Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
29 Ekim 2011 Cumartesi - 01:55

Hainlere milli birlik darbesi

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Van’daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyaları büyük ilgi ve destek görüyor. Bölücüler tüm Türkiye’de gerçekleştirilen yardım seferberliği ve milli birlik tablosunu karalamaya çalışırken Türkiye tüm bölgeleri ve illeriyle bölgeye yardım yağdırıyor. Milli birlik ve kardeşlik ifadesi olan yardımlar Milli beraberliği vurgularken, Türk Milleti bölücülere yardımları, kardeşlik seferberliğiyle tarihi bir darbe indiriyor.

Hainlere milli birlik darbesi

DERLEYEN: MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Van’daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyaları büyük ilgi ve destek görüyor. Bölücüler tüm Türkiye’de gerçekleştirilen yardım seferberliği ve milli birlik tablosunu karalamaya çalışırken Türkiye tüm bölgeleri ve illeriyle bölgeye yardım yağdırıyor. Milli birlik ve kardeşlik ifadesi olan yardımlar Milli beraberliği vurgularken, Türk Milleti bölücülere yardımları, kardeşlik seferberliğiyle tarihi bir darbe indiriyor.
BAYBURT BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN VAN’A YARDIM KAMPANYASI
Bayburt Belediye Başkanlığı Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, acil ihtiyaç malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak üzere, belediye meclis üyelerimizden bir komisyon oluşturarak, yardım kampanyası başlattı.
Yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların yardımlarını 01Kasım 2011 tarihine kadar irtibat telefonlarına bildirmeleri ve Belediyenin sosyal etkinlikler salonuna ulaştırmaları istendi.
Yapılan açıklamada, şu anda deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan ürünler ise Çocuk elbise ve giyim eşyaları, Çocuk maması ve Bezi , Kuru Gıda, Sağlık Malzemeleri , Soba, Kışlık Çorap giyecek, ve Battaniye belirtildi.
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NDEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ
Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar görenlere bir yardım da Bayburt Üniversitesi’nden geldi. Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin depremzedeler için topladığı ihtiyaç malzemeleri ile nakdi yardım, oluşturulan yardım ekibi tarafından Van’a ulaştırılacak.
Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun da içerisinde bulunduğu akademisyenler ve öğrencilerden oluşan kafile bu akşam yola çıkacak. Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkıları ile Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından vatandaşlar, esnaflar ve öğrencilerden temin edilen battaniye, çadır, kıyafet, gıda maddeleri ile ilaç ve nakdi yardım, Başbakanlığın Van’da oluşturduğu koordinasyon yetkililerine teslim edilecek.
Öte yandan, ekipte yer alan Bayburt Üniversitesi’nin inşaat mühendisi adayı öğrencileri de, Rektör Mollamahmutoğlu ve akademisyenler eşliğinde, depremde zarar gören binalarda incelemelerde bulunacak.
AĞRILI İŞADAMI POLAT'TAN DEPREMZEDELERE YARDIM
 Ağrılı işadamı Niyazi Polat, Van'daki depremzedelere 1 kamyon gıda ve battaniye yardımında bulundu.
Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki Polat Dershanesi'nin sahibi Niyazi Polat, 1 kamyondan oluşan yardım paketlerini Erciş'teki depremzedelere dağıtmak üzere deprem bölgesine göndereceklerini söyledi. Depremzedelere su, battaniye, ekmek, giyecek ve 10 bin lira nakit para yardımında bulunduklarını ifade eden Polat "Herkesin imkanları ölçüsünde Van'daki kardeşlerimize uzatması gerekiyor. Bölgedeki hava sıcaklarındaki düşüş nedeniyle battaniye ve giyecek paketleri hazırladık. Van'daki kardeşlerimizin acılarını paylaşıyor, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum'' dedi.
ADİLCEVAZ'DAN ERCİŞ'E YARDIM YAĞIYOR
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinden, Erciş'teki depremzedeler için yardımlar gitmeye devam ediyor. Su ve ekmek ihtiyacının karşılandığı Erciş'te bugünlerde özellikle kuru gıda, bebek bezi, bebek maması ve kışlık giysilere ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.
ASYADER DEPREME SESSİZ KALMADI
Adilcevaz sosyal yardımlaşma Dayanışma eğitim ve Kültür Derneği (ASYADER), de yardımlarına devam ediyor. Depremin 2. günü 1200 ekmek, 1000 adet 5 litrelik su ve bol miktarda kuru gıda yardımında bulunan ASYADER, yarın da 1 kamyonet dolusu yardım yapmaya hazırlanıyor.
"KURBAN ETLERİMİZ DEPREMZEDELERE"
ASYADER dernek yöneticileri yaptıkları açıklamada, "Peygamber Efendimiz bir hadislerinde diyorlar ki; 'Kendisi tok iken komşusu aç yatarsa, o bizden değildir'. Bugün hemen yanı başımızda olan hemşehrilerimiz, komşularımız açlıkla, depremle imtihan oluyorlar. Biz de imtihan oluyoruz. Bu sebeple Kurban Bayramı için kampanya başlattık. Hem vekalet kurban bağışı alıyoruz. Hem de kurbanlarını evlerinde kesmek isteyen vatandaşların kurban etlerini evlerinden toplayıp, Erciş'teki depremzedelere ulaştıracağız.
Derneğimiz aracılığı ile vekalet kurbanı kesmek isteyen ya da kestikleri kurban etlerinden Erciş'e göndermek isteyen vatandaşların hayırlarını ulaştıracağız inşallah" dedi.
Depremzedelere hayır yapmak isteyen vatandaşlar, Ertan Uluğ: 0533 667 9404, Sait Binici: 0533 739 2357, Bedrettin Aydın: 0533 258 4969 ve Harun Nacar'a 0530 329 8475 nolu telefondan ulaşabilirler.
ESNAF VE SANATKARLAR BOŞ DURMADI
Adilcevaz esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hamdi Tutçu yaptığı açıklamada, "Deprem yüreğimize kazınan en acı günlerden biri oldu. Böyle bir günde esnaf ve sanatkarlar olarak boş duramazdık. Yaptığımız istişareler sonucu, 1 kamyonet dolusu erzakı depremzedeler için Erciş'e ulaştırdık" dedi.
BİR YARDIM DA GKY'DEN
Grup Küllük Yetimleri (GKY) adına açıklama yapan Gökhan Nacar, "Depremin hemen ardından Erciş'e gittik. Orada ilk gün arama kurtarma çalışmalarına yardım ettik. Arkadaşlar olarak aramızda topladığımız yaklaşık 4000 TL'ye aldığımız malzemeleri Erciş'e ulaştırdık. İnşallah yerini bulmuştur" dedi.
BİRİKTİĞİ 17 LİRAYI DEPREMZEDELERE GÖNDERDİ
Ardahan'ın Posof ilçesinde ilkokul öğrencisi Ayşegül Yılmaz, biriktirdiği 17.10 liralık okul harçlığını depremzedeler için Van'a gönderdi.
Türkiye'yi sarsan 7.2'lik deprem, Posoflu Ayşegül'ü de derinden sarstı. Televizyonda izlediği depremzedelere yardım için okul harçlığını gönderen Halitpaşa İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ayşegül Yılmaz, "Ben burada aç değilim ama onlar orada aç. Okul harçlığımı onlara göndermek istiyorum" dedi.
Bir hafta içerisinde biriktiği 17.10 TL'yi bankaya götürerek depremzedeler için açılan yardım hesabına yatıran Ayşegül, "Keşke daha çok param olsaydı da onlara daha fazla yardım edebilseydim" dedi.
IĞDIR'DA STK'LARDAN VAN'A YARDIM KAMPANYASI
Iğdır'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Van'da meydana gelen deprem için yardım kampanyası başlattı.
Iğdır'da faaliyet gösteren 12 kadar dernek, sendikalar ve siyasi parti temsilcileri, Van'da meydana gelen deprem için kentte yardım kampanyası başlattı.
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nde (ASİMDER) yapılan basın açıklamasıyla derneklerin depremzedeler için ''Bir sıcak el de siz olun'' adlı yardım kampanyası başlattıkları belirtildi.
Dernekler adına basın metnini okuyan Kent Konseyi Başkanı İsa Bilir, açıklamasında depremin doğal bir afet olduğunu ve ülkemizin deprem kuşağındaki yerinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu söyledi. Bilir, devletin kurumlarının yanında sivil toplum örgütlerinin de katılımı sağlanarak halkın depreme karşı bilinçlendirilmesi, depremde ve sonrasında yapılacaklar konusunda eğitilmesi konusunda STK'ların yerinin çok önemli olduğunu söyledi.
Bilir, Van'da yaşanan depremin Iğdır'da 5,5 büyüklüğünde hissedildiğini belirterek ilde yaşanacak bir deprem esnasında, Iğdır merkeze 16 kilometre uzaklıkta Ermenistan'da kurulu bulunan Metzamor Nükleer Santrali'nin büyük tehlike arz ettiğini belirtti.
12 STK adına yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: ''Fay hattı üzerine kurulu bu saatli bombanın 8 veya 9 büyüklüğünde olacak bir depremde, ilimizin ve çevre illerin etkileneceği bilinmektedir. Bu konuların defalarca dile getirilmesine rağmen neden tedbirler alınmamış ve yöre halkı Metsamor Nükleer Santrali'ndeki sızıntılar yüzünden kanser ve diğer hastalıklarla baş başa bırakılarak kaderlerine terk edilmiştir. STK olarak bunu anlamakta zorluk çekmekteyiz. Bu yaşanan depremlerden ders çıkararak şehrimizin
yetkililerini çarpık yapılaşmaya ve kaçak katlı binaların yapılmasına izin vermeyerek özellikle deprem sonrası insanlarımızın toplanabileceği geniş boş yeşil alanları yaptırmaları konusunda uyarmak istiyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak, vatandaşlarımızı Van'daki kardeşlerimizin başına gelen üzücü doğa afetinin yarın bizlerin de başına gelebileceği düşüncesiyle Valiliğimizce yapılmakta olan yardım toplama kampanyalarına daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu soğuk kış günlerinde, dışarıda yaşamak
zorunda olan Vanlı kardeşlerimize bir battaniye, bir çadır veya evimizde kullanmadığımız giyeceklerle yardımcı olalım."
 BİZ İKİ DEVLETİZ, BİR MİLLETİZ.
Azerbaycan'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyet'inden Van'daki depremzedeler için gönderilen yaşam malzemesi yüklü 4 TIR, Iğdır Dilucu Sınır Kapsı'ndan giriş yaparak Van'a hareket etti.
Nahçıvan'dan Van'a gönderilmek üzere Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndan giriş yapan yardım TIR'ını Iğdır Kılıçlar Anıtı Kavşağı'nda karşılayan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, burada yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da Van'daki depremzedeler için bir yardım kampanyası başlatıldığını söyledi. Depremin ilk günü Azerbaycan'dan kurtarma ekibi geldiğini hatırlatan Süleymanov, "Bugün de Azerbaycan'a bağlı Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti'nden yardım gelmiştir. Biz de bize verilen talimatlar doğrultusunda bu yardımı Van'a ulaştırmak için şimdi yola çıkacağız. Bu yardımı oradaki yerel yöneticilere teslim edip depremzedelerin acısına ortak olacağız. TIR'larda 170 bin dolarlık 60 ton yardım bulunmaktadır. Bunun yanında Nahçıvan'da Van depremzedeleri için açılan hesapta şimdiye kadar 55 bin dolarlık yardım toplanmıştır. Bu da depremzedeli kardeşlerimize ulaştırılacaktır" dedi.
Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hayder Aliyev'in, "Biz iki devlet, bir milletiz" sözlerini anımsatan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Süleymanov, Türkiye'nin acısının Azerbaycan'ın acısı olduğunu, Türkiye'nin kederinin Azerbaycan kederi olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle devam etti:
"Azerbaycan halkı Türkiye'nin acısını paylaşmak için adeta seferber olmuş durumda. Bize verilen bilgi doğrultusunda Azerbaycan'dan İran üzerinden Türkiye'deki depremzedeler için 40 TIR yüklü yaklaşık 1 milyon 700 bin dolarlık değerinde yardım malzemesi yola çıkmıştır. Biz şimdi Van'a hareket ediyoruz. Buradaki amacımız, depremzedeleri yerinde görüp incelemek, bu doğrultuda yapılacak farklı bir yardım varsa bunu gidermek için çalışma başlatmaktır. Azerbaycan'ın yardımları bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.
ELAZIĞ BELEDİYESİ'NDEN VAN İÇİN KAMPANYA
Elazığ Belediyesi tarafından depremzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kampanyaya gösterilen yoğun ilgiden dolayı duyarlı Elazığ halkına teşekkür ettiğini söyledi. Van'daki yaraların bir an önce sarılması için Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan "Acınız Acımız Van" isimli kampanya çerçevesinde iklim şartları göz önünde alınarak ısıtıcı, battaniye türü yardımlar toplanıyor. Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Kültür Müdürlüğü bünyesinde toplanılan yardımların kısa bir süre sonra Van'a ulaştırılacağı belirtildi. Yardım
kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların 153 veya 0 424 248 47 01 numaralı telefonlardan ulaşarak desteklerini iletebileceği bildirildi.
Kampanyanın amacına ulaştığını söyleyen Başkan Selmanoğlu, tüm Elazığlıların adeta bir seferberlik başlatarak kampanyaya destek verdiğini söyledi. Selmanoğlu, "Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde orada yaşayan vatandaşlarımıza bir nebzede olsa destek olmak için haydi Elazığ bu sese kulak verelim diyoruz. Hemşehrilerimiz özellikle en önemli ihtiyaç malzemelerinden olan ilaç, battaniye, ısıtıcı, çocuk bezi, giysi ve gıda paketleri yardımlarını bizlere ulaştırarak ya da telefon açmaları halinde ekiplerimiz tarafından bizzat teslim alınarak depremzedelere ulaştırılacaktır" dedi.
FIRAT KIZILAY KULÜBÜ'NDEN VAN'A YARDIM
Fırat Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Fırat Kızılay Kulübü, Van'daki depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.
Fırat Kızılay Kulübü üyeleri, Fırat Üniversitesi öğrencileri ve hocaların yardımlarıyla başlattıkları kampanyada battaniye, kuru bakliyat, su ve gıda malzemelerinden oluşan paketleri Van'a göndermek üzere hazırlıyor. Fırat Kızılay Kulübü'ndeki öğrencilere öncülük eden Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Eröksüz, deprem bölgesine gönderilen temel ihtiyaçların yanında kan bağışının da önemli olduğunu söyledi. Eröksüz, "Şu anda öğrenci arkadaşlarımız ve hocalarımız büyük bir
mücadele içerisindeler. Temiz ve giyilebilir olan kıyafetleri ambalajlayarak paketler halinde deprem bölgesine göndermekteyiz. Bu hafta içerisinde de bir kan bağış kampanyasını başlatıyoruz" dedi.
Fırat Kızılay Kulübü Başkanı Veteriner Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Semih Köse ise, Van depreminin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Köse, kampanya kapsamında topladıkları yardım malzemelerini Türk Kızılay Derneği aracılığıyla Van'a ulaştıracaklarını ifade etti.
DEPREMZEDELER YARARINA KERMES
Muş'ta, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Van'daki depremzedeler yararına kermes düzenlendi.
Vali Konağı karşısındaki bir inşaatın giriş katında düzenlenen, "Acınız acımızdır, yüreğimiz Van için atıyor" adlı kermese vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kadınların daha fazla ilgili gösterdiği kermesten, bazı vatandaşlar yedikleri yemeklerin bedelinden daha fazla ücret ödeyerek ayrıldı.
Kermes koordinatörü Fahrettin Yüksel, Muş halkının Van'daki depremzedeler için tek yürek olduğunu ve herkesin elinden gelen yardımı yapmaya çalıştığını söyledi. AGD ve İHH'nın depremin ilk günü bölgeye gittiğini kaydeden Fahrettin Yüksel, kendilerinin de Muş'ta kermes düzenlediklerini belirterek, "Van ve Erciş'te sıkıntıda olan depremzedelere karşı ümmet bilinciyle hareket ediyoruz. Buradan elde edilecek gelirlerle battaniye ve çadır alıp deprem bölgesine göndereceğiz. Depremin yaşandığı gün çok sayıda
AGD ve İHH üyesi bölgeye gitti ve orada yardım çalışmalarına katıldı. Biz de burada böyle bir kermes düzenleyerek kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.
Evinde hazırladığı yemekle kermese katılan Sakaryalı Meryem Meltem Üçay da, "Mahallede arkadaşlarımızla toplandık ve kermes için yemek hazırladık. İnşallah kermesimiz beklediğimiz ilgiyi görür ve depremzede kardeşlerimize daha fazla yardım ulaştırabiliriz. Van'daki manzara içler acısı. Biz elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Bugün açılan kermesin 5 gün süreceği ve elde edilecek gelirle depremzedelere ulaştırılmak üzere çadır ve battaniye alınacağı bildirildi.
TÜRK KIZILAY'I KARS ŞUBE BAŞKANLIĞI YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ
Türk KızılayKars Şube Başkanlığı Van'a yardım malzemesi gönderdi.
Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, yaptığı açıklamasında, Van ve Erciş'te büyük bir deprem felaketi yaşandığını, Kars halkının da Vanlı kardeşlerini unutmayarak yardım eli uzattığını söyledi.
Karslı vatandaşlardan 2 kamyon yardım malzemesi toplandığını belirten Aras,
"Bu yardım malzemelerinin içinde battaniye ve giyecek elbiseler ile yiyecek maddesi bulunuyor. Kızılay olarak PTT kargoyla bu yardım malzemelerini Van kriz masasına göndereceğiz. Kızılay olarak depremin yaşandığı gün AŞ arabamızı ve personelimizi Van'a gönderdik. Şuan Van'da personelimiz sıcak yemek dağıtıyor" diye konuştu.
Kızılay'ın sadece afetlerde hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Aras, vatandaşların kurban bağışlarını da Kızılay'a yapmasını isteyerek, yapılan kurban bağışlarının Van'da ki depremzede vatandaşlara itinalı olarak ulaştırılacağını sözlerine ekledi.
CUMA NAMAZI ÇIKIŞI VAN'A YARDIM
Kars'ta Cuma Namazı çıkışında vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Van için başlattığı yardım kampanyasına destek verdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı kampanyaya duyrasız kalmayan vatandaşlar, Cuma namazı çıkışı yardım yaptı. Cuma Hutbesi'nde imamların Van'daki depreme duyarsız kalınmamasına ilişkin sözleri de vatandaşları duygulandırdı.
BİNGÖL GİRİŞİMCİ İŞADAMLARI DERNEĞİ'NDEN VAN'A DESTEK
Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD) üyeleri, depremzedeler için topladıkları yardımları Van'a götürdü. BİNGİAD üyeleri götürdükleri yardım malzemelerini Kimse Yok mu Derneği'nin işbirliğinde depremzedelere dağıttı.
 BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu, yaptığı açıklamada, Van'da gerçekleşen deprem karşısında duyarsız kalmalarının imkânsız olduğunu söyledi.
 Depremzedeleri en iyi kendilerinin anlayacağını çünkü kendilerinin de deprem yaşadığını kaydeden Arifoğlu, "Allah yardımcıları olsun, kolay değil ama güçlü olmaları lazım. Bu tür durumlarda kenetlenmemiz lazım. Van'da Kürt, Türk, Laz, Zaza gibi kardeşlerimiz hepsi aynı kaderi yaşadı. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla arkadaşlarımızla beraber su, çocuk malzemesi, ısıtıcı, battaniye, gıda gibi malzemeleri araçlara yükledik. Araçlarımız üyelerimizle beraber konvoy halinde Van'a gitti. Orada Kimse Yok mu Derneği ile irtibata geçen dernek üyelerimiz, gönderdiğimiz yardımları Kimse Yok mu Derneği'ne teslim etti." dedi.
 Van'a gidenler arasında bulunan BİNGİAD üyesi Sabri Kızılarslan 'Oraya gittiğimizde kardeşlerimizin çok zor durumda kaldığını gördüm. Allah yardımcıları olsun. Maddi ve manevi olarak sürekli kardeşlerimizin yanında olduklarımızı bilmelerini isterim." diye konuştu.
 Tuncer Çilgasit ise "Oradaki felaket karşısında duyarsız kalmamız imkânsızdı. Rabbim yardımcıları olsun, zor günler yaşıyorlar. Bizler de elimizden geldiği kadar yardımda bulunduk." şeklinde konuştu.
 Burhan Ayhan da gördüğü manzara karşısında eski günleri hatırlayarak duygulandığını anlattı.
 Ayhan, Bingöl de buna benzer bir manzarayı yaşadı. Enkaz başlarında gözlerimiz yaşlı biz de bekledik. O esnada kendinizi düşünemezsiniz, enkaz altında kalan yakınınızı düşünürsünüz. Enkaz başında beklerken hayatta kalmayı başaran insanların kurtulmasına sevinirken, bir yandan da enkaz altından çıkan cansız bedenlere üzülürsünüz. Gerçekten zor anlar yaşıyorlar. Bizler de oradaki depremzedelerin acısını paylaşmak için Van'a hareket ettik. Orada Kimse Yok mu Derneği çalışanları ile birlikte az da olsa onlara yardımda bulunduk." dedi.
CAMİLERDE VAN DEPREMİ MAĞDURLARI İÇİN PARA TOPLANDI
Malatya Müftülüğü tarafından il genelinde Van Depremi bölgesindeki mağdurlar için para yardımı toplandı.
Cuma Namazı sonrasında, camilerden çıkan vatandaşlar, cami önlerindeki görevlilere, gönüllü olarak para yardımında bulundular. Vatandaşlar, camiden çıkar çıkmaz, görevlinin yanına giderek, bağışta bulundular. Vatandaşlar yardım bağışına yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

 
EUCPT Ekibi Erzurum’da
 
Yardım uçağı trafiği hızlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EUCPT Ekibi Erzurum’da
Deprem Bölgesi’ne gönderilen altı kişilik Avrupa Sivil Koruma Ekibi (EUCPT) ...
Törenler iptal edildi
Cumhuriyetin 88. Yıldönümü dolayısıyla Erzurum’da Hastaneler Caddesinde ...
Belediyede borç çaresizliği
Pasinler Belediyesi, yeni norm kadro ile birlikte başka kurumlara geçecek ...
 
Enkazdan kurtuldu, çadırda zehirlendiler
Van'da meydana gelen depremden sağ olarak kurtulan 7 kişilik aile, çadıra ...
Mısır 2 uçak dolusu yardım gönderdi
Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından dış ülkelerden yardımlar ...
İran, Şehir Stadına Çadırkent Kurdu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye Kızılay ...
 
KAMU- SEN yardım kampanyası başlattı
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi K.Müfit Bayraktar, Kamu-Sen olarak ...
İspanya yardım uçağı Erzurum’a inecek
İspanya Büyükelçiliği, İspanya'nın depremzedelere yardım amacıyla kiraladığı ...
Belçika'dan yardım ekibi yola çıktı
Türkiye'deki depremzedelere bir yardım eli de Belçika'dan geldi. Brüksel'den ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri