Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Nisan 2016 Çarşamba - 02:09

Ermeni yalanı sergiye çıktı

Yurtsever’in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni, ABD ve Osmanlı arşivlerinde bulduğu çok sayıda fotoğraf, belge ve harita 20-24 Nisan tarihleri arasında “Kadirli’den Dünyaya Tarihi Yansımalar” konulu açık hava sergisinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Ermeni yalanı sergiye çıktı

Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever’in 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni, ABD ve Osmanlı arşivlerinde bulduğu çok sayıda fotoğraf, belge ve harita 20-24 Nisan tarihleri arasında “Kadirli’den Dünyaya Tarihi Yansımalar” konulu açık hava sergisinde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Cezmi Yurtsever, Osmanlı döneminde Adana’dan Halep’e giden Ermeniler’in bandoyla karşılanmasının Ermeni Soykırımı’nın yalan olduğunu gösterdiğini ileri sürdü. 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili Osmanlı, Ermeni ve Batı ülkelerindeki arşivlerde yaptığı araştırmalarda çok sayıda belge bulduğunu açıklayan Yurtsever, şöyle konuştu:

“Özellikle Osmanlı'nın son döneminde Ermeni yardım çalışmalarını yürüten Armenian General Benevolent Union (AGBU) kuruluşunun 1915 ve sonrasında Osmanlı Ermenileri ile ilgili sürgün, göç, ve yerleşim çalışmalarını yansıtan çok sayıda fotoğraf ve belgeye ulaştım. AGBU'nun fotoğraf arşivinde bulunan 1915 yılı mayıs ayında Ermeni Tehciri'nin başlaması ile birlikte Halep'e gelen ilk kafilenin Osmanlı yöneticileri ve halktan ileri gelenler tarafından bando ile karşılanması fotoğrafına ulaştım. Bu fotoğraf Ermeni Soykırımı’nın yapıldığı görüşlerini ısrarla savunan ve tarihe ön yargılı bakan çevreler ve tarihçiler için çok önemli bir belge özelliği taşıyor. Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı günlerde, Erzurum üzerinden Erzincan'a kadar yaklaşan Rus askerlerinin ve onlarla işbirliği yapan isyancı Ermeni komitacılarının yaptığı vahşi katliamların yaşandığı günlerde Osmanlı yönetiminin savaş şartları sona erinceye kadar Anadolu Ermenileri'nin bir kısmını Suriye'ye zorunlu göç ve yerleşime göndermesi esnasında yaşanan insani bir olayı yansıtıyor ve Adana'dan Halep'e gelen Ermeniler bando ile tören yapılarak karşılanıyor. Bu fotoğraf Ermeni Soykırımı olayının koskoca bir yalan olduğu görüşlerini de gözler önüne seriyor olması bakımından Emeni Arşivlerinde bulunan önemli bir belge bakımından önemli.”

Ermeni diasporasına bağlı tarihçilere de seslenen Yurtsever, “Ermeni AGBU Arşivinde bulunan ‘1915 yılında Adana Ermenileri'nin Halep'te bando ile karşılanması’ fotoğrafındaki gerçekleri nasıl açıklarsınız?” diye sordu. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde açacağı sergiye ilişkin de bilgiler aktaran Yurtsever şunları söyledi:

“Ermeni, ABD ve Osmanlı Arşivlerinde bulduğum 1915 olayları ile ilgili çok sayıda fotoğraf belge ve haritayı ‘Kadirli'den Dünyaya Tarihi Yansımalar’ konulu açık hava sergisinde 20-24 Nisan tarihlerinde halkın bilgisine sunulacak. Bu sergiye ‘Ermeni konusuna’ ilgi duyan herkesi davet ediyorum. Sergi kapsamında yer alan önemli belgelere göre, 1915 yılında ABD'nin Halep Konsolosu Jackson'un iskan raporları. Ermenilerin Deyrizor ve Rakka yöresindeki yerleşim yerlerinin Osmanlı arşivinde bulunan haritası. 1921 yılına gelinceye kadar 817 bin Ermeni'nin Tehcir sonrası Anadolu'dan ayrılarak dünyanın çeşitli ülkelerine gittikleri hakkında ABD Arşivinde bulunan raporun tanıtılması ile ilgili belgeler ve fotoğraflar sergilenecek.”

 
‘Bu iş bitecek’
 
Hainlerin planı deşifre oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ilk 30’un içinde
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum 2015 yılı ölçeğinde boşanma sayısının en az olduğu ilk 30 il içinde yer aldı.
Sofu Dede rahmetle anılacak
Tabak, Karaisalı’nın Kaledağı Köyünde bu yıl 7.'ncisi düzenlenecek olan ...
ATA-PDREM faaliyete başladı
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Psikolojik Danışman ve Rehberlik Araştırma ...
 
Kadına şiddete hayır…!
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ...
''Kuran'ı yaşamaya çalışmalıyız...''
Diyanet İşleri Başkan'ı Görmez, Kuran’ı Kerim’in yeryüzüne rahmet olarak ...
Gür’den TÜİK brifingi
TÜİK Erzurum Bölge Müdürü Ahmet Gür, Ekonomik Araştırmalar Grup Sorumlusu ...
 
TÜİK’ten bölgesel açılım
TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü, Erzincan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ...
Mc. Carthy'den Tarihi Doğru
Prof. Dr. Justin Mc Carthy, Birinci Dünya Savaşı tehlikesi karşısında ...
‘Aile toplumun temeli’
Toplumda sağlıklı ailelerinin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri