Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>ASAYİŞ
16 Eylül 2011 Cuma - 09:42

Hopa davasında tahliye yok

Yaklaşık 5 saat süren duruşmada 7 sanık ve avukatları savunma yaptı. Sanıkların savunmasında bazen güldüren diyaloglar yaşandı. 5 saatlik duruşmada yapılan beraat talepleri reddedildi. Mahkeme heyeti, Savcı Mehmet Bayram tarafından mütalaanın hazırlanması için duruşması 26 Eylül 2011 tarihine erteledi.

Hopa davasında tahliye yok

ERZURUM (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011 günü Artvin'in Hopa ilçesinde düzenlediği mitingin ardından çıkan olaylarda, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan Erzurum Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 7 kişinin ilk duruşması görüldü. Duruşma, 26 Eylül 2011 tarihine ertelendi.
MAHKEME ERTELENDİ
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hopa Olayları Davası'nda 7 kişi, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakim karşısına çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gezisi için 31 Mayıs günü gittiği Hopa ilçesinde düzenlenen mitingden sonra çıkan olaylarda gözaltına alınarak Erzurum'a getirilen 31 kişiden 12'si tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine gönderildi. Daha sonra terör suçlaması kaldırılarak yetkisizlikle Hopa'ya gönderilen dosyada 12 kişinin 'kamu malına zarar verme, görevli memura mukavemet, toplantı ve gösteri yasasına aykırılıktan' cezalandırılması istendi. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu tarafından 11 Ağustos günü hazırlanan iddianameyle 12 kişiden 7'si hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açıldı. Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 4, 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Ali Aksu, Erhan Köse, Görgü Demirpençe, İbrahim Aksu, İdris Akbıyuk, Önder Öner, Şafak Ustabaş, hakim karşısına çıkarıldı.
Yaklaşık 5 saat süren duruşmada 7 sanık ve avukatları savunma yaptı. Sanıkların savunmasında bazen güldüren diyaloglar yaşandı.
SANIK SAVUNMALARINDAN KISIMLAR:
"Görgü Demirpençe; Dev-yol ile bağlantı kurularak dosya hazırlanmış. Yaşı büyütülerek katledilen Erdal Eren (17) ile ilgili yüzlerce insan yargılanmıştır. Aynı Erdal Eren'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, timsah gözyaşları ile yad ediyor, suç olmuyor. Mahir, Hüseyin Ulaş, Deniz Gezmiş'in isimleri yad edilince suç oluyor. 3,5 aydır mağdur edilmemizin tek nedeni o gün orada görev alan polis ve Başbakandır. Burada yargılanması gereken Recep Tayyip Erdoğan'dır"
Artvin Çoruh Üniversitesi'nde öğrenci olan ve ayda yaklaşık bin 500 lira masrafının olduğunu ve bunu annesinin alın teriyle çay toplayarak karşıladığına işaret eden sanık İbrahim Aksu, çayın yetiştirilmesindeki zorlukları uzun uzun anlatması üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Tarım bakanını çağıracağım şimdi buraya" diye kesmesi güldürdü. HES'leri ve Çay-kur'un özelleştirilmesine tepki göstermek için orada bulunduğunu bildiren İbrahim Aksu, "Bu taleplerimizi horon çekerek dile getirdik. Bu sırada
biber gazı, tazyikli su ve coplarla saldırdılar. Dayak yedim kaburgam kırıldı. Horon çekenlere bu şekilde tepki gösterilip tutuklanmamıza neden oluyorsa, vay bu hukukun haline" dedi.
"Vay bu hukukun haline" ifadesine gülen Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, katip Ertan Aksoy'a dönerek "Ertan bey onu da yazın" dedi, bu da avukatları güldürdü. Polislerin baskı ile ifade aldıklarını ileri süren sanık İdris Akbıyuk, Emniyet'te yaşadıklarını "yandım, tutuklandım cezaevine gireceğim kesin" diye anlatması sanık yakınlarına kahkaha attırdı. Atılan kahkahalar da Mahkeme Başkanı Kahya'yı sinirlendirdi. Hakim Kahya, yargılamanın çok ciddi bir iş olduğunu ve saygınlığının korunması gerektiğini
söyledi ve aynı şeyin tekrarlanması halinde o kişilerin dışarıya çıkarılacağını bildirdi.
5 saatlik duruşmada yapılan beraat talepleri reddedildi. Mahkeme heyeti, Savcı Mehmet Bayram tarafından mütalaanın hazırlanması için duruşması 26 Eylül 2011 tarihine erteledi.

 
Eski Milletvekili Bozkurt vefat etti
 
EBK’dan ete zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de trafik kazası: 1 ölü
Erzurum’un Aziziye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Güvercin sevdası damdan düşürdü
Erzurum’un Pasinler ilçesinde güvercin sevdalısı genç adam, kuşlarını ...
Horasan'da işyerinden hırsızlık
Erzurum'un Horasan ilçesinde üç ayrı işyerinde hırsızlık olayı meydana geldi.
 
Cezaevine gitti yakalandı
Erzurum’da “Kasten adam öldürme” suçundan cezaevinde yatan kardeşine ziyarete ...
Polise çirkin saldırı
Erzurum'da aralarında husumet bulunan iki grup arasında hastane önünde ...
Hopa davası başladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta, Artvin'in Hopa ilçesine ...
 
Hastanede kavga: 4 yaralı
Erzurum'da, iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i polis memuru, 4 kişi yaralandı.
Emniyetten terör operasyonu
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda eylem ...
Suç örgütü davasında 1 tahliye
Erzurum’da polisin 3 Mayıs’ta düzenlediği şafak operasyonuyla yakalanan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri