Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
10 Ocak 2012 Salı - 07:52

‘Birbirimizin kıymetini bilmek zorundayız’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Manisa’da din görevlileriyle bir araya geldi. Manisa İl Müftülüğü tarafından organize edilen toplantıda din görevlilerine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Birbirimizin kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

‘Birbirimizin kıymetini bilmek zorundayız’

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Manisa’da din görevlileriyle bir araya geldi. Manisa İl Müftülüğü tarafından organize edilen toplantıda din görevlilerine seslenen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Birbirimizin kıymetini bilmek zorundayız” dedi.
19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda Manisa ve çevresinde görev yapan din görevlilerine hitap eden Başkan Görmez, “Her mihrap görevlimizin evine misafir olmak isterim. Bu buluşmalar bize rahmet verir. Sizin aşkınızı Merkez’e taşımaya ihtiyacımız var” diye konuştu.
Diyanet’in vizyonu ve misyonuyla geçmişe nazaran önemli adımlar attığını anlatan Başkan Görmez, “20-30 sene önceki görev anlayışımız bugün değişmiştir. Çünkü Türkiye ve dünya değişmiştir. Kendi görevlerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz” diye konuştu.
Başkan Görmez konuşmasında, din görevlilerinin planlı ve programlı olarak çalışması gerektiğini de vurguladı. “Sadece vaaz ve sohbetle toplumu din konusunda aydınlatamayız” diyen Başkan Görmez, şöyle konuştu:“Bizim programımız 5 vakit namazla, Cuma günü için hazırlanan vaazla veya Kur’an kursu öğreticileri için çocuklarımızla geçireceğimiz vakitlerle sınırlı olmamalı. Her anımızı dolduracak bir programımız olması gerekiyor.”
DİN GÖREVLİLERİNE ÇAĞRI
Din görevlilerinin ‘mesleğe aşık’ olarak görevini ifa etmesi gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Mihraba aşık olmak zorundayız. Aksi halde görevimizde başarılı olamayız” diye konuştu. “Beyaz sarığa tek bir nokta bile olsa leke düşürmemek için yoğun çaba göstermemiz gerekiyor” diyen Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışında verdiği hizmetlere ilişkin bilgiler de verdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Bulgaristan gibi birçok ülkeye din eğitimi konusunda önemli hizmetlerde bulunduğunun altını çizen Başkan Görmez, “Diyanet İşleri Başkanlığı’na yalnızca bir devlet kurumu olarak bakan bir kimse bu konuda hata eder” dedi.
“TAASSUBUN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN YÜKSEK BİR BİLGİYE İHTİYAÇ VAR”…
Konuşmasında, İslam dünyasında yaşanan gerilimlere değinen Başkan Görmez, Şii ve Sünniler arasında çıkan çatışmaları değerlendirdi. Mezhep çatışmalarının ‘cahillikten’ kaynaklandığını vurgulayan Başkan Görmez, şunları söyledi:
“Bugün Irak, Suriye, Pakistan ve Afganistan’da ortaya çıkan Şii-Sünni çatışmalarının tek nedeni cehalettir. Dindarlar arasında cehalet olunca taassup ortaya çıkıyor. Bunu ortadan kaldırmak için yüksek bir bilgiye ihtiyaç var.”
“SENDİKALAR, BİRLEŞTİRİCİ OLMALI”…
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada sendikal faaliyetler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Sendikalaşmanın ayrışmaya neden olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Görmez şöyle konuştu:
“Eğer bu teşkilat içinde Anadolu’nun sade bir camiindeki müezzin ve imam, farklı sendikalarda olmaları nedeniyle birbirlerine gönül koyuyorlarsa, sendikalar meşruiyetini kaybeder. Ancak eğer sendikalar teşkilata sahip çıkma noktasında gayret gösteriyorlarsa, başımızın üstünde yerleri var. Hiçbir mihrap görevlisine bu tür bir ayrılık yakışmaz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil.”
Toplantıya, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da katıldı.
 

 
Yıldızkent’te kaçakçılık operasyonu
 
Korkut hizmet hedeflerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göksan, Kıbrıs gündemini değerlendirdi
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Kıbrıs açıkların ...
Doğu Anadolu’da bir ilk
Elazığ Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) tansiyonu ortadan kaldıran yöntem olarak ...
Bayrak Şairi rahmetle anıldı
- 'Bayrak Şairi' Arif Nihat Asya, ölümünün 37. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
 
İyikan’dan tarihi öneri
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim ...
Seyyid Ahmet Arvasi rahmetle anıldı
Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) Türk fikir hayatının önemli ...
Gazze şehitlerine minnettarız’
Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'ye insani ...
 
İşte yeni yıl vergileri
Yeni yılla birlikte en düşük motorlu taşıtlar vergisi 480 liraya yükseldi. ...
Arınç’tan ulaşımda Erzurum vurgusu
Hızlı tren konusunda Bursa'daki halktan izlenimlerini aktaran Başbakan ...
‘Ben RTÜK Başkanıyken’
Oğuzhan Saygılı/Radyo Televizyon Üst Kurulu, 90’lı yılların ortalarından ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri