Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
4 Ocak 2012 Çarşamba - 05:40

Kentsel Dönüşüm 2012 etabı başladı

Kentsel dönüşüm 2012 etabı üç mahallede sürdürülüyor.Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projesinin hızlı yürütülmesi adıma kara kışa rağmen yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ali Korkut, çalışma sezonunun kısa olduğunu hatırlatarak "Vaktimiz dar, işimiz çok. Onun için yaz kış durmadan çalışmak durumundayız. Kentsel Dönüşüm Projelerinde ve Cazibe Merkezi Projemizde ilerleme olması için buna mecburuz" dedi.

Kentsel Dönüşüm 2012 etabı başladı

ERZURUM (İHA) –
Kentsel dönüşüm 2012 etabı üç mahallede sürdürülüyor.Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Cazibe Merkezi Projesinin hızlı yürütülmesi adıma kara kışa rağmen yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ali Korkut, çalışma sezonunun kısa olduğunu hatırlatarak "Vaktimiz dar, işimiz çok. Onun için yaz kış durmadan çalışmak durumundayız. Kentsel Dönüşüm Projelerinde ve Cazibe Merkezi Projemizde ilerleme olması için buna mecburuz" dedi.
BAKANLAR KURULU KARARI
Bakanlar Kurulundan "Acele Kamulaştırma Kararı" çıkarttıklarını belirten Ali Korkut, bu kararın kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde yapılması için yapılacak kamulaştırmaları hızlandırmayı hedeflediğini söyledi. Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesinde ilk etap kamulaştırmaların tamamlandığını belirterek, ikinci etap kamulaştırma programında 315 binanın kamulaştırılmak suretiyle alandan uzaklaştırılacağını ifade etti. Korkut, Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Hasanibasri semtinde 46 dönüm, Hacıcuma ve Taş Mescit Mahallelerinde 63 dönüm alanda çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak "Her iki kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırmalar yüzde 80 oranına çıkmış durumda. Kalan binaları da kamulaştırmasını sağlayarak projenin en önemli kısmını tamamlayacağız. Sonrası yapmaya gelecek ki, yıkmaktan çıkıp işin yapım kısmını da biran önce başlatmak düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.
ERZURUM AÇIK HAVA MÜZESİ
Ali Korkut, Üç Kümbetler ve çevresinin tarihi ve kültürel değerlerin zengin olduğu bölge olduğunun altını çizerken, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bölgenin Erzurum'un açık hava müzesine dönüşmüş olacağı müjdesini verdi. Çalışmanın Erzurum Kalesi çevresinde yapılacak çalışmalarında tamamlanmasıyla muhteşem bir tablonun doğacağını belirten Korkut, "Bugüne kadar 1500'ün üzerinde bina yıkıldı, diğer çalışmalarımız içerisinde 1000'in üzerinde bina daha yıkılacak. Erzurum'da 15 bin civarında metruk bina stoku var, bu metruk binaların alandan uzaklaşması gerekiyor. Bizim kentsel dönüşüme girme amacımız da buydu. Erzurum ili de deprem bölgesi olmasından dolayı bu binalar tehlike oluşturmaktadır. Göreve geldiğimizde metruk binaların kaldırılmasının en güzel iş olacağını düşündük. Bu metruk görüntüden biran önce kurtarılması gerektiğini düşündük. Bu şekilde de çalışmalarımıza başladık. Yeni bir yol açtık, Recep Akdağ caddesi 25 metre genişliğinde 2 km uzunluğunda, bölgenin konumunu tamamen değiştirecek. Yol için 435 binanın kamulaştırmasını yaptık. bu yolda projeler geliştirdik." ifadelerini kullandı.
KORKUT’UN AÇIKLAMASI
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kış şartlarının hizmet için engel olamayacağını söylerken, "Kış şartlarında bizim yaz aylarındaki gibi çalışma sistemimizin devam etmesi mümkün değil, biz kış olsa da süreyi en iyi şekilde kullanmak durumundayız. Ne kadar çok yol alabilirsek o kadar avantajımız olur diye düşünüyoruz. 150 dönüm bir alanı biran önce bu binalardan kurtarmak istiyoruz. Çünkü Erzurum'a çok özel ve güzel şeyler kazandırmak istiyoruz. Bunlar arasında tarihi dokuyla örülü ve bütüncül olarak yer alacak bir kongre merkezi, butik oteller, alış veriş merkezi, kültürel değerlerin korunacağı, üretimlerinin yapılacağı atölyeler yer alacak. Atölyelerin üretimlerinin sergileneceği sergi alanları oluşacak. Yaşam fonksiyonlarının en güzel şekilde oluşturulacağı yer konumuna gelecek. Bunun için zamanı en iyi şekilde değerlendirerek Üç Kümbetler Cazibe Merkezi alanı içerisindeki kamulaştırmaları tamamlayıp, binaları alandan uzaklaştırıp güzellikleri ortaya çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 
Yılmaz taziye mesajı yayımladı
 
Karateciler milli sınavda
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mağdur 19 Mart 2012 Pazartesi 00:20

kale etrafi yıkım projesi için gerekli tebligatlar acaba ne zaman yapılacak?insanlar islerini evlerini neye göre ayarlayacaklar?unutulmaması gereken bı durum var ki o da o cevrede pek çok insanın ekmek teknesinin ve evinin bulunması bu durumun acillestirilmesini zorunlu kılmaktadır.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN 14 Mart 2012 Çarşamba 08:58

kentsel dönüşüm diye fakir fukara garip gurabanın gece kondularını yok pahasına yıkıp evsiz bırakırsanız erzurumun nufusu dibe vurur haberiz olsun genç nufus genelde bu kesimde önce yıkılacak konutlar ayarlandsın para verilmesin konut verilsin kalacak yoksa ertesi gün solugu bursada alır yakutiyenin stretejik araştırmacıları yokmu başkanı bu konuda uyarıyormular adamın eline 15 milyar verirsen zaten dışarıya giden gaz veriyor yahu gardaşım orda yaşanırmı bırak gel buraya diye reklam yapan dengesiz çok bunların başıda dışardaki dernekler şamatadan başka işleri yok erzurumu gerçekten seviyorsalar bu dernekler toplansın türkiye genelinde erzuruma geri dönüş projesi yapsınlar yazın yaz şenligi yapsınlar erzurumda çok dikkatli olsun başkan kolay gelsin

Yorumu oyla      6      4  
eda 13 Mart 2012 Salı 18:27

sayın şener en az bu memleketi siz ve ali korkut kadar seviyorum.ve bu meleket için elimden geleni yapmakdan hiçbir zaman çekinmedim vede öyle kalacak,benim burda sayın korkut için bazı eleştirilerim olacak duydugumda inanamadıgım yakıştıramadıgım kamulaştırma hakkında fiyat farklılaşması ve bazı insanların magdur edilmesidir,kamulaştırma tabiiki gereklidir ama allah rızası için burda adalet çok önemlidir kimse kimseden ayırt edilmemelidir,benim yakın arkadaslarım şuan da orda madurıyet içerisindedirler şöyle anlatayım aynı metrekare ve aynı cadde uzerınde olan ıkı terden bırıne nasıl 100 milyar fazla verılebılıyor bu mu hak bu mu adalet yada insanlar nasıl evınden işinden uzaklaştırırken nasıl vıcdanları rahat ediyor yada beledıyenın parası yokken nasıl da herkesı işinden evinden ediyor bunlara cevap ıstıyorum bu konunun aaraştırılmasını oradakı mılletın dınlenmesını ve dogruların adeletın yerını bulmasını çok istiyorum,bana yardımcı olacagınıza canı gönülden inanıyor ve bekliyorum saygılarımla.

Yorumu oyla      6      4  
d 4 Ocak 2012 Çarşamba 21:28

Başkanım,ben erzurumluyum sizi bu konuda sizi takdir.ediyorum destekliyorum

Yorumu oyla      6      4  
biri 4 Ocak 2012 Çarşamba 12:13

şimdiye kadar notunuz kırık başkan.

Yorumu oyla      6      4  
paşa 4 Ocak 2012 Çarşamba 09:19

KENSEL DÖNÜŞÜM ÇOK GÜZELDE???* Erzurumdaki konut sorunu ne olacak kiralık ev yok,satılıklar ateş pahası ne olacak dar gelirlinin hali bölgenin gücüne göre acill toki yapılması lazım 2 tane mütahide esir ettiniz şehri..ya birde şu imar planını hazırlayanlar özellikle kayakyolu ve yıldızkent'i çizenler neden binaları düzenli bir şekilde yerleştirmiyosunuz hep iç içe

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz taziye mesajı yayımladı
Aziziye ilçesinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu şehit düşen Suat Orak’ın ...
‘Biz önce millet diyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludere'de 35 vatandaşın hayatını kaybettiği ...
AK gençlerden Van’a yardım eli
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Gençlik Kolları Van'daki depremzedelere ...
 
Özer muhtarlarla istişare etti
AK Parti Tekman İlçe Başkanı Taner Özer, muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Meclis 2012 toplantıları başladı
Erzurum İl Genel Meclisi 2012 yılının ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. İl ...
Narman otogara kavuşuyor
Narman ilçesinde yıllardan beri eksikliği hissedilen otobüs terminalinin ...
 
Memur Sendikaları istişare etti
Memur-Sen Oltu Teşkilatı bir araya geldi. Memurların toplu sözleşmeden ...
‘En büyük değerimiz, kardeşliğimiz’
Başbakan Erdoğan, bu asil milletin, cenazeleri üzerinden bile siyasi rant ...
BDP'den oturma eylemi
Erzurum'da bir grup BDP'li Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde 35 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri