Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Oltu’da altyapı seferberliği
Oltu’da altyapı seferberliği
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Ambulans helikopter imdada yetişti
Ambulans helikopter imdada yetişti
HABERLER>EKONOMİ
1 Ağustos 2024 Perşembe - 16:34

ETSO’da 6. Bölge Teşviki mesaisi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın da katıldığı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Erzurum Ticaret ve Sanayi odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ETSO’da 6. Bölge Teşviki mesaisi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'ın da katıldığı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Doğu Anadolu Bölge Toplantısı Erzurum Ticaret ve Sanayi odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i; Bakan Yardımcısı, OSBÜK Heyeti ve ETSO Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte ziyaret ettiler.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye İlçe Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Murat Urkuç, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fırat Karakaya, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Elazığ, Kars, Erciş, Oltu ve Pasinler Yönetim Kurulu Başkanları, Bölgemizin ve Şehrimizin İş İnsanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın'ın açılış konuşmasıyla başladı.

“Üretim ve ihracat potansiyelini artırmak zorundayız”

Başkan Özakalın; “İlimizin, Sağlık, Turizm ve Eğitim konularında değerli yatırımlarının bulunduğunu dile getirdi. Erzurum Tarım ve Hayvancılıkta maalesef istediğimiz seviyede değil. Bunun yanında sanayi ve sanayileşmede atılım yapmanın önemli olduğu bir noktaya geldik. İlimizin üretim ve ihracat potansiyelini artırmak zorundayız. Bu sebeple 2. Organize Sanayi Bölgemizi çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat destekleriyle yeni tahsis edilecek alanla birlikte ilk etapta 2.5 Milyon metrekare akabinde Büyükşehir Belediyesinin Kamulaştırma yapması ile de 5 Milyon metrekareye genişleyecek olan alanda üretim ve sanayileşme alanına kavuşmuş olacağız. Muadil Organize Sanayi Bölgelerine göre 2. OSB'miz konum itibari ile çok cazip bir noktadadır. Ülkemizin 7 adet sınır kapısına ve 2 adet büyük limanına yakınlığı ve Zengezur koridorunun devreye girmesi ile de ihracat ve lojistik üssü haline gelecektir.

“6. Bölge Teşvikleri Devam Etsin”

Ayrıca Özakalın; “Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan'dan şehrimizde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin 2024 yılı sonunda bitecek olan 6. Bölge Teşvik Sistemine devam etmesini talep etti. Konuşmasında, “Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği Mevzuat Değişikliği Hakkında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı SEGE Endeksinin Güncellenmesi ve Erzurum'da Serbest Bölge Kurulması” hususlarına da değindi. Dünya Bankası Altyapı ve Enerji Sektörleri Kıdemli Yöneticisi Yeşim Akçollu “Dünya bankasının OSB'lere yönelik destekleri” konulu bir sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Divanda bulunan Bakan Yardımcısı, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayarak interaktif bir görüşme gerçekleştirildi. Toplantı sonunda ise Başkan Özakalın, Bakan Yardımcısı ve OSBÜK Başkanına İşlemeli Semaver ve karşılıklı olarak plaket takdim ettiler.

 
Şenkaya Müftüsü Çelebi Oltu’ya atandı
 
Gazetecilerden siyah çelenkli tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Doğu Anadolu Bölgesi OSB'lerle kalkınacak’
OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.
İSO İkinci 500 açıklandı
Aşkale Çimento Grubunun ihracat üssü olan Kavçim Çimento Fabrikası, İstanbul ...
Erzurum Havalimanı uçak sefer sayısı artırıldı
Erzurum Valiliği t Ağustos ayı içinde Erzurum-İstanbul seferleri için ...
 
‘Erzurum’da 642 yatırımın 33’ü tamamlandı’
Vali Mustafa Çiftçi, 'limizde yürütülen 642 adet kamu yatırım projesinin ...
Ekonomik güven endeksi 94,4 oldu
Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 95,8 iken, Temmuz ayında yüzde 1,5 ...
Yumaklı'dan tarımsal üretimde güçlü Türkiye vurgusu
Bakan Yumaklı, bu desteklerin, büyük ve küçükbaş hayvancılık ile arıcılık ...
 
Ticaret sektöründe Erzurum farkı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Haziran ayında 1,3 milyar ...
KUDAKA’dan 8 projeye teknik destek
KUDAKA Teknik Destek Programı 3. Dönem sonuçları açıklandı
5’inci Bölge Mayıs ayı teşvik verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri