Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
27 Aralık 2011 Salı - 03:10

Doğu Anadolu kara teslim

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 187 köy yolu toplamda bin 70 kilometre yol ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolların yeniden açılması için çalışma başlattı.

Doğu Anadolu kara teslim

AHMET AKBUĞA(İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 187 köy yolu toplamda bin 70 kilometre yol ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolların yeniden açılması için çalışma başlattı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oluyor.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum merkez'de 6, Aşkale'de 16, Aziziye'de 6, Çat'ta 4, Hınıs'ta 20, Horasan'da 36, İspir'de 10, Karaçoban'da 7, Karayazı'da 40, Köprüköy'de 20, Narman'da 5, Pasinler'de 8, Şenkaya'da 1 olmak üzeren toplam 187 köy yolu ulaşıma kapandı. Toplam bin 70 kilometrelik ulaşıma kapanan yolların yeniden açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince çalışma başlatıldı.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 9, Kars'ta eksi 7, Ardahan'da eksi 6, Ağrı ve Bayburt'ta eksi 3, Iğdır'da eksi 2, Erzincan'da eksi 1 derece olarak ölçüldü.
ELEŞKİRT'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Berkalp, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışı dolayısıyla 11'i ilçe merkezi, 58'i köylerde olmak üzere toplam 69 eğitim kurumunda eğitim ve öğretime bir gün ara verdiklerini, kar yağışının devam etmesi halinde söz konusu durumun yeniden gözden geçirileceğini kaydetti. Bu arada yetkililer, ilçede iki gündür etkili olan kar yağışı dolayısıyla yaklaşık 50 köyle ulaşımın sağlanamadığını belirtti.
AİLE HEKİMİ MAHSUR KALDI
Ardahan'da Yayla Karakolu köyüne giderken yolda mahsur kalan aile hekimi ile beraberindekiler, 3.5 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Merkeze bağlı Tunçoluk köyünden 17 kilometre uzaklıktaki Yayla Karakolu köyüne giden, aile hekimi Alkan Yeral ve Ebe Fatma Erol'un bulunduğu Nazim Yıldız yönetimindeki araç, köye 3 kilometre kala, yağış ve tipi nedeniyle kara saplandı.
Tunçoluk Köyü Muhtarı Hikmet Yıldız'dan yardım isteyen sağlık ekibi, İl Özel İdaresi ekiplerince 3.5 saatlik karla mücadele çalışmasının ardından kurtarıldı. İl Özel İdare ekipleri, aile hekimi ve ebeyi, kendi araçlarıyla, Yayla Karakolu köyüne ulaştırdı. Burada 6 günlük bebekten kan alan doktor Yeral, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, kar çilesinin başladığını belirtti. Bundan sonra, bu tür zorluklarla karşılaşacaklarını bildiren Yeral, "Bugün de görüldüğü gibi aracımız kara saplandı. İmdadımıza yetişen İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlar bizi kendi araçlarıyla köye ulaştırdı" dedi.
MUŞ'TA KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
 Muş'ta hafta sonu başlayan kar yağışından dolayı 255 köy yolu ulaşıma kapandı. Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkiinde ise bazı araçlar mahsur kaldı.Muş'ta kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü başlayan kar yağışı ekipleri seferber etti. Meteoroloji Muş Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, il merkezinde kar kalınlığı 26 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi buldu. Köy yollarıyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, kar yağışından dolayı 255 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Ekiplerin yol açma çalışmalarına aralıksız devam ettiğini ifade eden Yentür, "Bugün sabah saatleri itibariyle merkezde 70, Varto'da 80, Malazgirt'te 30, Bulanık'ta 55, Hasköy'de 10 ve Korkut'ta 10 olmak üzere toplam 255 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Şu anda yol açma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
KOZMA DAĞI GEÇİT VERMİYOR
Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkiinde ise bazı araçlar mahsur kaldı. Yoğun kar yağışı ve tipinin yaşandığı bölgede zincir takmayan araçlar başka araçların yardımıyla kurtarıldı. Şehirlerarası ulaşımla ilgili bilgi veren Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise, ekiplerin yol açma devam ettiğini belirterek, özellikle Muş-Kulp ve Muş-Ağrı karayollarına ağırlık verdiklerini kaydetti. Ömeroğlu, "Özellikle Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkiinde zincirsiz gitmeye çalışan bazı araçlar mahsur kaldı" diye konuştu.
Bursa'dan gelen misafirini alıp köye gitmeye çalışan Resul Akgün isimli vatandaş 3 saat mahsur kaldı. İl merkezindeki yakınlarına bilgi verdiğini ifade eden Akgün, "Akrabalarım geldi ve şu anda bizi kurtarıyorlar. Köye gitmeye çalışacağız. Eğer başaramazsak il merkezine geri döneceğiz" dedi.
BİTLİS'TE 103 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis'te iki gündür aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle 103 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
Kent merkezinde kar kalınlığı 20, kırsal kesimde ise 50 santimi bulurken, Bitlis genelinde 103 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarına hız vererek yolları açık tutmaya çalışıyorlar. Ayrıca İl Özel İdaresi ekipleri de köy yollarında karla mücadeleye başladılar. Karla mücadele kapsamında kapalı olan köy yollarını açan ekipler, 103 köy yolunu da ulaşıma açmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.
Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının bugün de devam edeceğini, önümüzdeki günlerde ise kar yağışının yerini güneşli ve sisli havaya bırakacağını bildirdiler.

KARS’TA 35 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipiden dolayı 35 köy yolu ulaşıma kapandı.
Karadeniz üzerinden gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisini sürdürüyor.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars’ta 35 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince çalışma başlatıldı.
Kars’ın Akyaka İlçesi’nde 4, Arpaçay İlçesi’nde 1, Kağızman İlçesi’nde 4, Sarıkmaış İlçesi’nde 15 ve Susuz İlçesi’nde 11 köy yolunun ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için çalımalar devam ediyor.
Kars’ta kar yağışı devan ediyor. Kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olduğu kaydedildi.

 
"Kadın Çiftçiler Kabuğunu Çatlatıyor"
 
Öztürk’ten Özel Aziziye’ye övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ecdadımızla gurur duyuyoruz’
Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen şehitleri anma yürüyüşü ...
Memur-Sen Fransa’yı protesto etti
Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, “Fransa Meclisi, düşünceyi suç ...
‘Fransızların yaptığına şaşırmadık’
ERZİMDER (Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) ...
 
Palandöken’de hafta sonu keyfi
Erzurum'da bulunan Palandöken Kayak Merkezi, hafta sonu yerli ve yabancı ...
'En büyük zenginliğimiz, gençlerimiz'
İki gün devam eden Bölgesel Gençlik Çalıştayı'nın kapanışında gençlerle ...
Yürekler şehitlerin hatırasında birleşti
97 yıl önce Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit olan 90 bin askerin anısına ...
 
Şehitler dua ve rahmetle anıldı
Şenkaya ilçesine Bağlı Bardız beldesinde Sarıkamış harekatında şehit ...
‘Erdoğan gençlerin idolü’
Bölgesel Gençlik Çalıştayı’na katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ...
Erzurum STK'ları tek yürek
Erzurum’da bulunan sivil toplum kuruluşları, Sağlık Bakanı Akdağ başkanlığında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri