Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ASAYİŞ
19 Şubat 2012 Pazar - 15:13

Leyla'ya 9 yıl hapis isteniyor

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaz aylarında HES eylemlerine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından önceleri konuşma yasağı getirilen ve o dönem 17 yaşında olan Leyla Yalçınkaya hakkında bu kez üç ayrı suçtan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.

Leyla ya 9 yıl hapis isteniyor

AHMET AKBUĞA / SONER İSTANBULLU/ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde yaz aylarında HES eylemlerine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından önceleri konuşma yasağı getirilen ve o dönem 17 yaşında olan Leyla Yalçınkaya hakkında bu kez üç ayrı suçtan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.
HES PROTESTOSUNDAKİ OLAYLAR

Erzurum'un Bağbaşı beldesinde HES eylemlerine katıldığı için Tortum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından önceleri konuşma yasağı getirilen ve o dönem 17 yaşında olan Leyla Yalçınkaya hakkında bu kez üç ayrı suçtan 9 yıla kadar hapsi isteniyor. Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda er olarak görev yapan Abdullah T., Cumhuriyet başsavcılığına verdiği dilekçede, Leyla Yalçınkaya'nın 5 Ağustos 2011 günü attığı taşla yaralandığını, aynı gün er Adil A., ise aynı kızın kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Er Abdullah T., 12 Eylül 2011 günü Leyla Yalçınkaya'nın jandarma otosunun yanından geçerken kendisine küfür ettiğini iddia etti. Leyla Yalçınkaya ise suçlamaları kabul etmedi. Ancak, Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı Leyla'nın suçu işlediğine kanaat getirerek, çocuk mahkemesi sıfatıyla Tortum Sulh Ceza Mahkemesinde hakaret, yine çocuk mahkemesi sıfatıyla Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama suçlarından dava açtı.
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde HES eyleminde bulunduğu gerekçesiyle Leyla Yalçınkaya hakkında mahkeme tarafından HES'in çalışma alanlarında bulunmama ve HES eylemlerinde bulunanlarla konuşmama cezası verilmişti. Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına Tortum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yalçınkaya'nın avukatı tarafından itiraz edildi.
Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nin değişik iş kararına göre, Leyla Yalçınkaya'nın soruşturma kapsamında daha önce, HES eylemlerinde bulunmama ve para cezasına çarptırılan Asiye Keleş (64), Ali Dursun (64), Nurettin Uzun (62), Mehmet Dursun (57), Rabia Durusu (57), Bekir Bostancı (56), Lütfü Güçlü (49), İbrahim Köksal (48), Murat Şahin (47), Songül Beyazdaş (44), Ali Uslu (23), Muhsin Saykan (22), Ayşe Bingöl (18) ile konuşmamasına, Bağbaşı'nda Cami Mahallesi'nde kamulaştırılmış olan ve Kayet Beta Ltd Şirketiile Paldet İnşaat tarafından faaliyet gösterilen çalışma sahasına girmesi yasaklandı.

 
Ameliyat sonrası ilk kez görüntülendi
 
Erzurum’da 700 köy yolu kapalı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumsuz.. 19 Şubat 2012 Pazar 17:42

teröristlik yapıp insan öldürseydi madalya takılırdı..2 tane söze 9 yıl hapis cezası isteyen zihniyet uludere kaymakam döven hainlere kaç yıl hapis cezası istedi..polise mukavemet gösterip tokat eden anarşistlere kaç yıl ceza istedi..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 otobüs çarpıştı: 21 yaralı
Erzincan – Erzurum Karayolunda buzlanma nedeniyle kayan yolcu otobüsü ...
Tapu’dan bıçaklama olayı açıklaması
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak dün ...
Taksi durağı kurşunlandı
Erzurum'da bir taksi durağı, kimliği belirsiz kişilerce kurşun yağmuruna tutuldu.
 
Gece yarısı bomba alarmı
Büyük şehirlerde ses getirecek eylemlerde kullanılmak üzere yüklü miktarda ...
Bıçaklı kavga: 2 yaralı
Erzurum'da ticari taksi sürücüleri ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ...
Çukurevler’de kaza: 8 yaralı
Erzurum'da bir kamyonla şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsünün ...
 
5 öğrenci serbest bırakıldı
Erzurum’da duvarlara bölücü terör örgütü lehine sloganlar yazdıkları iddiasıyla ...
Bıçak taşımak yasaklandı
Erzurum'da asayiş olaylarının önüne geçilmesi ve kamu güvenliğinin korunabilmesi ...
Palandöken’de Huzur Zirvesi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce Palandöken ilçesinde huzur toplantısı gerçekleştirildi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri