Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2014 Pazartesi - 15:51

İnşaat Sektörü için tarihi adım

Bakan Güllüce: “e-devlet portalında yer alan ve nüfus vatandaşlık sistemi ile entegre olan Yapı Müteahhitleri Bilişim Sistemi (YAMBİS) ile yetki belgesi numarası olmayan tüzel veya gerçek kişinin yapı ruhsatı alması tamamen engellenmiş oldu” diye konuştu.

İnşaat Sektörü için tarihi adım

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı doğrultusunda müteahhitlik sektörünün bilgi, beceri, teknoloji, kurumsallaşma ve yüksek verimlilik ekseni üzerinde gelişebilmesi amacıyla yeni düzenlemeler yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; tüm sistemin kayıt altına alınması ve belgelendirilmesi konusuna verilen önemin, sektörde yetkinliğin sağlanmasına yönelik önemli adımların atılmasını gerektirdiğini vurguladı.

Bakan Güllüce: “Sürdürülebilir gelişmeyi güvence altına almak ve sektörü insanlarımıza daha yüksek yaşam kalitesi sunacak bir yapıya kavuşturmak amacıyla, Bakanlığımızca başlatılan Yetki Belgesi Numarası uygulaması ile bugüne kadar yaklaşık 307 bin Yapı Müteahhitliği Yetki Belgesi verildi ”dedi. Bakan Güllüce: “E-devlet portalında yer alan ve nüfus vatandaşlık sistemi ile entegre olan Yapı Müteahhitleri Bilişim Sistemi (YAMBİS) ile yetki belgesi numarası olmayan tüzel veya gerçek kişinin yapı ruhsatı alması tamamen engellenmiş oldu” diye konuştu.

HATADA ISRARCI OLAN MÜTEAHHİTLERİN BELİRLİ SÜRELER İLE HİZMET YAPMASI ENGELLENECEK

Son olarak Yetki Belgesi Numarası uygulamasının bir başka adımı olarak “Yapı Müteahhitlerinin etki Belgesi Numaralarının İptal Edilmesi İle Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Usul Ve Esaslara Dair Tebliğ” 27 Aralık 2014 tarihli ve 29218 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlandı. Tebliğ, hata yapan ve hatasını düzeltmekten imtina eden müteahhitlerin belirli sürelerle müteahhitlik hizmeti yapmasını engelliyor.

YAPILAN HATALAR CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYORSA CEZALAR ARTACAK

Bu çerçevede projesine aykırı imalat yapan müteahhitler bu aykırılıkları gidermediği müddetçe yetki numarasını kullanamayacak, yapılan hatalar can güvenliğini tehdit ediyorsa cezalar ağırlaştıracak.

Ruhsat düzenleyen idareler, uyguladıkları imar cezalarına bağlı olarak hata yapan müteahhitleri yayımlanan tebliğde yer aldığı şekli ile Bakanlığa bildirecekler. Bakanlık müteahhitlerin kayıt altına alındığı YAMBİS üzerinden bu müteahhitlerin yeni iş almalarını engelleyecek. Yapı Müteahhidinin vergi borcu nedeniyle iskan ruhsatı alınamayan binalarda, İmar Kanunu gereği idareler vatandaşı mağduriyetini gidermek için iskan ruhsatını düzenlemekle birlikte, mağduriyete neden olan yapı müteahhitini Bakanlığa bildirecek. Bu müteahhitler de aynı şekilde engellenecek.

YAPILAN DÜZENLEME İLE SADECE YAPILAR DEĞİL VATANDAŞIN HAKKI DA KORUNACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “Uygulama ile uzun süreden beri müteahhitlik derneklerinin de gündeme taşıdığı önemli bir düzenleme hayata geçirilmiş; sadece yapılar değil, zamanlar, mekanlar ve insanlar arasında ilişkiler inşa eden bir meslek grubunun hakları kadar vatandaşın hakları da korunmuş olacak” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı müteahhitlerinin uluslararası alanda hak ettiği saygınlığı ve niteliği haiz olmaları için gereken yasal düzenlemelere devam ederek, çalışma usul esasları, yetkileri ve uzmanlık alanlarına göre bir tanımlama çalışmalarını da sürdürmeyi hedefliyor.

 
Genç Erkekler Güreş İl Birinciliği tamamlandı
 
Milletvekili kazayı ucuz atlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 11 ayda 129 şirket kuruldu
M.AKDAĞ-TOBB Ocak-Kasım dönemi birikimli, kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini ...
Havada Van, Elazığ, Erzurum rekabeti
M.AKDAĞ-Erzurum Havalimanı 2014 Ocak-Kasım döneminde Doğu Anadolu Bölgesinde ...
Erzurum’un şirket payı arttı
M.AKDAĞ-Erzurum KUDAKA İstatistik Bölgesinde belirleyici il konumunu sürdürüyor. ...
 
7 ilden 318 şirket
M.AKDAĞ-Erzurum’un Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde kurulan şirket ...
Erzurum 4’üncü sırada kaldı
MAHMUT AKDAĞ-TOBB birikimli şirketleşme performansı verilerinde, Doğu ...
Ekmek zammı kapıda..!
M.COŞKUN-Ekmek fiyatlarının tekrardan yükseltilmesi gereken görüşmelerin ...
 
ETSO Meclisi ‘2014 Gündemi’yle toplandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) 2014 yılı değerlendirme toplantısı ...
Erzurumlu Tüketicilere müjdeli haber
Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel ...
Galericilerden sitem var
M.COŞKUN-Ahmet Küçükler döneminde yaptırılan Erzurum Galericiler Sitesi’nin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri