Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
19 Ocak 2012 Perşembe - 06:56

Doğu’da ‘Beyaz Gündem’

Doğu Anadolu Bölgesi karakışa teslim oldu. Yaklaşık bin 167 köy yolunu ulaşıma kapatan kar ve tipi sebebiyle Erzurum-Bingöl karayolu ile birlikte çok sayıda ilçe karayolunda trafik durdu. Erzurum-Bingöl karayolunda kar ve tipi sebebiyle ulaşım durdu. Erzurum'un Hınıs ilçesi ile Muş'un Varto ilçesini birbirine bağlayan karayolu da kar sebebiyle kapandı. Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize İkizdere'ye ulaşımın sağlandığı Ovit Dağı Dağı geçiti kapandı.

Doğu’da ‘Beyaz Gündem’

ERZURUM gazetesi
Doğu Anadolu karakışa teslim oldu. Yaklaşık bin 167 köy yolunu ulaşıma kapatan kar ve tipi sebebiyle Erzurum-Bingöl karayolu ile birlikte çok sayıda ilçe karayolunda trafik durdu.
Kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiği Muş'ta okullar bir gün süreyle tatil edildi. Erzurum'da yaklaşık üç gün boyunca etkili olan fırtına sonrası başlayan kar yağışı kente ulaşımı vurdu. Kar yağışı ve tipi sebebiyle Erzurum ve ilçelerinde 469 köyün yolu ulaşıma kapandı.
Erzurum-Bingöl karayolunda kar ve tipi sebebiyle ulaşım durdu. Erzurum'un Hınıs ilçesi ile Muş'un Varto ilçesini birbirine bağlayan karayolu da kar sebebiyle kapandı. Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize İkizdere'ye ulaşımın sağlandığı Ovit Dağı Dağı geçiti kapandı. Karayolları Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Erzincan'da Refahiye-İliç, İliç-Kemaliye ilçelerinin bağlantıları kesildi. Ardahan'da Damal -Posof, Ardahan-Çıldır ve Ardahan Şavşat yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Kars güne hafif kar yağışıyla başlarken Ağrı'da fırtına sebebiyle 113 köyün yolu kapandı. Kar yağışının devam ettiği Erzincan'da yaklaşık 368 köyün şehir merkeziyle bağlantısı kesildi.
BİNGÖL'DE 235 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bingöl'de son bir haftadır aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 235 köy yolu ulaşıma kapandı.
Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 235 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkezde 62, Adaklı ilçesinde 32, Genç'te 41, Karlıova'da 37, Kiğı'da 25, Solhan'da 24, Yayladare'de 9 ve Yedisu ilçesinde kapanan 6 köy yolunun ulaşıma açılması için 11 greyder, 4 kepçe, 3 kar küreme kamyonu ve 11 kişilik ekiple geceli gündüzlü çalışıldığı belirtildi.
GÜROYMAK'TA KAPALI KÖY YOLLARI AÇILIYOR
Bitlis'in Güroymak ilçesinde yoğun kar yağışı sonrası Özel İdare ekiplerince kapanan köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Kar yağışının artmasıyla harekete geçen Güroymak İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı. Ceviz yatağı gurup köy yolunda yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Güroymak Özel İdare Müdürü Adem Aydoğdu yağan aşırı kar ve tipiden dolayı Ceviz Yatağı gurup köy yolunda 3 saat mahsur kaldı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aydoğdu, asılsız ihbarların hazırlanan yol açma programını aksattığını ifade ederek, "Köylerden hastamız var, cenazemiz var, doğum var, gibi asılsız ihbarlarda bulunuyorlar. Bizler de hazırlanan programın dışına çıkarak ihbar gelen köylerin yolunu açıyoruz. Asılsız ihbarlar, gerçek hastaları mağdur ediyor. Bu sebeple vatandaşlarımızdan isteğimiz, asılsız ihbarlarda bulunmasınlar. Yağan kar ve aşırı tipiden dolayı yol açmada çalışan araçlarımıza ulaşamıyoruz. Bu nedenden
dolayı yaklaşık 3 saat boyunca mahsur kaldık. Kendi imkanlarımızla Ceviz Yatağı Jandarma Karakoluna sığınarak jandarmanın yardımıyla ilçeye dönüş yapabildik" dedi.
ARDAHAN KAR'A TESLİM
Ardahan'da Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor.Ardahan'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreye yükseldiği Ardahan'da 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı olan köy yollarının açılması için Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi.
Tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolunda da ekipler yolun açık kalması için çalışmalarına devam ediyor.
POSOF'TA KAR ESARETİ
Ardahan'ın Posof ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar ve tipi ulaşımı da durma noktasına getirdi.
Posof Kaymakamı Tahir Şahin, kar yağışının ardından kapanan köy yollarının büyük bir bölümünün ulaşıma açıldığını, yaklaşık 10 saat ulaşıma kapalı kalan 2 bin 550 rakımlı Ulgar dağının sabah saatlerinden itibaren ulaşıma açıldığını söyledi.
Köy yollarının kapanması Çarşamba günleri kurulan Posof pazarını da vurdu. Pazar esnafı kar yağışı ve tipi nedeniyle tezgahlarını açamazken, açanlar ise müşteri olmadığı için kısa süre sonra pazarı kapatarak evlerine döndü.
ARDAHAN’DA 32 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Ardahan’da kar yağışı nedeniyle 32 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Ardahan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mete Özdemir, kar yağışı nedeniyle 32 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirtti.
İl genelinde yer yer etkili olan kar yağışı sonrasında 32 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade eden Ardahan İl Özel İdare Genel Sekreteri Mete Özdemir, kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız yürüttüğünü söyledi. Özdemir, “Ekiplerimiz, başta grup köy yolları olmak üzere karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını kısa zamanda açacağız” dedi.
ERZİNCAN SOKAKLARI KAYAK PİSTİNE DÖNDÜ
Erzincan ve çevresinde bir süredir etkili olan kar yağışı devam ederken, kayak sporcuları cadde ve sokakları kayak pistine çevirdi. Bir aracın arkasına bağladıkları iple, caddelerde kayak yapan sporcular ilgiyle izlendi.
Son yılların en fazla kar yağışının yaşandığı Erzincan şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, karın keyfini kayakçılar yaşadı. Kayak takımlarıyla akşam saatlerinde Erzincan sokaklarına çıkan 4 sporcu, bir aracın arkasına bağladıkları ip yardımıyla sokaklarda tur attı. Kar yağışı ve soğuğa aldırış etmeyen sporcular, vatandaşların şaşkın bakışları altında kayak yaptılar.
Otlukbeli Spor Kulübü kayakçılarından Özlem Duman (14), kar yağışını fırsat bilerek caddede kayak yaptıklarını söyledi. Amatör olarak kayak sporu ile uğraşan Adem Duman (35) ise karlı ve güzel havayı değerlendirdiklerini belirterek, "Oldukça zevkli ve eğlenceli anlar yaşadık" dedi.
ERZİNCAN’DA ULAŞIMA KAPALI KÖY SAYISI 378’E ULAŞTI
Erzincan’da 3 gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeniyle 378 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele çalışmaları köylerde hava şartlarının durumuna göre sürüyor.
Edinilen bilgiye göre 30’u merkezde olmak üzere, Kemah’ta 50, Çayırlı’da 45, İliç’te 40, Kemaliye’de 35, Otlukbeli’de 8, Refahiye’de 90, Tercan’da 60 ve Üzümlü ilçesinde 20 olmak üzere 378 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı 7 ekibin, kapalı durumda bulunan 378 köy yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
14 greyder, 3 dozer, 6 kar bıçaklı kamyon ve 3 kar püskürtme aracından oluşan karla mücadele çalışmasında 2 bin 199 kilometrelik kapalı yolun açılması planlanıyor.
-50 YERLEŞİM YERİNE ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR
Hakkari'nin Durankaya beldesinde 3 yıl önce yarıda bırakılan 7 kilometrelik yolun dar olmasından dolayı, 50'ye yakın yerleşim birimine ulaşımın güçlükle sağlandığı öne sürüldü.
Şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya beldesi ile 50 ayrı köy ve mezra yolunun ulaşımını sağlayan yolda, Van Karayolları 111. Bölge Müdürlüğü tarafından 2008 yılında bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Ancak 20 metrelik uçurumun kenarında ilerleyen 7 kilometrelik dar yolun bitirilmemesi, belde sakinleri ve çevre köylerde yaşayanların tepkilerine neden oldu. Karayolları yetkililerine tepki gösteren belde sakinleri, yolda her an ölümcül kazaların yaşanabileceğini belirterek Hakkari Valiliği
başta olmak üzere Karayolları 111.Van Bölge Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırdı.
"50 KÖYE ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR"
Belde sakinleri, "Hakkari-Geçitli yolu Durankaya beldesi üzerinden 40 yıl önce açılmıştır. O günlerin şartlarında kazma küreklerle bu yol açılmıştır. Son yıllarda bakım ve onarımına başlandı. Ancak 2008 yılında Karayolları tarafından genişletme çalışmaları başlatılan yol durduruldu. Şimdi geçit çok dar şeritte ve çok zor şartlarda yapılmaktadır. Durankaya beldesinden 22 köy, Geçitli mıntıkasından 30 köy ve mezra toplam 50 yerleşim yerine ulaşım güçlükle sağlanmaktadır. Yolun bitirilmesi için Hakkari
Valiliği başta olmak üzere Karayolları Van Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğünden destek bekliyoruz. Bakın bu yol yapılmazsa ciddi kazalara sebebiyet verecektir. Yolun alt kısmında ise 20 metrelik uçurum bulunmaktadır. Yol o kadar dar ki, bir araç bile geçmekte zorlanıyor. Ağır kış şartlarında söz konusu noktadan araçlar geçemediği için köylüler araçlarını bırakıp yaya olarak belde ve köylere ulaşmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
VARTO'DA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ
Muş'un Varto ilçesinde kar yağışı nedeniyle 100 köy ve 50 mezra yolu ulaşıma kapanırken, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi.
Varto ilçesinde hafta başında başlayan kar yağışının fırtınaya dönüşmesi ulaşımda aksamalara sebep oldu. İlçenin köy ve mezralarla bağlantısı kesilirken, Kaymakamlık kararı ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 2 gün ara verildi. Öğrenciler cuma günü gelip karnelerini aldıktan sonra sömestr tatiline başlayacak.
İlçe Özel İdaresi'nden edinilen bilgiye göre, Varto'ya bağlı tüm köy ve mezra yolları da kapandı. Kar yağışı ve fırtınan dinmesiyle birlikte 100 köy ve 50 mezra yolunun açılacağı öğrenildi.
MUŞ'TA BEYAZ ESARET
Muş'ta etkili olan kar yağışından dolayı il genelindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışından dolayı 285 köy yolu ve çok mezra yolu ulaşıma kapandı.
3 gündür etkili olan kar yağışı beyaz esarete neden oldu. Ağaçların kırılmasına neden kar yağışının aralıksız devam etmesi nedeniyle dün akşam saatlerinde birim müdürleriyle bir araya gelen Vali Ali Çınar, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Kar yağışının sabaha kadar devam etmesinin ardından eğitime bir gün ara verildi. Muş Valiliği'nden yapılan duyuruda, il genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.
285 KÖY YOLU KAPALI
Hafta başından bu yana etkili olan kar yağışı en fazla kırsal kesimde hayatı olumsuz etkiledi. 360 köyün bulunduğu Muş'ta, kar yağışından dolayı 285 köy yolu ulaşıma kapandı. çalışmalarla ilgili İHA muhabirine bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, ekipler tarafından açılan köy yolarının yoğun kar yağışı nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını belirterek, merkeze bağlı 78, Varto'da 90, Bulanık'ta 25, Malazgirt'te 50, Korkut'ta 22 ve Hasköy'de 15 olmak üzere toplam 285 köyyolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.
MUŞ-KULP KARAYOLU ULAŞIMA KAPALI
Geçtiğimiz pazar günü meydana gelen çığdan dolayı ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolu halen ulaşıma açılmadı. Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, Muş-Kulp karayolu Kozma mevkisinde çığ düşmesi nedeniyle 3 gün önce kapanan yolun hala ulaşıma açılamadığını ifade ederek "Burası dışında tüm karayollarımız açık. Ekipler sabaha kadar yol açma çalışmalarını sürdürdü" diye konuştu.
Muş Meteoroloji Şube Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde kar kalınlığının yaklaşık 70 santimetre olduğunu, en düşük hava sıcaklığı gece eksi 2 derece, gündüz sıfır derece olarak ölçüldüğünü ve kar yağışının bugün akşama kadar aralıklarla süreceğini belirtti.
KAR YENİ İŞ KAPISI OLUŞTURDU
Küçük Sanayi Sitesi'nde marangoz dükkanı işleten bir genç yaptığı kar küreklerini satışa sundu. Kar yağışının ardından bugün sabah saatlerinde Belediye Meydanı'nda satışa sunulan kar küreklerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kar küreği satışı yapan Özkan Subaşı; "Kar yağışının ardından satışa sunduğum kar küreklerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Marangoz dükkanımda bir saatte bir kürek yapıyorum ve tanesini 15 TL'ye satıyorum" dedi.
ÖLÜMÜNE EKMEK KAVGASI
Muş'ta hafta başında etkili olan kar yağışının ardından çatılarda biriken karlar işsiz vatandaşlar tarafından temizlenmeye başlandı. Her yıl yoğun kar yağışının olması sebebiyle yaklaşık üç ay boyunca çatılardaki karı temizleyerek para kazanan işsizler, bu yıl geç de olsa yeniden çalışmaya başladılar. Herhangi bir güvenlik önlemi almadan çatı temizleyen işsizler adeta ölüme davetiye çıkardı.
KARS’TA 28 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kars’ta kar yağışı sebebiyle 28 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kars il merkezinde sıcak hava etkili olurken özellikle ilçelerde hüküm süren kar yağışı ve tipiden 28 köy yolu ulaşıma kapandı.
Arpaçay’da 14, Susuz’da 1, Selim’de 12 ve Kars merkezde 1 olmak üzere toplam 28 köye ulaşım kapalı. Kars merkez, Akdere, Arpaçay; Akmazdam, Aydıngün, Bacıoğlu, Bozyiğit, Burcalı, Dağköy, Göldalı, Gülyüzü, Hasançavuş, Kakaç, Karakale, Karteştepe, Kıraç, Taşköprü.
Susuz: Kayalık, Selim; Aşağı Damlapınar, Başköy, Beyköy, Bozkuş, Büyükdere, Darboğaz, Mollamustafa, Sarıgün, Tuygun, Yamaçlı, Yenice, Yukarı Damlapınar.
İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için aralıksız çalışma yapıyor. Öte yandan ilçe ve merkez köylerde kar yağışı ve tipinin hüküm sürdüğü Kars’ta kent merkezinde ise tam tersine sıcak hava etkili oluyor. Hava sıcaklığının 5 derece olduğu kentte kar ve buzlar eriyor.
ELEKTRİK ARIZASANI GİDERMEYE GİTTİLER, KAR'DA MAHSUR KALDILAR
Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kar'da kalan işçiler kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Hekimhan İlçesi Yukarı Sazlıca köyünden Deveci köyüne karlı yolda gitmeye çalışan elektrik işçileri, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. İl Özel idaresi ekiplerinin çalışması sonucu 3 saat sonra 6 işçi kurtarıldı ve yollarına devam ettiler. Aksa Elektrik'de çalışan 6 işçinin, elektrik arızasını tamirden döndükleri öğrenildi.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE 133 KÖY'E ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
Malatya'da kar nedeniyle 133 köy'e ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, Salı günü 111 olan kapalı köy sayısı Çarşamba günü 133'e çıktı. Pütürge 27, Arapgir 7, Doğanşehir 4, Darende 13, merkez 9, Akçadağ 13, Doğanyol 6, Arguvan 4, Hekimhan 19, Yeşilyurt 8, Kale 9, Yazıhan 6, Kuluncak 8 olmak üzere toplam 133 köyün ilçe merkezleri ile irtibatları kesik durumda. Malatya'nın, merkez dahil 14 ilçesi bulunurken, sadece Battalgazi ilçesine ait köylerin yollarının açık olduğu, diğer ilçelerin yollarının kar dolayısıyla sıkıntılı olduğu vurgulandı. İl Özel İdaresi'ne ait 17 ekibin kar'dan dolayı kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Öte yandan Malatya merkeze ise 2012 yılının ilk etkili karı dün düşerken, karı gören çocuklar kar topu oynamadan kendilerini alamadı.
PÜTÜRGE VE ARGUVAN'DA OKULLARA 2 GÜN KAR TATİLİ
Malatya'nın Pütürge ve Arguvan ilçelerinde kar nedeniyle okullar iki gün tatil edildi.
İlçelerde kar yağışı olması ve bazı köylerin yolunun da kar nedeniyle kapalı olmasından ilçe kaymakamlıklarının aldığı karar gereği, ilköğretim ve liselerde 18 Ocak Çarşamba ve 19 Ocak Perşembe günleri tatil ilan edildi.
AÇ KALAN KURT İLÇE MERKEZİNE İNDİ
Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan bir kurt, Demirözü ilçe merkezine indi. Uğur Biregen isimli vatandaş, ahırın kapısında karşılaştığı kurdu tüfeğiyle vurarak etkisiz hale getirdi.
Demirözü ilçesinde aç kalan kurtlar ilçe merkezine indi. Akşam saatlerinde kahvehaneden eve gelen Uğur Biregen, ahırın kapısında karşılaştığı kurdu tüfeğiyle vurarak etkisiz hale getirdi. Bölgede etkili olan kar yağışı sebebiyle aç kalan kurtların yiyecek bulmak için ilçe merkezine kadar geldiğini anlatan Biregen, önce köpek sandığı kurdu sonradan fark ederek evden aldığı tüfeğiyle vurduğunu söyledi.
Yoğun kar yağışı sebebiyle yiyecek bulamayan kurtların ilçe merkezine daha önce de geldiğini söyleyen Biregen, ilçe halkının akşam saatlerinden sonra dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
GÜMÜŞHANE’DE 28 KÖY 'KAR'ARDI
Gümüşhane’de son günlerde etkili olan kar yağışının ardından 28 köye elektrik verilemediği bildirildi.
Çoruh Aksa Gümüşhane İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının sebep olduğu olumsuzluklardan dolayı Gümüşhane genelinde 28 köye elektrik verilemiyor.
İl Müdürü Paşa Çalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kürtün’de 15, Torul’da 7 ve Yağmurdere bölgesinde 6 olmak üzere toplam 28 köye elektrik verilemediğini söyledi.
Arızaların yoğun kar yağışından kaynaklandığını belirten Çalı, “Kürtün ve Torul bölgesinde hat kopukluğu meydana geldi. Zor şartlara rağmen ekiplerimiz bölgeye ulaştı. Tahmin ediyorum çok kısa süre zarfında Kürtün ve Torul’a bağlı 22 köyümüze elektrik vereceğiz. Ancak Yağmurdere bölgesine ulaşım sorunu var. Yollar neredeyse tamamen kapalı. Yollarımız açıldığı andan itibaren bu bölgenin de sorununu süratle gidereceğiz” dedi.
ENGELLİ KAMU PERSONELİ İLE TAŞIMALI EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE TATİL
Gümüşhane’de dün akşamdan beri devam eden kar yağışı bugün de etkisini sürdürdü. Kent merkezinde kar kalınlığı 16 santimetreye ulaştı.
Gümüşhane Valiliği’nden yapılan açıklamada ise kar yağışının devam etmesi nedeniyle il genelinde 17-18 Ocak tarihlerinde engelli kamu çalışanlarının 2 gün izinli sayıldığı, merkez ilçede 17-19 Ocak tarihleri arasında 3 gün, Şiran İlçesinde 17-18 Ocak tarihlerinde 2 gün, Kelkit ilçesinde 18 Ocak tarihinde 1 gün taşımalı eğitime tabi öğrencilerin izinli sayılacağı bildirildi. Torul ve Kürtün ilçelerinde ise okullar dün ve bugün için tatil edilmişti.
Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul ise, kent merkezinde etkili olan yağışın gün boyu devam ettiğini ve kar kalınlığının 16 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, yağışının yarın da devam etmesi ve Perşembe gününden itibaren Gümüşhane’yi terk etmesinin beklendiğini söyledi.
Öte yandan kapanan köy yollarında ise çalışmalar gün boyunca devam etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kentin doğusunda kalan vadilerde bulunan köylerde yağışın daha az gerçekleştiğini belirterek, iş makinelerinin çok sayıda köy yolunu ulaşıma açtığını söyledi. Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Yalçın, dün akşamdan beri etkili olan kar yağışıyla birlikte toplam 321 köyü bulunan Gümüşhane’nin 241 köyü ile ulaşımının kesildiğini fakat birçoğunun ulaşıma açıldığını ifade etti. Yalçın, öncelikli olarak hasta, doğum ve cenaze olan köy yollarının ulaşıma açıldığı, Torul ve Kürtün’de ise diğer ilçelere nazaran daha yoğun olan kar yağışı nedeniyle yalnızca acil durumlarda ekiplerin müdahalede bulunduklarını sözlerine ekledi.
 
 

 
542 köy yolu kapalı
 
‘Çocuklarımız kandırıldı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
542 köy yolu kapalı
Erzurum’da etkili olan yoğun kar yağışı 542 köy yolunu ulaşıma kapattı. ...
Piranha’yla Guiness’e gireceğiz
Erzurum'da 23 yaşına giren piranha balığına doğum günü partisi yapıldı. ...
Karayollarında kar seferberliği
Kar ve tipi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde şehirlerarası ve köy yollarını ulaşıma ...
 
Oltu Aldemir’e ağladı
Oltu İlçesinin tanınmış simalarından Hamza Aldemir (49) hayatını kaybetti
Erzurum’a bilişim ufku
Erzurum’da son zamanlar da tartışılma konusu olan “Erzurum bilişim üssü ...
2'inci OSB'de müjdeli haber
Erzurum’da kurulması planlanan 2. OSB’nin altyapı proje ihalesi tamamlandı. ...
 
Kar turizmi de vurdu
Palandöken Kayak Merkezi'nde saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ...
469 köy yolu kapandı
469 köy yolunun kapandığı Erzurum’da Karayolları ekiplerince çığ ve tipiden ...
Denktaş için sala verildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri