Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
18 Ekim 2011 Salı - 01:42

Sağlık Göçü’ne çözüm yaklaşımı

Şifa Hastaneler Grubu Erzurum Şubesi, doğudan batıya sağlık göçünün önüne geçecek projeleri harekete geçirdi. Bölge hastanesi olma yolunda eksik ünitelerini tamamlayan Şifa, doğunun bölge hastanesi olma yönünde kararlı bir çalışma sürdürüyor.

Sağlık Göçü’ne çözüm yaklaşımı

ERZURUM
Şifa Hastaneler Grubu Erzurum Şubesi, doğudan batıya sağlık göçünün önüne geçecek projeleri harekete geçirdi. Bölge hastanesi olma yolunda eksik ünitelerini tamamlayan Şifa, doğunun bölge hastanesi olma yönünde kararlı bir çalışma sürdürüyor.
 GÖÇÜ DURDURMAK İÇİN İŞBİRLİĞİ
Erzurum Şifa Hastanesi doktorları, çevre illerdeki meslektaşlarına ziyarette bulunarak, sağlık göçüne karşı aldıkları tedbirleri kendilerine aktarıyor. Bayburt'a, meslektaşları ile bir araya gelen Şifa'lı doktorlar, çalışmaları hakkında bilgi verip, kendilerinden gelecek teklifleri değerlendiriyor.
 YILDIZ’IN AÇIKLAMASI
Şifa Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kemal Yıldız, bölgeye hizmet etmeyi amaç edindiklerini söyledi. Bugüne kadar az sayıda branşlarda hastaların tedavi ve bakım için Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere gittiğini belirten Yıldız, "Bu da yol masrafları, otel masrafları gibi birçok külfeti de beraberinde getiriyor. Şifa Hastanesi'nde tüp Bebek ünitesi ile bilikte hastaların büyük illere gitmesine gerek kalmadı. Yine bir kardiyovasküler (kalp-damar hastalıkları) cerrahi merkezi, diyaliz merkezi gibi diğer birimlerle birlikte hastanemiz faal, aktif bir şekilde teknolojinin son imkânları neyi gerektiriyorsa hepsini bünyesinde bulundurarak faaliyetlerine devam ediyor." dedi.
 BAYBURT YAKLAŞIMI
Bayburt'a asıl geliş amaçlarını, meslektaşları ile tanışmak olarak değerlendiren Yıldız, şöyle konuştu: "Biz buradaki meslektaşlarımıza hastanemizde neler yapılabildiğini anlatıyoruz. Buradaki meslektaşlarımıza, bu konuda nasıl destek olabileceğimiz konusunda diyaloglar içerisine giriyoruz. Biz yakında da donanımlı bir merkez olduğunu söylüyoruz. Biz bu merkezi daha da aktif olarak çalıştırmak amacıyla, bölge insanını düşünerek Bayburt'a geldik. Birçok hasta bölgede böyle bir hastane olduğunu bilmiyor. Hem tanıtım amacıyla geldik hem de hizmeti buralara kadar taşıma amacımız var. Bayburt Devlet Hastanesi'nin el vermediği konularda kendi meslektaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların hastalarının talepleri olduğu zaman yakınlarında bir buçuk saat mesafede bir merkez olduğunu onlara bildirmektir amacımız. Aynı zamanda,Bayburtlu vatandaşların maddi ve manevi külfetlerle yorucu tedavilere girmelerini önlemek amacını taşıyoruz. Hastanede yapılan her şeyin bölge halkına sunulması ise esas amacımız."
 Bayburt'ta görev yapan doktorlar ise meslektaşlarla buluşmanın, yapılan görüşmenin güzel bir tarafı olduğunu kaydetti. Doktorlar, hizmet verme adına böyle bir kuruluşun bölgede bulunmasının kendileri kadar hastalar için de ciddi bir avantaj olduğunu söyledi.
 Ayrıca, doktorlar, bölgedeki bu tür hastanelerin bir avantaj olduğunu ifade ettiler. Doktorlar, sadece hastaların ihtiyaç duyduğu alanlardaki tedavinin bölgedeki hastanelerde yapılabildiğini, araştırılması halinde uzağa gitmeye hiç gerek kalmayacağını belirttiler.CİHAN

 
Vilayet Binası restorasyonuna tepki
 
AÜ’ye Onur Ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü Öğrencilerinden ulaşım tepkisi
Bazı fakülteler toplu taşım araçlarından sınırlı yararlanıyor. Atatürk ...
Akdağ Sağlık Gündemini değerlendirdi
Sağlık Bakanı Akdağ, tam gün düzenlemesiyle ilgili YÖK ile yürüttükleri ...
‘OECD 30 yılda, biz 8 yılda yaptık’
Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Rıfat ...
 
Akdağ, hayali gerçeğe dönüştürdü
Sağlık Bakanı Akdağ’ın gerçekleştirdiği Sağlıkta Dönüşüm Reformu çerçevesinde ...
KETEM ve TDP kadınları bilgilendirdi
Erzurum’da “Göğüs kanseri” haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ...
Sağlık- Sen’den, Ankara Çıkarması
Erzurum Sağlık- Sen Şube Başkanı Abdullah Duman ve beraberindeki heyet ...
 
Belediye ekipleri kaçak katı yıktı
Yakutiye Belediyesi, Şükrüpaşa semtinde imar kanununa aykırı yapılaşma ...
Migren çağın sorunu
Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, Kadınların yüzde 18’inin migren olurken, ...
Yakınları için kendini ateşe attı
Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Köyü'nde mutfak tüpünün alev ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri