Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yeşilay Erzurum Şubesi’ne ödül
Yeşilay Erzurum Şubesi’ne ödül
Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
KUDAKA'dan 4 projeye destek
KUDAKA'dan 4 projeye destek
Sekmen'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi
Sekmen'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi
Karaca güven tazeledi
Karaca güven tazeledi
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
31 Ocak 2012 Salı - 15:30

DİB’den aile çözülmelerine çözüm yaklaşımı

Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttüğü işbirliği kapsamında ‘Müfredat ve Program Belirleme Çalıştay’ı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı merkez binada gerçekleştirilen çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Aile, İrşat ve Rehberlik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eğitim uzmanları katıldı.

DİB’den aile çözülmelerine çözüm yaklaşımı

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal hizmet kurumlarında kalan çocuklara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttüğü işbirliği kapsamında ‘Müfredat ve Program Belirleme Çalıştay’ı düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı merkez binada gerçekleştirilen çalıştaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Aile, İrşat ve Rehberlik Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Huriye Martı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eğitim uzmanları katıldı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz, çalıştayda yaptığı konuşmada, insanların kendilerine sunulan nimetlerin farkında olması gerektiğini söyledi. Toplumda yaşanan çözülmelere dikkat çeken Başkan Yardımcısı Yılmaz, çözülmelere yol açan nedenlerle mücadele etmenin toplumun sağlam bir yapıya kavuşmasında büyük önem arz ettiğini kaydetti.
Ailelerin parçalandığı, anne ve babası olduğu halde yetim ve öksüz kalan çocukların varlığından söz eden Başkan Yardımcısı Yılmaz, devletin ve sivil toplum örgütlerinin bu alandaki boşluğu sevgiyle doldurması ve üzerine düşeni profesyonellikle yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
YILMAZ’IN AÇIKLAMASI
Başkan Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti: “Bizim öncelikle yapmamız gereken; onlara ‘anne ve baba bulabilir miyiz’, ‘sevginin eksikliğini onların yüreğinden sökebilir miyiz’ sorularına cevap bulmak olmalı. Bu alanda bir boşluk var ve bu boşluğu doldururken dini motivasyonun önemini de göz önünde bulundurmalıyız. Sevgiyle yaklaştığımız o çocuklardan bir müddet sonra uzaklaşmak, çocuklarda inkisara neden oluyor. O çocukları toplum için kazanç haline dönüştürme gayreti içinde olmalıyız.”
Toplumdaki kırık ve yıkık gönüllere ulaşmak için öncelikle yürek bütünlüğünün olması gerektiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Yılmaz, devlet kurumlarının sistemli bir şekilde bu boşlukları doldurması gerektiğini söyledi. 2007 yılından itibaren çocuk yurtlarına ve yuvalarına düzenli olarak eğitim hizmetleri götüren Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hizmetlerin tüm yurt çapına kaliteli bir şekilde ulaştırılması için Aile, İrşat ve Rehberlik Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde çalışmalarına devam ediyor.
 

 
37 sanıklı KCK davası devam ediyor
 
Depremzede çocuklar İsviçre yolunda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergi borçları için son gün
Maliye Bakanı Şimşek, yeniden yapılandırmanın 5'inci taksitinin son ödeme ...
Erdoğan, ‘Günün Şahsiyeti’
Bosna Hersek'in en çok satan günlük gazetelerinden biri Dnevni Avaz, Başbakan ...
Diyanet 9 bin personel alacak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan atama bekleyen imam ve müezzin adaylarına ...
 
Diyanet Vizyon büyüttü
Diyanet İşleri Başkanlığı, Almanya’dan Japonya’ya Ukrayna’dan Bosna Hersek’e ...
25 Soruda Genel Sağlık Sigortası
1 Ocak’ta yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile Türkiye’de ...
3 Şubat Cuma günü ‘Mevlid Kandili’
Hazreti Peygamberimizin (sav)’in doğum günü olarak kabul edilen Mevlit ...
 
Bıçak taşıyana müsamaha yok
Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'da bıçakla yaralama ve bıçak taşıma vakalarının ...
Görmez, sosyal medyayı değerlendirdi
Diyanet aylık dergi Ocak sayısında sosyal medya ve iletişim ahlakını kapağına ...
Hadis Dersleri sosyal medyada
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyayı aktif olarak kullanmaya başlayan Diyanet ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri