Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SPOR
2 Haziran 2016 Perşembe - 18:29

Curling Federasyonu Erzurum’da toplandı

Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu İlk Toplantısını Erzurum’da yaptı.

Curling Federasyonu Erzurum’da toplandı

Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu İlk Toplantısını Erzurum’da yaptı. Federasyon Başkanı Kenan Şebin, bir süre önce Buz Pateni Federasyonu bünyesinden ayrılarak, Curling Federasyonu olduklarını ve yeni federasyon yönetimi olarak çıktıkları yolda hedeflerini ve yapmak istedikleri icraatları anlattı. Şebin, Curlinge yeni bir misyon ve vizyon kazandırmak için çıktıkları yolda, yönetim kurulu ile birlikte bunu başaracaklarını söyledi. Şebin, “Curling elit bir spor branşıdır, bu sporda dalında sporcumuz da, yöneticimiz de, antrenörümüzde hep kendini yenileyip, geliştirmek zorundadır” dedi.

OKULLAR LİGİ GELİYOR

Başkan Şebin, Curlingi Türkiye’nin dört bir yanına yaymak için büyük çaba harcayacaklarını belirterek, okullar ilgi oluşturarak, curlingi geniş kitlelere yayacaklarını söyledi. Şebin, Belediyeler, üniversiteler ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile illerde koordineli çalışacaklarını ifade ederek, curling salonlarının artması içinde yoğun çaba göstereceklerini vurguladı.

Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, Türkiye’de pilot bölge olarak da ilk etapta Erzurum’un dışında, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve İzmir gibi illeri seçeceklerinin altını çizdi.

Şebin, “Üniversitelerin spor bilimlerini fakültelerine, curling derslerini koyduracağız. Üniversitelerle iyi ilişkiler kurarak, bilgili, donanımlı ve yabancı dil bilen antrenörler yetiştireceğiz” dedi.

ERZURUM’DAKİ BUZ TESİSLERİ İDEAL

Türkiye’de tek curling salonunun Erzurum’da bulunduğuna işaret eden Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, “Erzurum’da buz salonları ideal. Curling salonumuzun kapıları da biz burada çalışmak istediğimizi belirttiğimiz sürece 24 saat süreyle bizim hizmetimize açık. Zaten GHSİM İl Müdürlüğümüzde burada gençlerimize spor yaptırıyor. Çok şükür Erzurum’da tesis konusunda sıkıntımız yok” dedi.

LOGO ÇALIŞMASI TAMAM

Türkiye’nin buz sporlarındaki yeni federasyonu Curling Federasyonu’nda logo çalışması tamamlandı. Yeni logoyu, Spor Genel Müdürlüğü’nün onayına sunacaklarını belirten Şebin, “Logomuz tamam, Erzurum’da da bir hizmet ofisi açtık. Curlingte hedeflerimiz büyük olacak. Kulüp sayısını artıracağız. Bugüne kadar Milli takımın yükünü Erzurum ve Kocaeli çekti. Eğer bu branşı yurdun dört bir yanına yayarsak, inanıyorum ki, daha nice başarılı sporcular yetişecek. Önceki sezon 1. Lig ve 2. Ligde toplam 36 takım mücadele etti. Kulüp sayısında da bir artış olması için gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

İLK PLAKET ORHAN’A

Türkiye Curling Federasyonu ilk plaketini Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a verdi. Federasyona katkı ve desteklerinden dolayı Şebin ve ekibi Orhan’ı plaketle ödüllendirdi. Orhan da, Curling Federasyonu’nun jestinden dolayı teşekkür etti.

Federasyon Başkanı Şebin yönetiminde tüm kurulları oluşturan Curling Federasyonu Yönetim Kurulu, Antrenör Ahmet Çelik yönetiminde yapılan antrenmanı izledi.

Kenan Şebin Başkanlığında oluşan Curling Federasyonu’nun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.

Kutluhan Yazıcı, Osman Sarı, Ahmet Çelebi, Murat Akın, Ensar Şahiner, Özgür Bostancı, Fikret Çubukçu, Ahmet Altunel, Mustafa Koç, Fatih Pehlivan, Muammer Cemaloğlu, Nesrin Erdoğan, Murat Kaldırımcı, Recep Gürsoy, Nevzat Demirkol ve Lokman Arıcıoğlu.

 
Orhan: Erzurum adalet Şehri
 
Aydın, dar gelirlileri sevindirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Termalspor, Erzurumluoğlu’yla sözleşme yeniledi
Erzurum’un önümüzdeki sezon Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Aziziye ...
Aziziye’de Geleneksel Türk Sporları Şenliği
Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Yıl Sonu etkinlikleri programı ...
Futbolda Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulu damgası
M.COŞKUN-Palandöken Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulu bu sezon, Erkek ...
 
Uğur Utlu Erzurumspor’da
Spor Toto 3. ligde şampiyon olarak önümüzdeki sezon 2. ligde mücadele ...
Ülker: ‘Hukuk mücadelemiz sürecek’
Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Bülent Ülker, 4 yıllık cezanın 3 aya düşürülmesine ...
Nevzat Karabağ’da fetih coşkusu
Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul´un fethinin 563. yıl ...
 
Erzurumspor’a 43 futbolcu kazandırdılar
Eski Fenerbahçe Futbol Okulu, Erzurum Palandöken Futbol Okulu adıyla Erzurum ...
GHSİM’den ‘Ailemle Spor Yapıyorum’ projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın en önemli spor projelerinden biri olan ‘Ailemle ...
Demirhan hedeflerini açıkladı
BB Erzurumspor Kulüp Başkanı Av. Ali Demirhan, hedeflerinin BB Erzurumspor’u ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri