Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
10 Ocak 2012 Salı - 07:30

Kar ulaşımı vurdu

Yoğun kar yağışı nedeniyle Yedisu-Erzincan ve Yedisu-Erzurum karayolunun ulaşıma kapalı olduğu, yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Kar ulaşımı vurdu

METİN DERE  (İHA) - Bingöl'ün Yedisu ilçesinde, önceki gün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı etkisini artırırken, birçok köyle ulaşım sağlanamıyor. Dün gece itibari ile etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte ilçede kar kalınlığı yaklaşık 30 santimetreye ulaştı. Hayatın durma noktasına geldiği Yedisu'da hafta sonu özellikle köydeki evlerine giden birçok öğrenci okullarına dönemezken, ilçe merkezindeki öğrenciler ise okula gelişlerinde birbirleriyle kartopu oynayarak karın tadını çıkarmaya çalıştı. Ayrıca Yoğun kar yağışı nedeniyle Yedisu-Erzincan ve Yedisu-Erzurum karayolunun ulaşıma kapalı olduğu, yol açma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
GÖLLERLE BERABER MEYVELER DE DONDU
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan dondurucu soğuklar Ardahan'ın Posof ilçesinde de etkili oluyor. Posof'ta etkili olan Sibirya soğukları gölleri dondururken, toplanamayan elmalar da dallarında dondu.
Sazan balığı yetiştirilen Armutveren köyündeki göl tamamen donarken, zamanında toplanamayan elmalar da dallarında dondu.
Meyve bahçeleriyle dolu olan Posof'ta soğuk hava deposu olmadığı için meyveler de toplanamadan dallarında kalıyor ve donuyorlar.
THY UÇAĞI ELAZIĞ'A ZORUNLU İNİŞ YAPTI
Türk Hava Yolları'nın (THY) TK 2654 sefer sayılı İstanbul-Erzincan uçağı, elverişsiz hava nedeniyle Elazığ Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan elverişsiz hava, uçak seferlerini de aksatıyor. Erzincan şehir merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. THY'nın 2654 sefer sayılı İstanbul-Erzincan uçağı olumsuz hava şartları dolayısıyla Elazığ'a yönlendirilerek zorunlu iniş yaptı.
2 BİN 600 RAKIMDA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri kayak merkezinin yolunu açmak için 2 bin 600 rakımda karla mücadele çalışması başlattı.
Önceki gün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 132 köy ile 375 mezra yolunun yeniden açılması için karla mücadele çalışmaları devam ederken, kapanan 200 kişi kapasiteli kayak tesislerin yolunun açılması içinde çalışma başlatıldı. Şivekür tepesi 3 bin 200
Şehirden 10 kilometre mesafede bulunan 2 bin 600 rakımda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait Durankaya Beldesi güzergahındaki Mergabüte Kayak Merkezi'nin yolunu açmak için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. Bir metreyi aşan karla mücadele eden iş makineleri yer yer zor anlar yaşadılar. Yapılan 3 saatlik bir çalışmanın ardından kayak merkezi yolunun yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkilileri ise il genelinde kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek 3 bin 200 rakımdaki Şivekür tepesinde Durankaya Beldesi'nin alternatif yol ulaşımını sağlayan güzergah başta olmak üzere 2 bin 600 rakımdaki kayak tesisi yolunu yeniden ulaşıma açtıklarını belirttiler.
KÖYLERDE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Hakkari il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 132 köy ile 375 mezra yolunun açılması için karla mücadele çalışması başlatıldığı belirtildi.
Önceki gün etkisini sürdüren ve hayatı olumsuz yönden etkileyen kar yağışı yüzünden çok sayıda köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. İl Özel İdaresi yetkilileri kapanan 132 köy ve 375 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için yağışların başlamasıyla birlikte karla mücadele çalışması başlattıklarını, kapanan yolların açılması için ekiplerin geceli gündüzlü çalıştıklarını ifade ettiler. Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri ise, şehrin 11 değişik mahallesinde kapanan yolların açılması için
karla mücadele çalışması başlatıldığı belirtildi.
MALATYA'DA KAR NEDENİYLE 36 KÖY YOLU KAPALI
Malatya'da, kar nedeniyle 36 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı olan ilçelerdeki köy sayısı şöyle: "Pütürge 12, Hekimhan 11, Doğanyol 7, Yeşilyurt 4 ve merkez 2"
İl Özel İdaresi ekiplerinin, kardan dolayı kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
SIHKE GÖLEDİ DONDU
Van'ın Bostaniçi beldesinde bulunan Sıhke Göledi tamamen dondu.
Hafta başında Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk ve yağışlı hava yerini soğuklara bıraktı. Yaşam koşullarını olumsuz etkilendiği deprem bölgesi Van'da Bostaniçi beldesi sınırlarında bulunan Sıhke Göledi tamamen dondu. Üzeri karla kapanan gölet çocukların oyun alanı oldu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi 10 dereceye kadar düşeceğini belirtirken, vatandaşların don olaylarına karşı duyarlı olmalarını istediler.

 
MYO öğrencileri şiir gecesinde buluştu
 
Yılmaz'dan Ormancılara müjde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu da Zurna çatlatan soğuğu
Erzurum'da hüküm süren Sibirya soğukları folklor ekibi için çalan zurnacının zurnasını çatlattı.
Şenkaya’da deprem
Şenkaya ilçesinde meydana gelen hafif şiddetli iki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
'21.Yüzyıl bizim yüzyılımız olacak'
Binlerce şehidi anmak için sivil-asker, devlet-millet hep beraber yürüdüklerini ...
 
'Büyük bir milletiz’
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ''Türkiye Cumhuriyeti olarak ...
‘Bebek Katili Fransa’
Iğdır'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
Taşlıköylülerden tepki
Olur ilçesinde yapımı devam eden Ayvalı Barajı'nın suları altında kalacak ...
 
Bunalıma giren genci polis kurtardı
Erzurum'da, cumartesi günü gece bir inşaatın yedinci katındaki merdiven ...
Türk Milleti tek yürek..
‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ etkinliğine katılan binlerce vatandaş ...
'Mağdureye devlet sahip çıksın'
Erzurum'da önceki gün eski eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan bir kadına ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri