Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’da Erzurum istişaresi
ETSO’da Erzurum istişaresi
Kayadaki Atatürk silüeti görenleri şaşırtıyor
Kayadaki Atatürk silüeti görenleri şaşırtıyor
‘Gel Zaman Git Zaman’
‘Gel Zaman Git Zaman’
Gazze'de can kaybı 37 bin 431’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 431’e yükseldi
14 ilde kurban dolandırıcılarına operasyon
14 ilde kurban dolandırıcılarına operasyon
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Haziran 2024 Pazar - 00:32

Erbaş, Arafat'ta vakfe duası yaptırdı

Erbaş, Arafat'ta yaptığı vakfe duasında Gazze'nin yetimlerin ve öksüzlerin yurduna döndüğünü belirterek, "Ey zalimleri alçaltan ve zillete düşüren Rabb'imiz. Kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden katliam yapanları sana şikayet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erbaş, Arafat ta vakfe duası yaptırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arafat'ta yaptığı vakfe duasında Gazze'nin yetimlerin ve öksüzlerin yurduna döndüğünü belirterek, "Ey zalimleri alçaltan ve zillete düşüren Rabb'imiz. Kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden katliam yapanları sana şikayet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arafat'ta Türk Hacı adaylarıyla birlikte vakfe duası yaptı. Başkan Erbaş vakfe duasında, bu yıl da Arafat'ta bulundukları için Allah'a şükrederek dualarının kabul edilmesini diledi. "Şehirlerin anası" Mekke'ye, münevver şehir Medine'ye, kutsal emanet Kudüs'e selam gönderen Başkan Erbaş, "Ey mülkün sahibi, kainatın hakimi, devletimizi, milletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle. Milletimizin bekasını sarsacak, huzur ve kardeşliğimizi bozacak her türlü dahili ve harici düşmanlardan memleketimizi halas ve emin eyle. Ülkemizi zayıf düşürmeye çalışanlara, istiklal ve istikbalimize kastedenlere, varlığımıza ve vatanımıza göz dikenlere fırsat verme. İslam'ın yüce değerlerini, çirkin emelleri için kullananlardan, istismar edenlerden sana sığınıyoruz. Zalimlerin, hainlerin, kafirlerin, münafıkların kurdukları tuzakları kendi başlarına ma'kus eyle Allah'ım" diye konuştu.
Birlik ve beraberliğin, huzur ve kardeşliğin daim olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Erbaş, "Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, ayrılığa düşüp güçsüz kalmaktan bizleri muhafaza eyle. Bildiğimiz ve bilemediğimiz düşmanlara karşı bize feraset, dirayet ve güç ver Allah'ım. Bize güç ver ki onurumuz, harim-i ismetimiz çiğnenmesin. Bize güç ver ki mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin. Bize güç ver ki gök kubbemizde yankılanan ezanlarımız dinmesin. Bize güç ver ki bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımız göklerden inmesin Allah'ım" ifadelerini kullandı.
Bugün farklı coğrafyalarda hayatı zindana çevrilen Müslümanların, mazlumların feryadı arşa dayandığını dile getiren Erbaş, şunları kaydetti:
"İnsanlığı, hukuku ve ahlakı hiçe sayarak dünyayı yaşanmaz hale getirenlerin kötülükleri ayyuka çıktı. Nice Müslüman zulme uğradı. Nice İslam toprağı kana bulandı. Nice bebekler katledildi. Nice anneler gözyaşına boğuldu. Çevresini mübarek kıldığın Mescid-i Aksa şimdi garip. Gazze, yetimlerin, öksüzlerin yurduna döndü. Yangın yeri oldu yüreklerimiz. Gözü yaşlı annelerin hüzünlü dualarıyla, yetim çocukların yürek yakan hıçkırıklarıyla Sen'den niyazda bulunuyoruz. İnsanlık için, alem-i İslam için Sen'den yardım niyaz ediyoruz. Bize katından bir rahmet gönder ve bize bir çıkış yolu göster Allah'ım. Bize katından bir rahmet gönder ve bize bir çıkış yolu göster Allah'ım. Ey zalimleri alçaltan ve zillete düşüren Rabb'imiz. Kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden katliam yapanları sana şikayet ediyoruz. Haddi aşanları, kendilerine zillet damgası vurulmuş olanları sana şikayet ediyoruz. Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin hasmısın. Bu zalim ve azgınlara karşı masumlara, mahzunlara ve mazlumlara medet eyle Allah'ım. Ey darda kalanların imdadına yetişen Rabb'imiz, bize rahmetinle nazar eyle. Ümmet-i Muhammed'e bu şiddetten, bu zulmetten azade bir hayat bahş eyle. Haksız, vicdansız, hukuksuz ve insafsız saldırılara maruz kalan Filistinli kardeşlerimize yardım eyle Allah'ım. Dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun ezilen, açlık, kıtlık ve sefalet çeken çaresizlere yardım eyle Allah'ım. Mazlumlara imdat eyle Allah'ım. Masum ve mazlumların ahını zalimlerde bırakma Allah'ım. Masum ve mazlumların ahını zalimlerde bırakma Allah'ım."

Müzdelife'ye geçilecek
Akşam saatlerinde Arafat'tan ayrılacak olan hacı adayları, Müzdelife'ye geçecek. Hacı adayları burada akşam ve yatsı namazlarını birleştirerek "Cem-i tehir" yapacak, daha sonra Müzdelife vakfesini gerçekleştirecek. Müzdelife'de şeytana atılacak taşları toplayacak olan Hacı adayları, daha sonra Mina'daki "Cemerat" bölgesine geçecek.
Hacı adayları Kurban Bayramı'nın ilk günü "Büyük şeytana" 7 taş atacak, taşlamanın ardından kurban kesimi ile tıraş sonrası ihramdan çıkacak, ziyaret tavafı ve sa'y yaparak Hac farizasını tamamlayacak.

 
Ürüşan: 'Kurbanlarınızı ehil kasaplara kestirin'
 
Bahçeli’den Kurban Bayramı mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ürüşan: 'Kurbanlarınızı ehil kasaplara kestirin'
Erzurum Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Abdülkadir Ürüşan, kurbanın ...
Koca'dan 'Onaylı Randevu Sistemi' açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Onaylı Randevu Sistemi'nin sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Göç İdaresinden Çiftçi’ye brifing
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum İl Göç İdaresi’ne bir ziyarette bulundu.
 
Yasak alanda kurban kesimine 4.8 bin lira ceza
Kurban Bayramı süresince yasak alanlarda kurban kesenlere ve atıklarını ...
ASHB’den yeni proje
Bakan Göktaş, “TÜBİTAK ile iş birliğinde, Türkiye'de ilk defa gerçekleştireceğimiz ...
Tanfer: ‘Türk Kızılay merhamet çınarı’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türk Kızılayı’nın 156. kuruluş yıl dönümünü kutladı.
 
Sekmen tarım yaklaşımını paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, il genelinde yapımı devam eden ...
Meteorolojiden 12 Haziran uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tüm ülke genelinde olduğu gibi Erzurum içinde ...
Çevrefest’te Büyükşehir Projeleri gündemi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkent’te düzenlenen ÇEVREFEST’te Erzurum rüzgârı estirdi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri