Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
18 Mayıs 2012 Cuma - 17:05

İletişimciler Buz Hokeyini irdeledi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde buz hokeyi masaya yatırıldı

İletişimciler Buz Hokeyini irdeledi

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde buz hokeyi masaya yatırıldı. Kış sporlarını yakından tanımak isteyen ve araştırmacı rolündeki genç iletişimciler, 2011 UNIVERSIADE ile birlikte Erzurumluların hayatına giren buz hokeyini öğrencilerin daha yakından tanıması ve bu spor dalında daha bilgili ve bilinçli olmak için bir konferans düzenledi. Muharrem Anıl Türköz, Erman Aktekeli, Muhammet Karaman, Can Nayman ve Mehmet Özkanun tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Eski Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olan Fatih Çintimar katıldı. Çintimar, Türkiye’de buz hokeyinin serüvenini ve bugünkü konumunu anlattı. Çintımar, Dünya üzerinde futbolun önüne hiç bir spor dalının geçmesinin mümkün olmadığını, ancak buz hokeyinin de dünyada çok önemli bir konumda olduğunu söyledi. NCL’de oynayan bir çok hokeycinin yılda transfer ücreti olarak milyon dolarlar kazandığını belirten Çintimar, Türkiye’de de buz hokeyinin giderek yayılacağını ve önemli yıldızlar yetişeceğine inandığını söyledi.
HER İNSAN BİR KEZ BUZ HOKEYİ OYNAMAYI DENEMELİ
Çintimar, Türkiye’de olduğu gibi Erzurum’da da Buz Hokeyi Sporu’nun yeni olduğunu ve halkın gün geçtikçe buz hokeyine ısındığını belirterek, buz hokeyinin sert ve agresif bir spor olduğuna işaret etti. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Buz Hokeyi o kadar hızlı ve çabuk oynanan bir spor ki, bu sporda sahada toplam sürede yer alan oyuncunun oynama süresi iki dakikayı aşmıyor. Çünkü o tempoda daha fazla buz üzerinde kalamazsınız” dedi. Erzurum’a buz hokeyi kulüp sayısının her geçen gün arttığını işaret etti. Çintimar, bu hokeyi sporunun bir kez izlendikten sonra devamlı insanın içinde bir kez daha bu sporu izleme şevkinin oluştuğuna değinen Çintimar, her insanın bir defaya mahsus olsa bile buz hokeyi elbiselerini giyip, bu spor dalını denemesini istedi.
FATİH TERİM BİLE MİLLİ FUTBOLCULARA BUZ HOKEYİ MAÇI İZLETTİ
Buz Hokeyi maçlarının stresten uzaklaşmak isteyenler için ideal olduğunu belirten Çintimar, buz hokeyinde yaşanan kavgalarla ilgili olarak, “Bu spor dalının doğasında sertlik var. Ancak profesyonel maçlarda iki oyuncu dövüşür diğer oyuncular ve hakemler onları izler, sonra iki dakika ceza alırlar hepsi bu kadar. Ama dövüşürken sopa kullanmak yomk” dedi. Çintimar, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in bile Milli Takım Teknik Patronu iken Ay-yıldızlı futbolculara Buz Hokeyi Maçı izlettirdiğini belirten Çintimar, iletişimcilerin de buz hokeyine katkı yapmalarını istedi. Çintimar, “Basınımız bütün spor dallarına olduğu gibi buz hokeyine de geniş yer vermeli ve kamuoyunun bu spor dalını tanıması için destek vermesi gerekir” dedi. Gehçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta, Gençlik Spor Kulübü Buz Hokeyi Antrenörü İkram Çintimar, ABD’li hokeyci Ryan Strayer, Buyan Buz Hokeyi Antrenörü Yeliz Yüksel milli takım oyuncuları Muhammet Kalkan ve Alparslan Bakanoğlu’da düşüncelerini konferanta dile getirdiler. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki toplantıya Doç. Dr. Fatma Geçikli, Araştırma Görevlisi Büşra Sönmez ve diğer davetliler ile öğrenciler katıldı.

 
Yalçıntaş'tan Erzurum övgüsü
 
Erzurum Türk Dünyası’na açılan kapı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açık havada sanat şöleni
Şehitler Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim ...
Çevreci öğrencilerden örnek etkinlik
Yasin Haşimoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri geri dönüşüme katkı sağlamak ...
Tan’a uluslararası ödül
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı ...
 
'Türk Dünyası Tek Yürek’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tarihi, siyasi, kültürel ...
Polis ve Jandarmadan ortak etkinlik
Trafik Haftası münasebetiyle Pazarolu İlçesinde İlçe Emniyet Amirliği ...
İbni Sina panelle anıldı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Bir Türk Hekimi ve Mütefekkiri ...
 
Yaylalı YÖK Çalıştayına katıldı.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın ...
Baybars ETÜ logosunu yorumladı
Logo Tasarım Yarışması sonucu birinci olan Ayşe Girgin Baybars Erzurum ...
‘Geleceğini şimdi yönet’
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi “Kariyer Topluluğu”, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri