Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
17 Kasım 2011 Perşembe - 09:40

Bilinçli Gençler’den Van seferberliği

Bilinçli Gençler Derneği'nin organizasyonuyla Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ilköğretim öğrencisi 'bilinçli' minikler, Vanlı kardeşlerine en sevdikleri Oyuncaklarını gönderdi.

Bilinçli Gençler’den Van seferberliği

ERZURUM
 Bilinçli Gençler Derneği'nin organizasyonuyla Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki ilköğretim öğrencisi 'bilinçli' minikler, Vanlı kardeşlerine en sevdikleri Oyuncaklarını gönderdi.
 Kampanya başlatan Bilinçli Gençler, depremzedeler için kamyonlar dolusu battaniye, kıyafet ve yiyeceklerden oluşan paketleri Van'a gönderdi. Örnek bir davranış sergileyen 'Bilinçli gençler' Vanlı kardeşlerine gönderdikleri malzemeleri tek tek paketleyip, kolilere yerleştirdi. Miniklerin bu davranışı büyük takdir topladı.
 VAN İÇİN 37 PROJE
Bilinçli Gençler Derneği ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu, Türkiye'yi yürekten sarsan Van depremi için, 'Bilinçli Gençler'in bugüne kadar 16 ilde 37 projeyi hayata geçirdiğini, projelerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Hasanoğlu, "Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi, 40 bini aşkın gönüllüsüyle Türkiye'deki tüm Üniversite, ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin birlikte hareket ettiği, ülke sorunlarına çözüm bulduğu bir proje. Türkiye'nin dört bir yanında bugüne kadar 500'e yakın projeyi hayata geçirdik" dedi.
 HASANOĞLU’NUN AÇIKLAMASI
Van depreminin ardından üniversiteler, ilk ve ortaöğretim okullarındaki Bilinçli Gençler ile üniversitelerdeki Bilinçli Gençler topluluk ve kulüplerinin çok sayıda yardım projeleri yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirten Hasanoğlu, şunları söyledi:"Sadece Van depremi ile ilgili olarak; Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Bolu, Erzurum, Giresun, İzmir, İstanbul, Muğla, Kastomonu, Sakarya, Sivas, Trabzon, Tekirdağ ve Zonguldak illerinde ilköğretimden üniversiteye Bilinçli Gençler, şu ana kadar 37 proje gerçekleştirdi. Örneğin, Kastamonu Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu 'Van Bizden Yardım Bekliyor' projesi ile depremzedeler için kıyafet, battaniye, Bebek maması, Bebek bezi, kuru gıda ve temizlik ürünü topladı. Yardımları Van Valiliği İl Afet Bölge Müdürlüğü'ne gönderdi. Tekirdağ- Çorlu Melahat Kozar İlköğretim Okulu 'Battaniyeni Paylaşır Mısın?' Projesi ile çok sayıda battaniye ve kıyafet gibi ihtiyaçları topladı. Ankara Atılım Üniversitesi Bilinçli Gençler Topluluğu 'Yürekleri Sarsan Van Depremine Sessiz Kalmayalım Projesi' ile yine kampanya projesi yaparak çocuk ve yetişkin kıyafetleri, Bebek bezi, çocuk maması, battaniye, hijyen malzemeleri, pil, halı, kilim ve kuru gıdalardan oluşan yardım topladı. Muğla Köyceğiz Atatürk İlköğretim Okulu 'Van'da Değil Yüreğimizde Deprem' projesi ile kışlık kıyafet yardımı yaptı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bilinçli Gençler Kulübü öğrencileri 'Van Depremzede Çocuklarının Acılarını Paylaşmak' projesi kapsamında Van'a gitti. Hazırladıkları yardım paketlerini depremde mağdur olan 23 aileye çadırları tek tek dolaşarak teslim etti. Giresun Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi 'Van İçin El Ele Gönül Gönüle' diyerek gıda ve kıyafet yardımı yaptı."

 
Palandöken kayak sezonuna hazır
 
Çiçekler de dondu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT’de ‘Fırtına’
Erzurum Devlet Tiyatrosu çocuklar için Fırtına adlı oyunu sahneledi. Dün ...
Hattat Sezer’in sergisi büyük ilgi gördü
Hattat Yusuf Sezer'in sergisi Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde törenle açıldı.
Gadir-i Hum Bayramı coşkuyla kutlandı
Iğdır'da, Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla kentte vatandaşlara ihsan yemeği dağıtıldı.
 
AA hedef büyüttü
Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk,"Ajans ...
Iğdır’da buruk coşku
Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl törenleri, şehitler ve ...
Özel Aziziye’den örnek kampanya
Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumları tarafından Van'daki depremde yaralananlara ...
 
11’le gelen mutluluk
Erzurum'da bir çiftin nikahı evlilik günlerinin ölümsüzleştirilmesi amacıyla ...
Atatürk’ü sanatla andılar
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete ...
‘Erzurumla gurur duyuyorum’
Erzurumlu ünlü sanatçı Erkal, Van depremi sonrası Erzurum'un yardımlar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri