlaşıldığına vurgu yaparak, kış turizmine değindi ve Erzurum örneği verdi. Bakan Günay Turizmi 12 aya yaymada kararlı olunduğunu açıkladı.
Hatay'dan Doğu Anadolu'ya doğru da Erzurum'da kış sporları, Van'da doğa sporları çalışmaları yürütüldüğünü belirten Bakan Günay, "Van depremi nedeniyle biraz sıkıntı yaşandı. Ama inadımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'yi sadece kıyı ve yaz turizmi olarak değerlendirmiyoruz. " şeklinde konuştu.
TURİZM ZİRVESİ
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) 'Turizm Sektörü Gelecek Stratejileri Konferansı Lamsan Raporu' teslim törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'ye gelen 31 milyon turistin 11 milyonunun Antalya'ya gelmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Bakan Günay, "Akdeniz'den Karadeniz'e yeni bir hat, yeni bir güzergah oluşturma noktasında önemli bir adım atmış olduk" dedi.
Türk Ekonomi Bankası'nın geçen nisan ayında sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği 'Turizm Sektörü Gelecek Stratejileri Konferansı'nın sonuçları bir rapor haline getirilerek, TEB Genel Müdürü Varol Civil tarafından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sunuldu. IC Airport Hotel'deki toplantıda Bakan Günay, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri ve sektör temsilcileri yer aldı.
TEB RAPORU
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TEB tarafından hazırlanan raporu önemsediklerini, bu raporu bakanlık tarafından hazırlanan raporlara tamamlayıcı olarak nitelendirdiklerini söyledi. Son 25 yıl içinde turizmde büyük bir başarı öyküsünün altına imza atıldığını anlatan Bakan Günay, "Bu konuda sektör temsilcileri başta olmak üzere ilgili herkesin katkısı bulundu. Bu başarının sürdürülebilir olması önemli. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda artan ivmeyle hem Türkiye'ye gelenlerin memnun ayrılmalarını sağlamak hem de Türkiye'nin bu sektörün gelişmesinden daha fazla gelir elde etmesini sağlamak" dedi.
21.YÜZYIL VURGUSU
21. yüzyılın ilk 10 yılının bittiğini kaydeden Bakan Günay, "Önümüzde 12 yıl sonra cumhuriyetin 100. yılı var. Hedefimiz artan bir ivmeyle Türkiye'ye gelen misafirlerin memnun ayrılmalarını sağlamak, hem de daha fazla gelir almak. Türkiye, konaklama tesisi ve hizmet sektörü kalitesinde dünyada önemli bir yere geldi. En önemli tur operatörleri dünyada seçtiği yüksek vasıflı 100 otelden 20-25'i Türkiye'den, büyük çoğunluğu da Antalya'dan seçildi. Bizi dünyada öne çıkaran bir gelişme. Ben bunu neredesöylesem, İspanya, İtalya'da basın mensupları da dahil gözleri açılıyor. Asya'da Türkiye'nin turizmdeki gelişmesi dikkatle takip ediliyor ve bizden yardım istiyorlar" diye konuştu.
MAVİ YOLCULUĞA ALTERNATİF KARADENİZ'DE YEŞİL HAT
Kıyı turizminin yanı sıra Anadolu coğrafyasında bütünüyle çok yaygın turizm destinasyonları oluşturulması gerektiğini anlatan Bakan Günay, "Kuzey Anadolu'da Samsun'dan Artvin'e kadar mavi yolculuğa alternatif olarak yeşil yolculuk güzergahı oluşturulması için çalışma başlatıldı. Bu hattaki tüm valiliklere, özellikle yaylaların düzenlemesi için yüksek meblağlı ödenek gönderildi. Doğu Karadeniz'de kağıt üzerinde varsayılan Kalkınma İdaresi ilk defa tamamen yasal statüye kavuştu ve bu proje tamamen turizm odaklı bir kalkınma projesidir" dedi.
KIŞ TURİZMİ
Hatay'dan Doğu Anadolu'ya doğru da Erzurum'da kış sporları, Van'da doğa sporları çalışmaları yürütüldüğünü belirten Bakan Günay, "Van depremi nedeniyle biraz sıkıntı yaşandı. Ama inadımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye'yi sadece kıyı ve yaz turizmi olarak değerlendirmiyoruz. Alternatif turizm potansiyellerini de irdeliyoruz. Türkiye'ye 30 milyonun üzerinde turist geliyor. Bunun 10 milyonunun Antalya'ya gelmesi ise hem sevindirici hem de düşündürücü. Demek ki biz hala yaz turizmi yapıyoruz. Akdeniz'de birinci olma konumundaki ülkenin sadece kıyı ile yetinmemesi, doğasını da bunun içine biraz daha katması, geleneksel el sanatlarını, şehir kültürünü, yayla, termal turizmini, başka sportif aktivitelerini bunun içine katması ve Anadolu turizminde daha yaygın turizm destinasyonları oluşturması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TEB Genel Müdürü Varol Civil tarafından 'Turizm Sektörü Gelecek Stratejileri Konferansı' sonuç raporu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Antalya Valisi Ahmet ltıparmak'a teslim edildi.

 
‘Hatası olan bedelini ödeyecek’
 
‘Erzurum’dan Türkiye’ye Mesaj
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardan kendi heykelini yaptı
Dün akşamdan bu yana etkili olan kar yağışı Erzincan’da hayatı olumsuz ...
Gençler Şiir Gecesinde buluştu
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ...
Mevlana konferansları devam ediyor
Mevlânâ'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü faaliyetleri kapsamında Muğla Müftülüğü ...
 
Halıcılıkta eğitim atılımı
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İŞKUR tarafından desteklenen Halı ...
İletişim, Kar Film Festivali’ne hazır
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce bu yıl 8. Uluslararası Kar ...
Tortum bir ilki başardı
Yürütmekte olduğu cami içi ve cami dışı din hizmetleri ile bölgesinde ...
 
Oltu’da müzik ziyafeti
Erzurum’un Oltu ilçesinde vatandaşlar hafta sonu müzikle stres attı.
Zübeyde Hanım rahmetle anıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği, Büyük Önder ...
Pazaryolu'nda şiir rüzgarı
Erzurum Pazaryolu Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Lisesi Kültür Edebiyat ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri