Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
4 Ocak 2012 Çarşamba - 05:04

KÜB vizyon büyüttü

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı’nın destekleri ve Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın öncülüğünde, 2009 yılında aralarında Erzurum Atatürk Üniversitesinin de yer aldığı 7 üniversitenin katılımıyla kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımıyla üye sayısını 22’ye yükseltti.

KÜB vizyon büyüttü

OLGUN YILDIZ(İHA) - Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığı’nın destekleri ve Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın öncülüğünde, 2009 yılında  aralarında Erzurum Atatürk Üniversitesinin de yer aldığı 7 üniversitenin katılımıyla kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımıyla üye sayısını 22’ye yükseltti.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KURUCU ÜYE
Türkiye Cumhuriyeti’nden Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi ile Gürcistan Üniversitesi Ahaltsihe ( Ahıska) Devlet Üniversitesi, Nahcivan Devlet Üniversitesi Rektörleri 11 kasım 2009 tarihinde Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’nde bir araya gelerek, Kafkasya merkezli ortak çalışmalar yapmak, ortak vizyon belirlemek üzere Kafkasya Üniversiteler Birliği’ni oluşturma ve kurma ve geliştirme kararı almışlardı.
SON KATILIM
Son katılımlarla beraber Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin bölgesel, ulusal ve uluslararası etkinliğinin daha da artacağını belirten Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımıyla ilgili şunları söyledi; “Kurduğumuz bu birlik, Mevlana Programı gibi projelerle, tıpkı Avrupa’da ki Erasmus programı gibi bölge ülkelerinin, bölge üniversitelerinin, öğrenci ve öğretim üyesi değişimlerini destekleyerek ve bu süreci finanse ederek, bu akışkanlıktan doğacak sinerjiyi ülkelerimizin ve insanlığın geleceğine yöneltmek gibi bir misyona sahiptir. İnanıyorum ki bu birlik ilerleyen yıllarda gerçekleştireceği projelerle Kafkaslarda, Türkiye’de ve dünyada kilit bir rol oynayacaktır. 2009 yılında 7 üniversitenin bir araya gelmesiyle kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, en son Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılmasıyla üye sayısını 22’ye yükseltti. Her geçen gün sayımız artıyor ve artmaya da devam edecek.”
‘GELECEK NEREYE GİDECEĞİNİ BİLENLERE AİTTİR’
Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Korkmaz, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin katılımından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek geleceğin nereye gidileceğini bilenlere ait olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti; “Albert Sorel bir soru sorar “gelecek kime aittir?”. Bu retorik soruya “gelecek nereye gideceğini bilenlere aittir” cevabını verir. Kafkasya Üniversiteler Birliği nereye gideceğimizi tasarlama projesidir. Bizler nereye gitmeliyiz? Kafkasya coğrafyası, insanlığın ilk ortaya çıktığı efsanevi, mitolojik edebi, kutsal kitaplardaki tasvirleriyle ortaya çıkan bir coğrafyadır. Bir coğrafyanın kaderi insanın kaderidir. İnsan kaderi üzerinde düşünmeli ve kendi gelecek tasarımını bu düşünce etrafında şekillendirmelidir. Kafkasya Üniversiteler Birliği de böylesi bir gelecek tasarımını hazırlamak, Kafkasya ülkelerindeki ortak sinerjiyi oluşturmak, bu toprakların bilgisine sahip olmak ve bu bilgiyi bölge ülkelerinin ve bölge insanlarının yararına kullanmak üzere bir gelecek projesi olarak düşünülmelidir.”

 
Erzurum'a duble yol kuşağı
 
Erzurum tarihi takvimlendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu İHL’de velilerle işbirliği
Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Okul-Aile Birliği toplantısı yapıldı. ...
Görme engellilere kitap desteği
Türk Telekom, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı ...
NT’den ‘Çok Okuma Açılımı’
Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen Türkiye Okuyor Projesi'nin destekçilerinden ...
 
Kızı sordu, Vali Öztürk cevapladı
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencileri ...
Beyköy Nurcan öğretmene ağlıyor
Tekman ilçesine bağlı Beyköy İlköğretim Okulu'nda ücretli sınıf öğretmenliği ...
Türkiye’nin ilk Oyuncak Evi Aziziye’de
Aziziye Belediyesi’nin hizmete açtığı oyuncak evi ilçedeki çocukların ...
 
‘Bir gün sen de olabilirsin’
Sağlık Bakanlığı nca başlatılan ödüllü proje kapsamında Cumhuriyet İlköğretim ...
“Veda Yemeği”ni ingilizce oynadılar
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi ...
Öğrenciler bilgilerini yarıştırdı
Tortum’da yapılan okullar arası bilgi yarışmaları adeta nefesleri kesti. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri