Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
31 Aralık 2011 Cumartesi - 01:41

Gülyurt'tan 'zam' yorumu

AK Parti Erzurum eski Milletvekili Gülyurt:"Aslında milletvekillerin maaşlarını sıraya koyduğunuz zaman birçok bürokratlardan aşağıda olduğunu görürsünüz. Milletvekillerinin hakikaten harcama kalemleri fazla. İnsanlarla, vekil olduğunuz yerde milletin aslı ile beraber oluyorsunuz. Onların her türlü şeyine katılıyorsunuz. Emeklilikte bu aynen devam ediyor.." dedi.

Gülyurt tan  zam  yorumu

EDA IŞIK(İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün zam vetosunu saygı duyduklarını belirten eski vekiller, masraflarına dikkat çekerek yapılan zammın çok olmadığını söyledi.
Eski vekiller TBMM'de cuma namazı çıkışında gazetecilerin bu yöndeki sorularını yanıtladı. Eski AK Parti milletvekili ve eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun karara biraz temkinli yaklaşarak, "Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Meclisimizin değerlendirmesi olacak. Demokrasilerde böyle şeyler olur dolayısıyla halkın vicdani bakımından yorumlamasını Cumhurbaşkanımız değerlendirerek Meclis'e yolladı. Son söz Meclis'in. Kişisel mesele değil" dedi.
GÜLYURT’UN YORUMU
Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt da, aynı konuyu ilişkin şunları söyledi:
"Aslında milletvekillerin maaşlarını sıraya koyduğunuz zaman birçok bürokratlardan aşağıda olduğunu görürsünüz. Yani bu açıdan baktığınız milletvekili maaşlarının artırılması çok önceden düşünülen bir konuydu. Ama bugüne kadar bir türlü geçirilemedi. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Meclis Başkanımız da bu konuda açıklamalar yaptı. Milletvekillerinin hakikaten harcama kalemleri fazla. İnsanlarla, vekil olduğunuz yerde milletin aslı ile beraber oluyorsunuz. Onların her türlü şeyine katılıyorsunuz. Emeklilikte bu aynen devam ediyor. Birçok arkadaşımızın banka kredi kartlarını ödeyemediğini biliyorum. Bürokratlara baktığımızda pek çok bürokratın yanında özel bir kurumda çalışan büyük iş merkezinde holding de aldığı paraya baktığımız zaman onun aldığı paranın yanında milletvekilinin ki çok şey değil. Vatandaşlara memuriyetten emekli olanlara bakıyorum, onların da alması gerektiğine inanıyorum. Milletvekili maaşları aslında az değil ama masrafları çok olduğu için yetmiyor. Emekli olsanız da devamlı ilinize gidip geliyorsunuz, uçak parası veriyorsunuz. Orada düğüne sünnete Halen milletvekili olmasanız da sizden milletvekili muamelesi bekliyorlar. O açıdan artırılması doğru olur ama oranı konusunda bir şey diyemiyorum. Adaletli ve hakkaniyetli olmasında fayda var dişe düşünüyorum."
MİLLETVEKİLLERİNİN GİDERİ ÇOK
Eski AK Parti milletvekili ve eski TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin ise, "Hiçbir zaman haklı olmayan bir şeyin savunması olamaz ama siz parlamento muhabirleri olarak şahit oluyorsunuz milletvekillerimiz kolay görev yapmıyorlar. Bilhassa uzak illerin milletvekillerin işinin daha zor olduğun biliyorsunuz. Emekli milletvekillerimizin emeklilikleri arasında farkılar var. Bunların da mutlaka kendilere göre sıkıntıları var. Parlamento bunu suhuletle ve kamu vicdanına uygun bir şekilde yeniden
değerlendirecektir. Birkaç gündür Türkiye'nin ve dünyanın birçok meselesi dururken bazı kalemler milletvekillerine sanki çok çok büyük şeyler yapılmış gibi bir mütalaa içerisinde oldular. Belki bu yazıyı yazanların bazıları hayatında parlamentoda ki bu çalışmaları hiçte görmemiştir. Yaşamak lazım. Meseleyi tarafsızlık içerisinde değerlendirmek lazım. Parlamentonun ve milletin seçtiği vekillerin onurunu itibarını zedeleyecek bir davranış içerisine girilmemesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

 
Küçükler 2011’i değerlendirdi...
 
Öztürk’ten milli birlik mesajı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esen 1 Ocak 2012 Pazar 23:47

bir devlet memurunun emekli olabilmesi için bayanlarda 20 yıl 58 yaş erkeklerde 25 yıl-65 yaş.eğer 20 yılınızı doldurmuş 58 yaşınızı doldurmamışsanız emekli parasınıda alamazsınız.iyide bu milletvekilleri bu milleti temsil etmiyormu ki,yaş öemli değil emekli olmalarında ve de 2 yıl yeterli bunlara emekli olmak için.bunun yanı sıra emekli olduktan sonra ne harcamaları olacakki.herkes yeni seçilen milletvekillerinin peşinden koşuyor seçilemiyen milletvekilleride emekli maaşlarını alıp sivil hayatlarına devam ediyorlar.sade vatandaşda sünnet veya düğüne gidince cebindeki para kadar hediye takıyor.emekli vekillerde harcamalarını buna göre yapamazmı.bakın bir örnek vereyim.36 yıl devlete hizmet etmiş ve bütün giderlerini cebinden karşılamış fakülte mezunu bir devlet memuru emekli olunca yaklaşık 1200 tl maaş alırken,iki yıl milletvekilliği yapmış bir vekil 8.000 maaş alacak.tekrar seçilirse milletvekili maaşı+emekli maaşı.ama 1200 tl alan emekli vatandaş bir iş bulursa maaşı % 15 kesinti.

Yorumu oyla      6      4  
mücahit hararli 1 Ocak 2012 Pazar 21:48

sayın milletvekilim sizlerin zamına nekadar seviniyorsun emeklıleri niye bukadar üzülüyorsun yüzde4nekadar çok harcamakla bitiremiyoruz 35TL çok manı

Yorumu oyla      6      4  
monal 1 Ocak 2012 Pazar 12:25

siz oraya millete hizmet için mi gidiyorsunuz yoksa para kazanmak için mi?

Yorumu oyla      6      4  
vatandaş 1 Ocak 2012 Pazar 10:30

sayın yorumcular bırakın asgariyi vs bunlar ne derse doğru der bunlar müslüman adamlar dediklerine inanın.

Yorumu oyla      6      4  
emre 1 Ocak 2012 Pazar 05:25

mehmet akif ersoyda bir vekildi biraz kendinize ondan pay biçin lütfennnelinizi vicdanınıza koyun

Yorumu oyla      6      4  
emre 1 Ocak 2012 Pazar 05:22

doğru harcamaları fazla ancak şuda bir geçek ki millet vekili olan insanların bir çoğuda vekil olmadan evvel maddi durumları iyi olan insanlar bugüne kadar ben durumu kötü olupda vekil olan insana rastlamdım

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 30 Aralık 2011 Cuma 22:52

devlet araba vermiş yakıtınıda sekreter vermiş lojman vermiş koruma vermiş meclis lokantası bedava bir eliz yagda bir eliz balda 9milyar bi gecede 19 milyar oluyor peki 680 tl askeri ücretli ne yapıyor el vicdan ne diyim

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum 30 Aralık 2011 Cuma 17:44

Milletvekili olmak bu kadar masraflıysa, milletvekili olmayın arkadaş! Lütfen olmayın! Hem seçilmek için para harcayın, hem de seçilince kendi kendinize zam yaptığınızda gelen eleştirileri böyle eften püften şeylerle izah edin. Hz. Ömerin kendine ve memurlarına ne kadar maaş verdiğini araştırın. Ömer Efendimizden daha adilseniz, söyleyin de bilelim.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler 2011’i değerlendirdi...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 yılının belediyecilik ...
Narmanlı Karataş Ayvalık Müftüsü oldu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine tayin edilen Havran’ın eski Müftüsü Mehmet ...
Yılmaz’ın sitesi ilgi buldu
Seçim sonrası oluşturduğu Web sayfasında seçmenden gelen sorunları tek ...
 
Yılmaz seçmenleriyle buluştu
AK Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, ilçelere yönelik gezilerini sürdürüyor. ...
Kamu Sen yine eyleme gitti
Erzurum Adliye binası önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri bir araya ...
Yılmaz’dan Oltu çıkarması
TBMM’ndeki çalışmalarının ardından önceki gün Erzurum’a gelen AK parti ...
 
CHP’de ‘görevden alınma’ tepkisi
CHP Şenkaya İlçe Başkanı Nafiz Yıldız, görevden alınmasıyla ilgili olarak ...
‘Akif aksiyon adamıydı’
Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ve Umman Dostluk ...
AK gençlerden Fransa’ya tepki
Sözde soykırımın inkar edilmesi halinde bir yıl hapis ve 45 bin Euro para ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri