Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
30 Haziran 2012 Cumartesi - 08:20

Erdoğan'dan Üniversiteye övgü

Başbakan Erdoğan, Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en görkemli üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, “Latinlerin bir sözü var,‘ışık doğudan gelir’ diye. Erzurum tarihte bir kültür ve medeniyet şehri olarak ışığa kaynaklık ediyordu, bugün de Atatürk Üniversitesi aynı misyonu, hikmet ve nuru, en güzel şekilde yayıyor” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan dan Üniversiteye övgü

AHMET AKBUĞA - DURSUN MURAT AYDIN - MUSTAFA BİÇER
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Senatosu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Uluslararası İlişkiler Dalında Fahri Doktora verdi. Başbakan Erdoğan’a doktorası Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törende takdim edildi. Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’un öneminden söz etti ve “Vücutta kalp ne ise, Türkiye’de de Erzurum odur” dedi. Hükümet’in Erzurum’a ve Atatürk Üniversitesi’ne verdiği destek ve yapılan yatırımlar için teşekkür eden Rektör Koçak, daha sonra Atatürk Üniversitesi’ne tanıtan bir sunum yaptı.
“55. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Üniversitemizin, 70 binin üzerinde öğrencisi, 2500 öğretim elemanı ve 3500 idari personeli ile bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetleri artarak devam etmektedir” diyen Koçak, “Biraz önce açılışını yaptığımız kalp merkezi ile birlikte hastanemiz 1300 yatak kapasitesine ulaşmış, organ nakli, tüp bebek ve kemik iliği merkezi yoğun bakımı, radyoloji ve kardiyoloji üniteleriyle bölge ülkelerine de hizmet vermeye başlamıştır” değerlendirmesini yaptı.
AVRUPA KAMPÜSÜ
Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin misyonu gereği, Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılırken aynı zamanda Avrupa’daki, özellikle Türk çocukları başta olmak üzere, tüm öğrencilere Almanca, İngilizce ve Türkçe eğitim verecek “Atatürk Üniversitesi Avrupa Kampüsü” nün kurulması kararını Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulduğunu anlattı.
KOÇAK’IN SUNUMU
“Üniversite olarak bilim ve teknolojik çalışmaları teşvik edip, destek olurken diğer taraftan da tarihi şahsiyetlerimizi de kaynak eser olarak kütüphanelerimize kazandırma çalışmalarımız devam etmektedir” diyen Koçak, şunları kaydetti:“Tüm ülkemize olduğu gibi Erzurum’a da büyük hizmetler getirdiniz. Bunlardan biri de kış sporları için yapılanlardır. Bu tesisler sayesinde Erzurum Kış Sporları Merkezi haline gelmiştir. İnşallah ileride Kış Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapar. 2500 dönüm üzerine inşası başlanan gözlem evi Avrupa’nın en büyük, Dünya’nın 4. büyük uzay araştırmaları merkezi olacaktır. Yine, Çanakkale şehitleri 15-20 yıl önce bu kadar bilinmiyor ve oraya bu kadar turist gelmiyordu. Sarıkamış da bu hale gelecektir. Bölgemiz, biyoçeşitlilik bakımından en zengin bölgelerden birisidir. Bunlara sahip çıkılmalıdır. Ayrıca, Erzurum’a deniz gelmedi, fakat Ovit Tüneli ile Karadeniz’i Erzurum’a yaklaştırdınız; Erzurum artık denize 2 saatlik mesafededir. Diğer taraftan sağlık ve eğitim merkezi olan Erzurum’un dünyada tanınır hale gelmesi için gelen turist, öğrenci, sporcu, engelli, genç, ihtiyar herkesin istifade edeceği bir alanın oluşturulması gerekiyordu. Bu gerekliliği yerine getirmek için başta Orhan Güvenen hoca olmak üzere, emeği geçen hocalar ve diğer Erzurum sevdalılarıyla birlikte bir proje geliştirdik. İnşallah bu projemizi de desteğinizle gerçekleştireceğiz.”
SENATO KARARI
Rektör Koçak, daha sonra Atatürk Üniversitesi Senatosu’nun 22 Eylül 2011 tarihli toplantısında alınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Fahri Doktora verilmesiyle ilgili 5/120 sayılı kararı okudu. Karar şöyle:“Rektörlük Makamının Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Fahri Doktorluk Unvanı verilmesine ilişkin teklifi görüşüldü.
21. Yüzyılın güçlü liderlerinden, modern Türkiye’nin geleceğinin inşasında büyük hedefleri olan gelişmişlik yolunda yaptığı atılımlara büyük katkı sağlayan; uluslararası ilişkilerde ülkemizi vakarla temsil eden; milletimizin her kesimini hiçbir ayırım yapmadan büyük bir duyarlılıkla ve anlayışla kucaklama çabasında olan; ulusal ve uluslararası düzeyde yürüttüğü politikalarla insanı merkeze alan; tüm enerji ve birikimini insanlık için harcayan; sorunlar karşısında kararlılık gösteren, yılmaz ve yorulmaz tavırlar sergileyen; eğitimi önceleyen, bilim ve teknolojinin ülkemizde yer tutması, gelişmesi ve çağı yakalaması yolunda atılan adımlara öncülük eden, destekleyen; ülkemizin dünyada yıldızının parlaması, sözü dinlenir bir ülke haline gelmesi için öngörülü ve tutarlı tavırlar sergileyen, kısacası ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren her alandaki cesur, basiretli karar ve eylemlerinden dolayı; Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a “Uluslararası İlişkiler” dalında Fahri Doktorluk unvanı verilmesine, oybirliği ile karar verilmiştir.”
Prof. Dr. Hikmet Koçak, daha sonra sahneye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a doktora cübbesini giydirdi ve diplomasını verdi. Koçak, ayrıca İbrahim Hakkı Sempozyumu kitapları ile hattat Yrd. Doç. Dr. Yusuf Bilen’in yazdığı levhayı takdim etti.
ERDOĞAN’IN KONUŞMASI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine takdim edilen fahri doktor nedeniyle duygulandığını ve gurur duyduğunu belirterek, “Bu anlamlı doktora için Atatürk Üniversitesi’ne ve Senatörlere teşekkür ediyorum” dedi.
Başbakan Erdoğan, Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en görkemli üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, “Latinlerin bir sözü var,‘ışık doğudan gelir’ diye. Erzurum tarihte bir kültür ve medeniyet şehri olarak ışığa kaynaklık ediyordu, bugün de Atatürk Üniversitesi aynı misyonu, hikmet ve nuru, en güzel şekilde yayıyor” değerlendirmesini yaptı. Hükümetleri döneminde Atatürk Üniversitesi’ne çok büyük yatırımlar yapıldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, bu yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Avrupa Atatürk Üniversitesi ile ilgili her türlü adımın atıldığını daha ifade eden Erdoğan, Türk üniversitelerinin artık küresel düzeyde eğitim, öğretim yapmaları gerektiğini, hükümet olarak eğitime verdikleri destekle bu yolu açmaya devam edeceklerini anlattı.
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin bu yıl 500 öğrenci ile eğitime başlayacak olmasının da mutluluk verici olduğunu ifade eden Erdoğan, öğrenci sayısının kısa sürede artmasını arzuladıklarını kaydetti.

 
Başbakan Erdoğan’a ilginç hediye
 
Yaz Spor Oyunları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddet’e uluslararası sorgulama
Her alanda artmaya devam eden şiddet, uluslarası sempozyumla masaya yatırıldı
Öztürk konuk öğrencileri ağırladı
Vali Sabahattin Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, ...
Öğrenciler tarih turunda
Erzurum’da "Seyyah ulu çınarın izinde" projesi kapsamında 120 öğrenci ...
 
A.Ü'den tarihi protokol
Atatürk Üniversitesi tarihi bir adım daha atarak Türkiye’nin Avrupa’daki ...
Türkez ‘Nanoteknoloji’yi anlattı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ...
Şiddete karşı işbirliği
Eğitim ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması ile okullarda güvenli ...
 
‘Çocuklarımızı Kur’anla buluşturalım’
Diyanet Aylık Dergi, yaz Kur’an kurslarının açılması nedeniyle Haziran ...
Protokol çadırı uçtu
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bayburt’un Bayraktar köyünde Baksı ...
Diş Hekimliği’nde mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1976’dan günümüze bin 443 mezun verdi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri