Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Mayıs 2012 Salı - 18:46

Hemşireler kutlama gecesinde buluştu

- Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık - Sen’in “Hemşireler Günü ve Haftası” münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Erzurum’da görev yapan hemşirelere ve ailelerine akşam yemeği ve müzik eğlence programı organize edildi.

Hemşireler kutlama gecesinde buluştu

ERZURUM (İHA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık - Sen’in “Hemşireler Günü ve Haftası” münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Erzurum’da görev yapan hemşirelere ve ailelerine akşam yemeği ve müzik eğlence programı organize edildi.
Gecede bir konuşma yapan BEAH Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, özveri gerektiren bir mesleğe sahip olan hemşirelere her zaman saygı ve hayranlık duyduklarını belirterek “Bütün hemşirelerimizin; hasta haklarının, değişen sağlık ihti¬yaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanması ile etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti sunabilmesinde omuzlarındaki büyük ve kutsal sorumluluğun bilinci ile görevlerini eksiksiz yapma gayreti içerisinde olduğuna şahit oluyoruz. Hemşirelik, ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Her yıl 12 - 18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Hemşireler Günü ve Haftası münasebetiyle, hastanemiz olarak onların yanında yer aldığımızı göstermek istedik. Düzenlediğimiz bu geceyle hemşireler haftasını en iyi şekilde geçirmeyi planlıyoruz” dedi.
VANÇELİK KONUŞMA YAPTI
Gecede bir konuşma yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise hastaların ve vatandaşların sunulan sağlık hizmetlerinden duyduğu memnuniyet oranının %70 oranında olduğunu hatırlatarak; “Sağlık hizmeti sunanlar arasında hastalar, hasta yakınları ve sağlık ekibinin üyeleri ile en fazla iletişim halinde olan hemşirelerimizdir. Dolayısıyla hemşireler sağlıkta, sağlıklı iletişimin temel taşlarındandır. İşte bu memnuniyet oranının artış göstermesinde özverili çalışmalarıyla hemşirelerimizin büyük katkısı olmuştur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Son günlerde sağlık çalışanlarımıza yönelik bir şiddet artışı gösterilmeye çalışılmakta. Bakınız sadece Bölge Eğitim Araştırma Hastanemizde günde yaklaşık 15 bin insan sağlık hizmeti alıyor. Bu rakama rağmen yılda Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizden böylesine olumsuz kaç haber duyuyoruz. Belki birkaç tane belki de hiç. Bu sadece bir örnek. Hal böyleyken medya tarafından sanki her gün sağlık çalışanımıza şiddetin arttığına yönelik bir izlenim uyandırılmaya çalışılıyor. Elbette zaman zaman münferit bir takım vakalarla karşılaşacağız. Ama bu tür olayların çalışma azminizi engellemesine izin vermeyeceğinize inanıyorum. Yapılan her türlü münferit olayda gerek Sağlık Bakanlığımız gerekse Sağlık İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren avukatlar hizmetinizdedir. Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu bu konuda en olumlu sonuçları alacağız. Size yönelik her türlü şiddet eyleminde siz şikayetçi olun ya da olmayın bizler yasal süreci başlatarak sorumluların ceza almasına çalışacağız. Bu ekip hizmetinin kesintisiz ve kaliteli bir şekilde artarak sürdürülebilmesini sağlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.
Gecede Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturulan Erzurum Erkek Barları topluluğunun sahnelediği halk oyunları gösterisi büyük alkış alırken, düzenlenen yarışmalarla katılımcılara ödül dağıtıldı. Program hemşirelerin hep birlikte davul zurna eşliğinde halay çekmeleriyle sona erdi.

 
Gençlik Haftasına coşkulu başlangıç
 
Gençlik sorunlarına ‘Mavi’ bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedir törenle uğurlandı
Kıbrıs Gazisi kansere yenik düştü. Önceki gün sabah 08.30’da yakalandığı ...
Engelli sorunlarına bilimsel bakış
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Bilim ...
Ağlanacak olay...!
Erzurum’da bir anne, Anneler Gününde 1 yaşındaki bebeği ve oğluyla birlikte ...
 
Ağaç dikmek için yarıştılar
Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu yerleşkesine 400 meyve ...
Sultan Ana’nın duasını aldılar
Sağlık-Sen Oltu Şube Başkanı Eyüp Şimşek, ilçenin bilinen en yaşlı annesi ...
2 işçi elektriğe kapıldı
Oltu ilçesinde inşaatta çalışan iki işçi, elektrik akımına kapılarak hastanelik oldu.
 
Altyapı yine iflas etti
Erzurum’da Mayıs ayında yağmur sonrası yağan dolu, şaşırttı. Yağmur suyu ...
‘Eczacınıza Güvenebilirsiniz’
Erzurum 13. Bölge Eczacı Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş, 14 Mayıs ...
Sağlıkta tatbikatlı eğitim
Erzurum'da değişik illerden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri