Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
27 Mart 2012 Salı - 13:46

Pendik’te Erzurum Rüzgarı

Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yediveren Kültür Kardeşliği’ programı kapsamında İstanbul Pendik’te Erzurum rüzgârı esiyor.

Pendik’te Erzurum Rüzgarı

ERZURUM (İHA) - Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yediveren Kültür Kardeşliği’ programı kapsamında İstanbul Pendik’te Erzurum rüzgârı esiyor.
İstanbul Pendik’teki Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde, Yediveren Kültür Kardeşliği programı kapsamında ‘Erzurum Günleri’ düzenlendi. Erzurum’un adeta İstanbul’a taşındığı etkinliğe gurbetteki Dadaşlar büyük ilgi gösterdi. Erzurum’a özgü yöresel kıyafetlerin, el işi ürünlerin, yöreye özgü fotoğraflar ile yiyecek ve tatlıların sergilendiği etkinliğin açılışına özellikle Pendik’te yaşayan Erzurumlular yoğun ilgi gösterdi. Bir hafta sürecek olan ‘Erzurum Günleri’nin açılış kurdelesini milletvekilleri ve Belediye Başkanları birlikte kesti. Halk oyunları gösterisi sonrası açılış konuşmasını yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Yedi Veren Kültür Kardeşliği ile amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş sanat ve sanatçıları gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi. Anadolu’nun her yerinde ayrı bir güzellik olduğunu ancak bunların tanıtımı noktasında eksiklik bulunduğunu belirten Şahin, “Anadolu’muzda seveceğimiz çok şey var. Yeter ki bilelim, tanıyalım. İstanbul’da yoğunluk içinde yaşıyor Anadolu’ya gidemiyor olabiliriz. İşte düzenlediğimiz Yediveren Kültür Kardeşliği Projesi bu anlamda gerçek bir fırsat” dedi.
AZİZİYE STANDINA BÜYÜK İLGİ
Açılışa, aralarında eski Belediye Başkanı Erol Kaya’nın bulunduğu İstanbul Milletvekilleri İdris Güllüce, Mihrimah Belma Satır, İsmet Uçma ve Osman Boyraz ile Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Doç. Dr. Cengiz Yavillioğlu ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy katılarak düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Yediveren Kültür Kardeşliği etkinliklerinin bir parçası olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Pendik’e hem Erzurum’u getirdik hem de hemşerilerimizle hasret giderdik. İki aydır hazırlıklarını yaptığımız bu çalışmaya başta Pendik’te yaşayan Erzurumlular büyük ilgi göstermezi bizleri memnun etti” diye konuştu.
Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy da Pendiklilerin oldukça şanslı olduğunu vurgulayarak: “Çeşitli ulaşım yolları ile çevrelenmiş bu güzel kentte, böylesine renkli kültür-sanat etkinliklerini görmek onur verici” dedi. Açılışta protokol ilk olarak Aziziye Belediyesi’nin standını gezdi. Belediye aktivitelerinin fotoğraflar ve broşürlerle tanıtıldığı stantta davetlilere hatıra hediyeler verildi.
SAĞSÖZ’ÜN FOTOĞRAFLARINA BÜYÜK İLGİ
Yediveren Kültür Kardeşliği programı kapsamında gazeteci Onur Sağsöz’ün ‘Fotoğraflarla Erzurum’ konulu sergisinin de açılışı yapıldı. Aziziye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan sergide 85 kare fotoğraf yer aldı. Gurbette yaşayan Dadaşlar fotoğrafları yakından inceledi.
KADAYIF VE OLTUTAŞI ALDILAR
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’ndeki etkinliğe Aziziye Belediyesi Termal Tesisler, Uzundere Belediyesi hediyelik eşya standı ile katılırken, Erzurumlu esnaflar kadayıf ile gümüş işlemeli Oltu taşı ürünlerinin satışını yaptılar. Bu arada maket sanatçısı İlham Durmaz’ın eski Erzurum Evi maketleri de ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Ayrıca süt ve süt ürünleri çeşitlerinin satışının yapıldığı stant gurbetteki Erzurumluların akınına uğradı.

 
Kitap sergisi ilgi topladı
 
Gözyaşlarına hakim olamadılar..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN 28 Mart 2012 Çarşamba 09:11

gelinde erzurumda estirin o rüzgarı pendikten bize ne fayda

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMED vahşet belgelerini yayımladı
Erzurum'da Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği'nce (ASİMED) ...
Türkiye Göç Haritası açıklandı
2011 yılı Türkiye göç haritası açıklandı. Nüfusa oranla en fazla göç Tekirdağ'a ...
GSF’de tabut paniği
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde unutulan tabut, ...
 
Deprem Erzurum'da da hissedildi
Muş'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Erzurum’da da hissedildi.
Hak aramak için dernek kurdular
Erzurum’da taşerona son için temizlik, güvenlik, teknik ve diğer personellerden ...
'Şehidimiz için siz ne hissettiniz?'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP'ye seslenerek, "Haince bir kurşunla hayatına ...
 
Oltu Kurtuluş coşkusunu yaşadı
Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü düzenlenen ...
Karaçoban’da hafif şiddetli iki deprem
Karaçoban ilçesi dün gece hafif şiddetli iki depremle sallandı.
9 yılda 496 milyon TL yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Erzurum’da son 9 yılda ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri