Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
10 Kasım 2011 Perşembe - 06:20

Dursun öğretmenden hala haber yok

Görev yaptığı Erciş'teki oturduğu bina yıkılan ancak kendisinden haber alınamayan coğrafya öğretmeni Dursun Demir'in yakınları umutla bekleyişlerini sürdürüyor.

Dursun öğretmenden hala haber yok

 ERZURUM
Görev yaptığı Erciş'teki oturduğu bina yıkılan ancak kendisinden haber alınamayan coğrafya öğretmeni Dursun Demir'in yakınları umutla bekleyişlerini sürdürüyor.
Yaklaşık 1 ay önce Erciş'e atanan coğrafya öğretmeni Dursun Demir'in (29) oturduğu Beyoğlu Apartmanı, 7.2 büyüklüğündeki Van depreminde yıkıldı. Binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarında ise Dursun Demir bulunamadı.
ÇALMADIK KAPI BIRAKMADILAR
İlçedeki tüm arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasına rağmen Demir'e ait bir ize ulaşılamazken, bazı görgü tanıkları öğretmen Demir'i depremden sonra sağ gördüklerini öne sürdü. Bunun üzerine ilçeye gelen Demir'in yakınları kendi imkanları ile Demir'i bulmak için çalmadık kapı bırakmadı.
UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Demir'in fotoğraflarının bulunduğu ilanlar hazırlayarak, ilçenin dört bir yanına asan Dursun Demir'in amcası Hanifi Demir, yaptığı açıklamada, yeğenini arama çalışmalarından bir sonuç alamadıklarını ve Erzurum'a döndüklerini kaydetti.
Yakınlarıyla birlikte 10 gün süreyle Erciş'te yeğenini aradıklarını anlatan Demir, şunları söyledi:
"Dursun'u bulabilmek için depremden sonra Erciş'e geldik. Hastaneleri aradık ve hiçbir yerde yeğenime ait iz bulamadık. Bazı görgü tanıkları Dursun'un depremden sağ olarak kurtulduğunu ve depremden sonra kendisini gördüklerini söylediler. Bazı insanlar yemek kuyruğunda, kimisi kaldırımda gördüğünü belirtti. Fotoğraflarını gösterdiğimiz bazı çocuklar da Dursun'u gördüklerini, bilinçsizce dolaştığını anlattı. Yeğenimin, depremde yaşadığı şokla şuurunu kaybettiğini ve bilinçsizce dolaştığını zannediyoruz. Arama çalışmalarını polis ve jandarmaya devrettik. Artık bizim yapacağımız çok şey kalmadı. Güvenlik güçlerinden gelecek, mutlu haber bekliyoruz."
Bayramın 1. gününde yeniden Erciş'e gittiklerini ve arama çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldıklarını anlatan Demir, bir köyde yeğeninin görüldüğü ihbarını aldıklarını ancak o ihbardan da bir sonuç çıkmadığını söyledi.
‘YETER Kİ SAĞ OLSUN’
Dursun Demir'in bulunması için Türkiye genelinde duyurular yapıldığını hatırlatan Hanifi Demir, şöyle devam etti: "Yeğenimin fotoğraflarının bulunduğu kayıp ilanları hazırlatmıştık. Bu ilanlar kanalıyla bize çeşitli ihbarlar geliyor. Yeğenimi gördüğünü söyleyen çok insan var. Ancak bugüne kadar kendisinden haber alamadık. Depremle ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı ile görüştük. Depremde hayatını kaybedenlerle ilgili dosyalar incelenecek. Cesetlere ait bilgiler karşılaştırılacak. Belki yeğenim depremde ölmüş, cesetler karışmış olabilir. Bu incelemeyle birlikte yeğenimin sağ olduğundan emin olmak istiyoruz. O zaman arama çalışmaları ona göre devam edecek. Dursun, bilinçsiz şekilde dolaşıyor olabilir. Kendisini gören olursa lütfen bize veya en yakın güvenlik güçlerine haber versin."
ENKAZDAN ÇIKMADI
Dursun Demir'in ablası Kezban Aslan da, kardeşinin depremden bir gün önce arkadaşlarıyla birlikte çekilmiş fotoğraflarını bulduklarını söyledi.
Kardeşinin deprem sırasında evde olduğunu öğrendiklerini ancak evin enkazından kardeşinin çıkmadığını ifade eden Aslan, "Dursun, arkadaşlarıyla depremden bir gün önce Van Gölü'nün kenarında gezmiş, fotoğraf çektirmiş. Deprem olduğu gün, arkadaşlarıyla pikniğe gitmek için sözleşmişler ve evlerine dağılmışlar. O sırada deprem olmuş. Dursun'un yanından hiç ayırmadığı çantası binanın enkazından çıktı ama kendisi bulunamadı. Depremden sağ olarak kurtulduğuna inanıyoruz. Ama kendisinden hala haber alamadık, artık dayanamıyoruz. Kardeşimi gören olursa lütfen bize yardımcı olsun" diye konuştu.
 

 
Düğünden dönerken yaşamını yitirdi
 
Müftülükten örnek çalışma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ, partililerle bayramlaştı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Siyaset yapanlar teröristle arasına mesafe ...
3 günde 15 kaçak kurban yakaladılar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kaçan kurbanlık boğaların yakalanması için ...
Akdağ şehit ailesinin acısını paylaştı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde geçtiğimiz ekim ...
 
‘Bayramlar Özel Günler’
Erzurum protokolü, Kurban Bayramı'nın ilk günü Öğretmenevi’nde bayramlaştı. ...
Hüseyin Er'den sevindirici haber
Erzurum'da kurban keserken kalp krizi sonucu kalbi duran Hüseyin Er, kaldırıldığı ...
60 kişi hastanelik oldu
Erzurum'da bayramın ilk günü 60 kişi, kurban keserken vücutlarının çeşitli ...
 
Acemi kasaplar hastaneyi doldurdu
Oltu ilçesinde bayram namazı sonrası kurbanlarını kesmeye çalışırken el ...
Bayramınız mübarek olsun..
Tüm okurlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, Bayramın Milli birlik ...
Arafat'ta gözyaşlarıyla mahşer günü
Kutsal topraklarda 100 bini Türk 4 milyon kişi, haccın en önemli rükünlerinden ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri