Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hindistan uçağı Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı
Hindistan uçağı Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı
PFDK’dan altı 1’inci Lig ekibine ceza
PFDK’dan altı 1’inci Lig ekibine ceza
Üniversite – Şehir bütünleşmesinde yeni süreç
Üniversite – Şehir bütünleşmesinde yeni süreç
Tortumspor’da BAL heyecanı
Tortumspor’da BAL heyecanı
Erzurum’da 328 gıda işletmesi denetlendi
Erzurum’da 328 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>EKONOMİ
22 Temmuz 2024 Pazartesi - 08:20

Erzurum’un kamu harcama payı artışta

**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’un Mayıs ayında yüzde 12.73 olan bölge toplamındaki kamu harcama payı, Haziran ayında yüzde 12.86’ya yükseldi.

Erzurum’un kamu harcama payı artışta

Erzurum’un Mayıs ayında yüzde 12.73 olan bölge toplamındaki kamu harcama payı, Haziran ayında yüzde 12.86’ya yükseldi. İlin Türkiye toplamındaki kamu harcama payı ise bir önceki aya göre gerileyerek yüzde 0.51 olarak gerçekleşti.

ERZURUM ODAKLI VERİLER

Erzurum’da bu yılın Haziran döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 31 bin 582 TL olarak bildirildi. Erzurum’un kamu harcamaları payı bölge toplamında yüzde 12,86, ülke toplamında yüzde 0,51’lik pay gösterdi. Erzurum kamu hizmet harcamaları tutarı yüksekliği düzeyinde iller sıralamasında 22’inci sırada yer aldı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 2024 HAZİRAN VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2024 Haziran dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Erzurum’da kamu fonksiyonel harcamaları toplamı içinde ilk üç sırayı ekonomik iş ve hizmetler, eğitim ve sağlık aldı. Yılın ilk iki ayında Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 16,67, eğitim giderleri yüzde 33,0’lık pay oluşturdu.

ERZURUM HAZİRAN AYI KAMU HARCAMALARI

Erzurum’da 2,6 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 67,9 milyon TL çevre, 100,0 milyon TL toplum refah ve iskanı, 3,9 milyar TL sağlık, 962,9 milyon TL din ve kültür, 7,8 milyar TL eğitim, 383,5 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 23,6 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

KUDAKA BÖLGESİ HAZİRAN AYI KAMU GİDERLERİ

2024 Haziran döneminde KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinde 2,8 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 68,0 milyon TL çevre, 118,6 milyon TL toplum refah ve iskanı, 5,7 milyar TL sağlık, 1,3 milyar TL din ve kültür, 11,1 milyar TL eğitim, 615,5 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 34,9 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ KAMU HARCAMALARI

Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinin oluşturduğu Kuzeydoğu İstatistik Bölgesi İllerinde 4.2 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 93,6 milyon TL çevre, 138.6 milyon TL toplum refah ve iskanı, 9.5 milyar TL sağlık, 2.1 milyar TL din ve kültür, 20.9 milyar TL eğitim, 1.1 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 65,2 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi İllerinde 11,6 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 345,2 milyon TL çevre, 804,7 milyon toplum refah ve iskanı, 27,6 milyar TL sağlık, 5,2 milyar TL din ve kültür55,8 milyar TL eğitim, 2,6 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 184,1 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti

  2024 HAZİRAN ÜLKE GENELİ KAMU HARCAMALARI

Türkiye’de 573,0 milyar ekonomik iş ve hizmetler, 5,8 milyar TL çevre, 145,6 milyar TL toplum refah ve iskanı, 387,3 milyar TL sağlık, 88,5 milyar TL din ve kültür, 666,1 milyar TL eğitim, 929,4 milyar TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 4,5 trilyon TL tutarında kamu harcaması kaydedildi.

ERZURUM 22’İNCİ SIRADA+

Erzurum Mayıs ayında olduğu gibi Haziran ayında da kamu harcamalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde Van’ın ardından ikinci, Ülke iller sıralamasında ise 22. sırayı aldı. Ülkede kamu harcamalarının en yüksek olduğu 25 il; Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Diyarbakır, Bursa, Adana, Antalya, Urfa, Gaziantep, Mersin, Kocaeli, Samsun, Kayseri, Hatay, Van, Trabzon, Balıkesir, K.Maraş, Eskişehir, Manisa, Erzurum, Aydın, Elazığ olarak bildirildi.

ERZURUM BÖLGEDE KAMU GİDERİNDE 2’İNCİ+

Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kamu harcaması yüksekliği bakımından 2’inci sırayı aldı. Dönemde Van’da 28,8 milyar, Erzurum’da 23,6 milyar, Elazığ’da 20,5 milyar, Hakkari’de 16,0 milyar, Malatya’da 20,1 milyar, Ağrı’da 11,6 milyar, Bitlis’te 10,5 milyar, Bingöl’de 9,5 milyar, Kars’ta 9,4 milyar, Muş’ta 8,8 milyar, Tunceli’de 7,6 milyar, Erzincan’da 8,0 milyar, Iğdır’da 6,0 milyar, Ardahan’da 3,0 milyar TL tutarında kamu hizmet harcaması yapıldı.

 

 

 

 

 

 
Erzurum araç sayısında bölge ortalamasını geçti
 
Göçer çadırında Kur'an kursu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum araç sayısında bölge ortalamasını geçti
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da her bin kişiye düşen trafiğe ...
Erzurum 2. el piyasasında durgunluk
*ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da bin 948 otomobil, 33 minibüs, ...
Şimşek’ten kararlılık mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Uyguladığımız program sayesinde ülke ...
 
 Erzurum'da işsizlik oranı yüzde 7,3 oldu
Erzurum'da işsizlik oranı yüzde 7,3 oldu, istihdam oranı yüzde 48,1 olarak gerçekleşti.
DAP BKİ'den katma değerli üretime destek
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman ...
Tekman’da biçilen otlar sel sularına gömüldü
Erzurum’un Tekman ilçesinde yüzlerce ot balyası sel sularına gömüldü.
 
Emeklilerin KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının “Emekliler ...
Erzurum yılın ilk 6 ayını lider tamamladı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum Haziran ayında Doğu Anadolu ...
Konut satışlarında yüzde 25’lik düşüş
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da Haziran ayı içinde 69 ipotek, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri